Gå til innhold

Guide: Essensielle programmer til Mac


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Finnes ikke Opera til mac? Eller har det utelatt en av verden beste weblesere i listen deres? Har lenge lurt på å installere OSX, men viss ikke jeg får brukt Opera, så er det bare å glemme for min del.

8441704[/snapback]

 

Skal du installere osX på en mac eller snakker du om å portere din PC over på mac? Vær i såfall klar over at drivere og slikt ikke er særlig tilpasningsdyktige.

 

Men over til et annet spørsmål: Madamen har en liten sangskriver/musikklager for seg, og det finnes jo programmer som Reason til PC, men disse er temmelig tunge å bruke og du må ha sjukt god peiling på forhånd (som jeg har forstått det). Finnes det noe lettvint, men samtidig proft til mac, som hun evnt kan koble opp mot et keyboard?

 

Og er egentlig en bærbar sak kraftig nok til å drive på med sånt? Og hvis PC faktisk er bedre til dette formålet og det finnes like god programvare på denne fronten, så bare si ifra ;)

Lenke til kommentar

Vil ikke betale for AppZapper?

Bruk AppDelete. Det er gratis.

 

Backup programmet ikke bra nok? Mange foretrekker iBackup. Også gratis.

 

HandBrake er bra, det anbefales for DVD ripping.

CyberDuck er en knall FTP klient.

DeliciousLibrary holder orden på film, bok, spill og musikk samlingen din.

MPEG StreamClip konverterer videofiler

GROWL er et program du ikke klarer deg uten. Gir deg flotte meldinger på skjermen når noe skjer.

 

Grei post.

 

Besøk www.opensourcemac.org for flere programmer.

Endret av DragonBane
Lenke til kommentar

OSXPlanet gir deg jorda som skrivebordsbakgrunn. Med oppdatert natt/dag-visning, skyer, jordskjelv etc. Totalt unyttig.

 

Enda mer unyttig er naturligvis MacSabre. Kun brukbar hvis du har en inter macbook / macbook pro.

Bruker bevegelsessensorene for å gjøre hele laptoppen om til en lyssabel. Nøyaktig like lite nyttig som det høres ut, men sinnsykt morsomt.

 

bzzzz crackle

 

- grå -

Lenke til kommentar

Default Folder X er et must! Det er det aller første tilleggsprogrammet jeg installerer på en ny mac.

Hvorfor disse funksjonene ikke er implementert i OSX er en gåte. Den enkle og raske måten å finne fram til filer og foldere.

 

WindowShade fikser en grei funksjon som noen husker fra gamle OS9-tiden; dobbeltklikk på tittellinja til et vindu, og hele vinduet kollapser til kun tittellinja.

 

Med Salling Clicker kan du bl.a. bruke mobilen som fjernkontroll til macen. Drøssevis av funksjoner.

 

Onyx er etter min mening det beste multi-systemverktøy programmet for mac.

 

Handbreak er perfekt hvis du vil lage mp4-video backup av dine DVD-filmer.

Hvis du bare vil rippe ut hele dvd'en (fjerner css) er Mactheripper meget kompetent. D-vision kan da greit lage divx/xvid/h264 fil av filmen. Eller så kan du lage en vituell dvd av den rippa dvden med Virtual DVDs.

VisualHUB konverterer videofiler mellom mange formater (DVD-DV-MP4-AVI-WMV-MPEG-Flash-PSP-iTunes/iPod).

 

MenuCalendarClock gir deg tilgang til kalender og iCal fra kommandolinja. En hendig snarvei som gjør at du ikke alltid trenger å åpne iCal hver gang du skal sjekke noe.

 

PopChar viser alle tegnene i en font. Hendig når du leter etter spesialtegn. Rask tilgang med et lite icon i kommandolinja.

 

TopCalculette Pro er en flott kalkulator som bla. kan konvertere mellom valuta, målenheter mm.

 

Eller så er jeg enig at FontExplorer er et bra verktøy. Det er gratis, og jeg har tidligere brukt betalingsprogrammer som FontAgent Pro og Suitcase uten å være fornøyd med dem.

Lenke til kommentar

uten at jeg faktisk har prøvd mac, så vil jeg si at iAlarm og smackbook ser veldig interessant ut.

 

La oss si at du er på et bibliotek (eller en lesesal, e.l.) og må en kort tur på do. hva gjør du? pakker du sammen maskinen din for å ta den med deg, eller lar du den stå? lar du den stå kan den bli stjålet.. med iAlarm så låser du ganske enkelt maskinen, og om noen prøver å løfte på den så begynner alarmen å gå - og alle i nærheten får med seg hva som skjer. alarmen høres forøvrig ut som en vanlig bilalarm, og aktiveres via fjernkontrollen.

 

smackbook lar deg ta i bruk de interne bevegelsessensorene til å bytte skrivebord (kan sikkert programeres til å gjøre andre ting også).

Lenke til kommentar

støtter meg først til "regla" som sier at opera finnes så klart til mac også og at garageband er et meget godt alternativ for de som ikke er proffbrukere.

 

det er også mange andre gode programmer som blir nevnt i tråden her og det vil alltid være litt uenighet i hva som bør være med i en slik guide som nå er laget - jeg har valgt å prøve å begrense omfanget litt for å heller følge opp senere, med alt for mye på en gang så er det vanskelig å få med seg alt.

 

akela: jeg har ikke prøvd TopCalculette Pro, men det virker som om konverterer-widgeten som følger med i os x har alt dette programmet har.

 

nonst0p: iAlarm eller iAlertU som jeg har prøvd er kanskje det mest irriterende og mest misbrukte programmet som er laget til os x. brukte smackbook, men er ikke på listen over programmer som er uunværlige for min del - prøver å ikke ha for mye dilldall.. =)

 

fortsett med tips og innspill, interessant å se hva dere bruker og er avhengig av..

Lenke til kommentar
Hva med Garageband som følger med os x?

Skulle jo være enkelt nok, med mulighet for tilkobling av midi keyboard og slikt

8441746[/snapback]

 

 

GarageBand følger ikke med i OSX, det følger med i iLife. iLife følger med på alle nye macer.

 

Ellers så er Garageband et fint programm for alle oss osm vil leke med musikk.

Helt kurrante sampelpacks finnes det også vist man trenger mere til GB. :)

Lenke til kommentar
akela: jeg har ikke prøvd TopCalculette Pro, men det virker som om konverterer-widgeten som følger med i os x har alt dette programmet har.

 

Hm. Jeg hadde visst ikke sjekket den widgeten. Jo, konverteringsmessig er de like. Forskjellen er at TopCalculette også er kalkulator hvor du f.eks. har tast for å legge til og trekke fra moms.

Lenke til kommentar
NeoOffice er et godt alternativ til OpenOffice da det benytter seg av Java istedenfor å bruke X11 vindusystemet. Skype er naturligvis en applikasjon man er nødt til å ha, også i OS X! Dette er en fullverdig versjon i likhet med Windows versjonen noe man ikke kan si om MSN Messenger for Mac... Schoolhouse må alle som går på skole/universitet ha! Genial software for å holde oversikt over innleveringer, prøver og karakterer. Pando er en kjekk applikasjon hvis man ønsker å overføre store filer. Pando er også tilgjengelig for Windowsbrukere. Endret av nitramdg
Lenke til kommentar
Madamen har en liten sangskriver/musikklager for seg, og det finnes jo programmer som Reason til PC, men disse er temmelig tunge å bruke og du må ha sjukt god peiling på forhånd (som jeg har forstått det). Finnes det noe lettvint, men samtidig proft til mac, som hun evnt kan koble opp mot et keyboard?

8441725[/snapback]

Jeg har kjøpt nyeste versjon av Reason selv, og kan informere om at dette programmet fungerer både på PC og Mac (installasjonsplaten støtter begge plattformene) for de som måtte lure. Elsker slike multiplattformlisenser, spesielt med tanke på at jeg per i dag har PC (Windows XP) men har tenkt å kjøpe Mac i løpet av kort tid. :yes:

Lenke til kommentar

FTP/SFTP-klientene Transmit & Fetch er nevnt i artikkelen. Til felles har de at de er halv-bra og koster $$. Det beste alternativet er Cyberduck bedre funksjoner og pris (gratis). Driver du med filoverføring i større skala skal du ta en kikk på Interarchy, da får du avanserte valg for speiling / støtte for AppleScript/Automator med mer :blush:

Endret av klwin
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...