Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Røykesuget har meldt sin annkomst!


Szmekken

Anbefalte innlegg

God kveld. Jeg er 17 og har røyk siden jeg var 15. Det vil si, jeg har aldri røyk ordentlig fast, men det har i perioder blitt en 10 sigaretter om dagen, men også ned til en 2-3 sigaretter i uken. Greia er at jeg egentlig er veldig glad i å trene og jobber som langrennstrener for 10-12 åringer på fritiden. Derfor er jeg egentlig vant til å være i god fysisk form, dog i den siste tiden har røyken gjort sitt for å holde kondisjonen nede. Wakeup-callet kom da jeg helt seriøst ikke klarte å ta igjen en 12 åring på et langløp vi hadde. Røyken har virkelig begynt å hindre meg i jobben, og det er heller ikke særlig motiverende å trene intervaller når du vet at du skal på fylla og røyke en 20 pakkning senere. Så da var det bare å røyke sin siste sigarett og starte med å finne tilbake til tiden med 65 i O2max :). Jeg har for så vidt prøvd å legge røyken på hylla for godt i snart et halvt år, men siden jeg ikke ser på meg selv som en fast røyker, blir det vanskelig å slutte uten å helt ha begynt.

 

Jeg fant ut, at skulle jeg klare dette måtte jeg røyke! Jeg var en tur i Spania forrige uken og da røyket jeg 30 sigaretter om dagen. Fast bestemt på at min siste sigarett ble på flyplassen i Mallorca. Jeg har ikke røyket siden da, noe som har blitt til en uke. Greia er at jeg har et helt sinnssykt røyksug, det er virkelig et mareritt å takke nei til en sigg når de andre gutta skal ut mellom timene. Jeg begynner å lyve til meg selv ved å tenke at det kanskje ikke er så farlig med det allikevel, at jeg likeså godt kan fortsette. Sakte men sikkert begynner jeg å falle over på ”røyking er greit” siden igjen. Men jeg vil ikke :cry: ! Nå som jeg var så motivert til å slutte. Damn it!...

 

Kan noen likesinnete dele litt erfaringer med meg, kanskje komme med noen ord som taler mot røykingen, og overtale meg til å la være. Nå vil jeg slutte med denne dritten :(

Endret av Jorchi
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Fant min gamle post her da jeg selv skulle slutte https://www.diskusjon.no/index.php?showtopi...hl=%20røyk&st=0

 

Jeg kan love deg at jeg sleit, men nå røyke jeg en pakke tobakk på to-tre dager så det vil nok være litt lettere for deg vil jeg anta.

 

Uansett så må man bare bestemme seg for at DET var den siste røyken og aldri vurdere å begynne igjen. Dersom du faller over på at "Røyking er greit"-tankegangen som du sier, så har du glemt ut hvorfor du sluttet. Vær sta og målbevist så går det helt fint :)

Lenke til kommentar

Blir fort mye lettere hvis du finner ut hvilke fordeler du får ved å slutte. Rams opp alt du kan tenke deg er fordelaktig ved å slutte.

 

Her er noen av de fordelene jeg fant ut når jeg slutta:

 

* Mer penger i kassa ved å ikke kaste bort penger på røyk.

* Forbedret livskvalitet på MANGE områder.

* Sparer mye tid som kan bli brukt på andre ting.

* Slipper ubehageligheten ved å gå ut om vinteren og fryse når jeg skulle røyke.

* Mye bedre ånde og generell kroppslukt (røyk lukter dritt).

 

Det er bare noen av de jeg kom på i farta. Personlig fikk jeg mye bedre helse etter jeg slutta. Jeg hadde tidligere problemer med sur og vond mage om morran, men det slutta helt etter jeg ga opp røyken. Så jeg fikk raskt se fordelene av å slutte.

 

Men clue er å sette seg kortsiktige og langsiktige mål. Jeg har et langsiktig mål om å være røykfri resten av livet. Et kortsiktig mål for meg er å være røykfri ett år (jeg slutta på bursdagen min), for så å kjenne på helsa når året er gått og kjenne det at jeg føler meg mye bedre fysisk, og jeg sitter igjen med mer penger i mnd.

 

Hver gang du har lyst på en sigg så tenk på fordelene. Jeg vet det er vanskelig ...

Lenke til kommentar

Takk for mange gode og motiverende svar :) Det ironiske oppi alt dette, er vel at jeg i bunn og grunn var en av de som altid tenkte at å slutte å røyke ville være smertefritt. At det bare var å slutte. Men så enkelt er det visst ikke. Det er ikke det at jeg tenker på røyk hele tiden, men når sjansen byr seg, er det ille å måtte stå over. Men jeg skal klare det.

 

Det jeg vel også er litt bekymret for er om jeg vil ha dette "røyksuget" resten av livet, eller om lysten på en sigg dabber av med tiden. Det ødelegger jo livskvaliteten å hele tiden måtte lide seg gjennom alt for å unngå røyken... Noen erfaringer på det planet?

Lenke til kommentar

Jeg sluttet også fordi jeg trengte bedre kondis, jeg likte å røyke og brukte mindre penger på det enn mange bruker på snop. Det vanskeligste for min del var å si til meg selv at "nå skal jeg aldri noensinne ta en røyk igjen". Derfor gjør jeg ikke det, og om 30 dager har jeg vært røykfri i ett år.

 

Spør deg heller hver gang røyksuget melder seg; hvor mye koster det meg egentlig å motstå? Det er gratis å gi etter, men det er faen ikke dyrt å stritte imot heller. Det tar ikke lang tid før du skjønner at det ikke er noen sak. Selvtilliten øker, og snart er det ikke noe stress. Mye av det samme endorfinsuget du får når du savner røyk kan forresten stilles gjennom trening.

 

Jeg vet ikke åssen det står til med lungene dine, men da jeg røyka kunne jeg ikke fylle lungene mine maksimalt med luft uten å begynne å hoste. Nå kan jeg det, noe som i seg selv er ganske digg.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...