Gå til innhold

Hardware.no: hwshop.no: HW.no's nye nettbutikk!


Anbefalte innlegg

Emnetittelen hadde gjort seg passende som nyhetsartikkel. Jeg tror HW Nettverket hadde gjort det bra i nettbutikkmarkedet med tanke på dedikerte forumfans og lesere av nettsiden.

 

Hadde noen tanker rundt dette med nettbutikken:

 

Forettingsidè:

Skape en nettbutikk med et dedikert community. Samkjøre bruktmarked.no og en nettbutikk sammen hvor bruktmarkedet blir en betaltjeneste og en naturlig del av nettbutikken. Nettbutikken kan bruke bruktmarked-delen for å selge kundereturer samt demoprodukter. Et aktivt community vil bidra med support, forbedringstips og generelt støtte opp nettbutikkens virksomhet

 

Visjon:

Norges eneste nettbutikk drevet av professionelle aktører og et aktiv communtiy i et felles samspill.

 

Mål:

Ligge på toppen av prisguide.no til enhver tid samt heve servicenivået på norske nettbutikker til et helt annet nivå.

 

 

Hva syntes egentlig forumsfolket om denne idèen?

Endret av überGoliath
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Tror ikke dette vil være noen heldig blanding.

 

- Hvordan skal man da kunne fremstå med uavhengige tester, og fremstå som troverdige i anbefalinger? Vil ikke da lesere lure på hvorfor diverse produkter "scorer" høyere enn andre produkter som fremstår som like? Kan det være økonomiske grunner til det..?!

 

- Hvordan skal lønnen fordeles? Som mange sikkert kjenner til, så er marginene i IT-bransjen svært små i forhold til f.eks klesbransjen.

Det å drive en butikk fører med seg mange utgifter som må dekkes, samt mange roller som må dekkes. Bare returhåndtering og utgifter til dette vil kreve flere årsverk dersom størrelsen på butikken blir stor nok.

 

Man kan selvsagt si at "frivillige" vil kunne få handle utstyr til innkjøpspris, og for en del vil sikkert det være nok, men jeg er ikke helt sikker på om en revisor vil se det på samme måte. Inntjeningen til bedriften vil da bli ekstremt marginal mht at butikken skal ligge på toppen av prissammenligningen.

 

Noen synspunkter fra meg i farten...

 

X

Endret av Xander-NOR
Lenke til kommentar

HW.no er en nettportal som bør forholde seg nøytral sånn sett men man kan da ha et søsterselskap som drifter nettbutikk uten at det skal være noe interessekonflikt sådan. Webshop-omtaler vil da selvsagt være så og så.

 

Prisguide.no vil være et glimrende portal for å heve seg i konkurransen :)

Lenke til kommentar

Ja, men da må denne nettbutikken forholde seg til de samme premissene som de andre webbutikkene som oppført hos hw.no. Og da faller hele poenget bort spør du meg.

 

I tillegg så mener jeg å ha lest om det slikt forslag før her på forumet og hw.no sa den gang at de ikke har noen intensjoner om å starte butikk. Noe jeg tror de gjør rett i å holde seg borte fra.

 

Jeg tror de andre webbutikkene hadde reagert kraftig om hw.no starter en webbutikk for "forumet".

 

PS. I tillegg tror jeg de fleste andre webbutikker har omtrent de samme intensjonene for mål og visjon. Men som du er i prisguiden og sikkert har erfart (siden du startet denne tråden) så er ikke det så lett.

Endret av Howard B
Lenke til kommentar

Nettbutikken hadde ikke vært for "forumet" men HW.no har en del fans så selvsagt ville forumsbrukere sikkert ha vært aktive kjøpere i denne nettbutikken. Ideèn var primært lage en nettbutikk med et aktiv communtiy i bakgrunn.

 

Jeg ser selvsagt interessekonfliktene mellom en slik virksomhet og hvordan HW Nettverket er i dag men i et kapitalistisk samfunn, vil alltid selskaper finne andre metoder å tjene penger på :)

Lenke til kommentar

Prisguiden er selve fundamentet i HW-nettverket - det var den første tjenesten som ble lansert. Jeg kan ikke se at Prisguiden kan eksistere hvis nettverket også skulle hatt en egen nettbutikk. Tanken om en nettbutikk er god, men i mine øyne vil det ikke fungere i praksis.

 

(Dette er selvsagt bare min personlige mening, og skal på ingen måte tolkes som en offisiell uttalelse.)

Endret av Dahl
Lenke til kommentar
Prisguiden er selve fundamentet i HW-nettverket - det var den første tjenesten som ble lansert. Jeg kan ikke se at Prisguiden kan eksistere hvis nettverket også skulle hatt en egen nettbutikk. Tanken om en nettbutikk er god, men i mine øyne vil det ikke fungere i praksis.

 

(Dette er selvsagt bare min personlige mening, og skal på ingen måte tolkes som en offisiell uttalelse.)

8160145[/snapback]

I en perfekt verden så burde det være mulig. Et lignende eksempel vil være Norek som er impotør/grosist og Komplett.no. Om ikke Norek eier Komplett.no så har de ihvertfall samme moderselskap.

Lenke til kommentar

Jeg synes det var en direkte dårlig ide jeg. Er det noe Norge ikke trenger mer av nå så er det nettbutikker, og da spesielt netbutikker drevet fra gutterommet.

 

Skal du drive nettbutikk trenger du ikke ha noe kunnskap om data, men logistik derimot.

Lenke til kommentar
en perfekt verden så burde det være mulig. Et lignende eksempel vil være Norek som er impotør/grosist og Komplett.no. Om ikke Norek eier Komplett.no så har de ihvertfall samme moderselskap.

8160230[/snapback]

Sist jeg sjekket var ikke verden perfekt. ;)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...