Gå til innhold

Final Fantasy 12 - kongespel, kjøp det


KayAU

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Og hvilke andre bra "rolle spill" (ordelingskramper) tenker du på som er så evi mye bedre?

8159719[/snapback]

 

Dragon Quest 8

Kingdom Hearts 1

Kingdom Hearts 2

Suikoden 3

Suikoden 4

Suikoden 5

Grandia III

Shadow Hearts 1

Shadow Hearts 2

Shadow Hearts 3

FFX

FFX-2

ARC THE LAD

DIGITAL DEVIL SAGA

DIGITAL DEVIL SAGA 2

ROUGUE GALAXY

XENOSAGA 1

XENOSAGA 2

XENOSAGA 3

DARK CLOUD 2

STAR OCEAN 3

 

Disse spillene har jeg runnet og setter de over FF 12.

Alle er rollespill, alle er til PS2.

Endret av EssspeN
Lenke til kommentar
Jeg KLARER ikke fatte det, seriøst, jeg KLARER ikke fatte hvordan en kan si at dette suger/er elendig..

 

Og hvilke andre bra "rolle spill" (ordelingskramper) tenker du på som er så evi mye bedre?

8159719[/snapback]

 

Ganske enkelt, smaken er som baken, den er delt. Noen synes spillet suger, andre digger et. Thats a fact :p

Lenke til kommentar

Greit nok at man sammenligner med masse andre rollespill til PS2, og lista til EssspeN var jo veldig bra. Veldig mange godbiter der. Men når du tydelig digger alle disse spillene, så skjønner jeg ikke hvordan du kan si at FF XII er "helt elendig". Ok at du syns de andre spillene på lista var bedre, men de er ikke overlegent bedre enn FF XII. Hvertfall ikke grafisk. Hva gameplay og det andre angår så er jo det en smakssak som er opp til hver enkelt, men likevel da gutt... :hmm:

Lenke til kommentar

Eg har òg litt vanskeleg for å forstå at nokon som likar japanske rollespel synest FF XII er dårleg, men folk må få lov å meine kva dei vil. :)

 

Sjølv er eg stadig storfornøgd. Eg spelar so mykje eg har anledning til kvar dag etter jobb. For litt sidan kom eg til "The Sandsea" :wow: ...eg hadde forventa meg ei vanleg ørken... og i går fekk eg min først Esper. :D Final Fantasy XII imponerar stadig.

 

Kay

Lenke til kommentar

For min del så er grafikken og sånt mer enn greit nok (kan dog ikke uttale meg om de engelske stemmene da jeg bare har den japanske versjonen). Men det som ødelegger spillet totalt for meg er kampsystemet... synes det rett og slett er tragisk. Og når det da er kampsystemet som på en måte definerer gameplay'et i et JRPG, så er det ikke så mye å gjøre med det...

Lenke til kommentar

Snakka med en svensk gaming kompis av meg på MSN i går,

han nevnte for meg at han ikke likte FF 12 han heller og han synes grafikken var lite imponerende.

 

Jeg har prøvd å spille dette 3 ganger nå, men jeg takler det bare ikke.

Synes battle systemet er helt på trynet + at grafikken ødlegger.

Det er også utrolig irriterende at man ikke kan "inverte" kontrollen for meg som er vant til å styre anderledes.

 

Snakker her om in-game grafikken.

 

Sier ikke at alle de spilla jeg ramser opp er bedre grafisk, men jeg synes de i listen er bedre enn ff 12.

Lenke til kommentar

Som sagt, det er lov å ha forskjellige meiningar. :) Eg har sjølv spelt ein god del av dei spela du ramsar opp, og synest ikkje nokon av dei var betre enn FF XII. No har eg som sagt ikkje spelt igjennom det enno, so det kan hende eg forandrar meining etter kvart. Men so langt ser det siste Final Fantasy-spelet ut til å vere ein lovande kandidat til å vere den beste RPGen for PS2.

 

Kampsystemet synest eg som sagt var ei forbetring frå tidlegare spel, då først og fremst fordi ein slepp "random encounters" og overgongar mellom kampar og springing rundt omkring. Når ein ser bort ifrå det, er det ikkje so forskjellig frå tidlegare Final Fantasy-spel, og fleire av spela du nemner.

 

Kay

Lenke til kommentar

Det var vel for mykje å forvente at dei kunne forandre eit system dei har brukt i 20 år utan at nokon vart misfornøgde. :)

 

Final Fantasy-kjensla manglar det ikkje på for min del, den kom med ein spelet hadde starta opp og musikken kom. Ellers har ein stadig dei fleste tinga eg assosierar med Final Fantasy-spel: Storslagne filmsekvensar, moogles, chocobos, Cid, Shiva, Ifrit, hi-potion, firaga, osb.

 

Kay

Endret av KayAU
Lenke til kommentar
  • 8 måneder senere...

Jeg la inn 20-25 timer i dette spillet før jeg reiste på ferie og glemte det helt bort. Husker nå lite av historie eller noe som helst, og har nå ikke tid til å spille spillet. Håper nesten på en spilltørke snart :tease:

 

Men jeg synes det er fantastisk. Jeg er lei av dere som er redd for forandring, random encounters er ut! Turn-based combat går an, men blir fort alt for kjedelig etter min mening. Føler at folk her bare er redde for forandring. Gi det en sjanse folkens!

 

Denne skepsisen til forandring er akkurat det som har gjort rollespill til sjangeren som har utviklet seg minst siden dens tidligere dager. (nå snakker jeg om japanske rollespill ala FF - JRPGs) Jeg vil applaudere Squeenix for å ha hatt baller nok til å gå en litt annen retning med gameplayet.

 

Gambit systemet er bare genialt, synes jeg. Det kan bli litt mye automatikk, men hvor moro er det å trykke attack 50 ganger per kamp da? Du får jo fortsatt bestemme det viktigste som skjer, mens det mer mundane og kjedelig kan automatiseres. Og dette er også valgfritt igjen.

 

Nei, dette er definitivt et av de bedre rollespillene jeg har spilt, og mitt favoritt FF - gameplaymessig. Historien er jeg ikke så sinnsykt begeistra for.

Endret av Jakoozie
Lenke til kommentar

Hmm.. Skal jeg ta opp igjen FF12 ? Spilt det i 17 timer eller noe ..

 

Det jeg ikke likte med FF12 er quickenings!! De gjør spillet alt for lett.. Man får tidlig quickenings på alle chars dersom man vet hvor på talent-treet de ligger og når man møter en boss og chainer 4-5 quickenings (eller fler) på den, så dør den .. Alltid! I hvertfall så langt jeg har kommet.. Dette ble noe kjedelig etterhvert.. Men .. Som du sier, det er et dritbra spill og jeg kommer nok til å ta det opp igjen hehe .. Grafikken er ikke noe å skryte av though, men det er jo et PS2-spill .. :)

 

Siden de allerede har implementert samme kampsystem som i FFXI: Online, så kunne de likesågt hatt med skillchains og magic bursts også. De som spiller/har spilt FFXI vet hvor rått det er å dra lange skillchains som avsluttes med en MB! :)

 

Noen som har testet dette på ps3? Hvordan er grafikken? Alltid hatt lyst å prøve ff, men aldri hatt noe konsoll før nå. Er det verdt å kjøpe ffXII platinium til ps2 for å spille det på ps3?

 

Jeg kjøpte det likt som jeg kjøpte PS3 (har aldri hatt PS2). Funker fint det :)

Endret av dekar24k
Lenke til kommentar

Tror nesten jeg må også kjøpe platinum-utgaven jeg. Importerte spillet fra USA sånn at jeg kunne spille det mange måneder før det kom ut i Europa. Men nå kan jeg ikke spille det på PS3.

 

Har ikke PS3 sånn PS2-oppskalering? Fungerer dette noe særlig?

 

Edit:

@Vannjenta: Ja, det er absolutt verdt å kjøpe FF XII.

Endret av Monkeyboy
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...