Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Plugg til veggstikk, hvordan koble?


Anbefalte innlegg

Hvordan kobler jeg når jeg skal ha en plugg (RJ45) til veggstikk?

 

Litt mer forklaring: fra modemet har jeg en kort kabel til en switch. Fra denne går det én vanlig nettverkskabel til en PC, og én til et veggstikk, og videre fra veggstikket til PC nummer to med vanlig nettverkskabel. Jeg vet hvordan kabelen skal kobles når det er en plugg i begge ender, men ikke når det er et veggstikk i den ene enden. Er det helt likt som når det er plugg? Skal parene fortsatt vris? Tegninger anyone?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
og så må du som sagt koble etter B.

8323521[/snapback]

 

... kan du forklare hvorfor?

8323573[/snapback]

 

fordi med A får du feil rekkefølge på fargane. oransje og grønn blir bytta om.

8324417[/snapback]

 

Poenget jeg prøvde å få frem var at så lenge 568-A eller 568-B benyttes på hver side, så spiller det ikke noen rolle. Om kryssing evt. ønskes så oppnås det med patchekabel mellom kontakten og utstyret. Man altså ikke forholde seg til B.

 

90% av alle sertifiserte kontakter har p1,2,3,6 merket både grønn og orange på termineringsrekka nettopp for å ha muligheten for både A og B på kontaktside.

Lenke til kommentar

ja det er sant, men koblar han etter det som er vanleg på pluggen til switchen (oransje/kvit, oransje, grønn/kvit, blå, blå/kvit, grønn, brun/kvit, brun) er dette koblingsbilde B, og då er det det greiaste å benytte det til kontakten og.

 

viss switchen byttar om send og motta automatisk har det minimal betydning, men viss ikkje den gjer det blir det feil viss en rett kabel blir brukt.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...