Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

Hiper Type-R strømforsyning 580W Sort sa bang!


Anbefalte innlegg

heisann!

 

jeg kjøpte en Hiper Type-R strømforsyning 580W Sort for ca 1 år siden. valgte denne

pga sin gode strøm styrke og system generelt. greia kom i egen sånn fancy gjennomsiktig "verktøy" kasse og en får godt inntrykk av kvalitet hele veien.

 

den har også fungert utmerket hver dag til nå i kveld.. jeg satt bare å hørte på noe musikk. også sa det bare bang.. litt usikker på om det var strømforsyningen eller bare det at lyden stoppet opp som lagde denne spesielle lyden.

 

åpnet maskinen og prøvde å koble av litt.. i tilfelle overbelastning (burde være teknisk umulig å peake den omtrent på mitt system) men den var fortsatt like dau. dvs lyset bak på den lyser.. så det går strøm inn i den. men der stopper det tydligvis.

 

heldigvis hadde jeg min gamle på 380W som følgte med kabinettet.. satte i denne , og alt virker som det skal.

 

noen som har noen formening om hva som kan ha skjedd? nå er jeg ingen elektriker, men hvis f.eks det er for mye belastning på en strøm kurs så skrur vel bare alt seg av? sikringen går og slikt?

 

for det er teknisk mulig at jeg kjører litt mye på en strømkurs her.. jeg har:

 

1 pc med totalt 6 harddisker, 2 dvdbrennere, 7800gt kort

1 sett logitech høytt med subwoofer thx ting.

1 19" lcd skjerm

1 ekstern lacie hdd.

2 printere.. 1 laser farge + 1 blekk

2 lamper.. hvorav en er en ganske vanlig skrivebordslampe (11w) samt nå i dag noen nyinnkjøpte spot`er.. 3 stk.. på en skinne.. (3x 50 watt)

 

jeg trodde ikke dette ble nok Watt eller amper eller hva en regner total belastning i..

legg også merke til at INGENTING annet enn pcen skrudde seg av når den tok kvelden her.. merkelig. alt er jo på samme kurs.

 

min andre teori er:

 

det ble for varmt i PSU`n? den har en vanlig vifte pluss en svær under liksom. så det bør være mer enn nok. og det er ikke spesielt varmt her den står heller. kanskje litt dårlig avtrekk og sånn (står inni en skap ting uten dør..

 

tenkte jeg skulle la hiper`n slappe av litt.. og prøve igjen i morgen eller.no.

 

hadde trudd noe så heavy duty som den skulle klare det meste.. jeg har til nå bare hatt billig crap til PSU og det går jo døgnet rundt her uten prob.

 

Noen som har noen gode ideer om hva det kan være?

 

mvh

 

Torbjørn

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hei,

 

Smalt psuen? Tror nok det kan være en kondensator som gikk da ja...

 

Har du fortsatt garanti på den da?

 

Hvis ikke, så kunne du jo prøve å lodde på en ny kondensator, (Men da må du vite hva du gjør..)

 

Kan godt være produksjonsfeil som har forårsaket dette, eller så var du bare uheldig... :dontgetit:

 

EDIT: og ja, vanligvis skrur strømforsyningen seg av når den blir overbelastet..

 

PS: tror ikke det med bordlampe og sånt kan ha noe å si på psu'en ;)

Endret av Storleer
Lenke til kommentar
Hei,

 

Smalt psuen? Tror nok det kan være en kondensator som gikk da ja...

 

Har du fortsatt garanti på den da?

 

Hvis ikke, så kunne du jo prøve å lodde på en ny kondensator, (Men da må du vite hva du gjør..)

 

Kan godt være produksjonsfeil som har forårsaket dette, eller så var du bare uheldig... :dontgetit:

 

EDIT: og ja, vanligvis skrur strømforsyningen seg av når den blir overbelastet..

8141258[/snapback]

 

en kondensator? høres komplisert ut.. hehe. jeg vet ikke om den har garanti fortsatt jeg.. ble kjøpt i januar i fjor.. kan jo alltids høre med Netshop :)

 

mvh

 

Torbjørn

Lenke til kommentar

Hei.

 

Ja du har reklamasjonsrett på den.

I følge norsk lov har du 2 års reklamasjonsrett MINIMUM, meget sannsynlig

så mye som 5 år, siden jeg vil påstå at en PSU skal holde i betydelig mer enn

2 år. Og når leverandøren i tillegg sier 3, så blir det fort 5 i Norge ;)

 

ETT år er hvertfall ikke noe problem.

Snakk med netshop du.

 

Mvh,

Beej80

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Eeh... Hva om man har åpnet psuen for å sjekke om noen kabler var smeltet? Jeg bygde ny pc ifjor sommer med en slik hiper 580W modulær psu, og igår tok den kvelden. Av ren kjedsomhet renset jeg maskinen for støv, og åpnet psuen for å rengjøre + sjekke om noen kabler hadde smeltet. Dette medførte selvsagt at jeg måtte bryte seglet "void"...

Hva nå? Kan jeg fremdeles returnere psuen? Er uansett ikke interessert i samme merke, men litt klapp på skulderen hadde ikke skadet.

Spørsmål 2: Kan en slik feil på psuen føre til at andre komponenter i pcen er skadet? Jeg finner nok ut ikveld når jeg setter inn ny psu, men det er greit å få et innblikk i omfanget av situasjonen.

Lenke til kommentar

Hvis du har brutt en forsegling merket "void" eller lignende, har du ikke hverken garati eller reklamasjonsrett. Hvis du var forsiktig da du tok det av kan du jo prøve å lime det på igjen, men hvis det er synlig at du har åpnet den, hjelper det antageligvis ikke å sende den inn.

 

Jeg tror en sånn feil kan føre til at komponenter i PCen er skadet, hvis PSUen f.eks. finner ut at den skal sende masse strøm ut i PCen din. Hvis PSUen ikke er åpnet regner jeg med at produsenten erstatter det.

Lenke til kommentar

I utganspunktet så skal ikke dette ha noe å si, men det kan hende de prøver seg. Selv om du har brudt ett klistremerke er det opp til produsenten å bevise at det er du som har forårsaket feilen ved at du har brudt den.

Men det kan hende du må kjøre litt hardere på. Så da spørs det bare hvor mye tålmodighet og hvor hardt du orker å presse på.

 

Mange pcer kom/kommer med klistremerkt på kabinettet som må ødelegges når man åpner den. Og selv om det står at garantien ikke gjelder hvis den blir brudt så gjelder uansett reklamasjon og den sier ikke noe om at du ikke kan se på produktet du har kjøpt.

 

for å koke det ihop til noe forstållig så ligger bevisbyrden hos selger/produsent.

Lenke til kommentar
Jeg har nå hatt to stykker. En i 18 mnd og en i 16mnd. Begge de virker da som de skal enda. Heldigvis :D

 

Har en kamerat med en hiper som daua nå denne uka, og den er ca 1 år. Virker som de som er  produsert rundt den tiden har vært innen en serie med noen dårlige komponenter.

8554721[/snapback]

Hadde jeg vært deg hadde jeg ringt "bomb-squad" med en gang! Du er langt på overtid med dine Hipere og kan forvente deg en serie-eksplosjon når som helst :!:

Endret av TXD1979
Lenke til kommentar

Jeg hadde også en slik Hiper 580W. Blir vekket en natt av at samboeren min rister i meg og sier..."det er folk i stua, det er folk i stua!!" Jeg, rimelig trøtt i trynet, går for å sjekke, men det var det jo ingen. Går og legger meg igjen, og har akkurat sovnet da jeg våkner av et lite smell. Går inn i stua for å sjekke igjen, og nå legger jeg merke til en ørliten svi-lukt.

Tenkte da med en gang på pcen, og bøyde meg ned under bordet for å sjekke. Idet jeg har trynet ca 20 cm fra strømforsyningen, sier det *BANG*, og ut av strømforsyningen kommer det en ca 10cm blå stikkflamme. Jeg støkker til som et helvete, og knaller bakhodet i bordplata så hardt at jeg kjente blodsmaken i munnen. Resutatet ble en 2*1 cm stor kul i bakhodet, en vond nakke, og et øre som "suste" endel timer etterpå. En god start på den dagen kan man si...

 

Siste gang jeg kjøper en Hiper, for å si det sånn.

Lenke til kommentar

Nå har det vært såpass mange solgte av denne, at noen som det oppstår feil må en nok regne med. Nå vet vi ikke om det er feil på utstyret/ukorrekte monteringer rundt om som også har ført til deffekter/feil eller overbelastninger. Feil på strømnettet inn har også en del å si på primærsiden når det er såpass stor effekt.

Et annet problem jeg har sett, er strømforsyninger med relativt lavt vifte rpm, som hiper har, gjør at relativt hyppig renblåsing av støv er nødvendig (avhenger selvsagt av om givelser også) , da viften ikke har nok kapasitet til å kjøle, om komponentene får et tykt teppe med støv.

 

Det er heller ikke så dumt å forsikre seg om at spenningen generelt sett i huset er innefor normalverdi, dvs 230V +-10% og at den ikke varierer veldig. Spenningsfall og spenningsøkning ettersom effektrevende utstyr slås av og på innen sammekurs, kan skade ømfintelig utstyr, selvom en PSU bør tåle det på primærsiden :)

 

Det er som alltid, at de som har feil skriker om det, og de som er fornøyde, er stort sett stille og happy med det. Men, kjedelig er det med feil uansett.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...