Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det er ikke C++ bøker jeg er på leting etter, C ;) Men jeg kan jo forsåvidt programmering fra før av i og med at jeg har lest en del Java, så jeg trenger jo ikke en bok som er helt for nybegynnere. Trenger en bok hvor jeg lærer språket C og hva som C skiller seg ut med. Flere forslag?

Endret av kjey
Lenke til kommentar
Jeg ser at den også er gitt ut på norsk. Kanskje kjøpe den, eller er engelsk et bedre valg?

8141469[/snapback]

 

Eg mener at en engelsk bok er et bedre valg. Dette på grunn av at mesteparten av informasjon som en finn på nettet er på engelsk og da er det dumt å ikke kunne de engelske ordene.

Lenke til kommentar

Ja stort sett er de "originale" programmeringsbøkene det første man anbefaller. Og det gjelder så absolutt i C sitt tilfelle. The C programming language av ritchie & co er kanskje ikke så pedagogisk men den er bra som referanse til C i tillegg til en introduksjon. Gammel men så absolutt en av de beste,

En bok som hjalp meg da jeg starta å lære C var "C for java programmers" av Tomasz Müldner, som er litt mer pedagogisk ovenfor de som har blitt introdusert til java som første programmeringsspråk (som mange blir).

Lenke til kommentar

Enten "The C Programming Language" eller "Practical C" (O'Reilly). Begge tar for seg C på et grunnleggende nivå og er greie å lære seg språket fra.

En referansebok som har en oversikt over standardbibliotek(ene) som f.eks. "The Complete Reference: C" kan også være grei.

Lenke til kommentar
  • 13 år senere...

hva cpu arkitektur jobber du med kjey .dette er en gammel trå ....men den er sykt relevant. skriver opgave om dette til bachlor. ville bare dele litt på kunskapen. ny eller gammel. tommel opp for gammel bok . det spiller fks ingen rolle hvor gammel en bok er. bestemmes ut ifra hvor gammel den arkitekturen du jobber med er. det er irelevant, vist du jobber med en cpu arkitektur fra åre den ble laget. som 620xx cpu fra 1975 . apple 2 1984 . bygget med samme cpu. 10 år etter.  c bruker er standar . no mather what. assmbly språke oversetter c  kodenene til egendefinert sembler språk ,som passer til cpu ,maskin type. av og på som fks 0 og 1 . c tilpasser seg skjelden aldri arkitektur. de blir som å si at rema 1000 skal komme gratis hjem med varer til deg. på terminalen på dataen vi ser c koder,. de kjører gjenom en c compilator logik. en assembler oversetter de. regleværket for oversetting. som er custom for spesifikk cpu teknologi. assembler er selve melommannen er bro mellom c om maskin , assembler. fks man har en usb port kable i begge ender. og skal inpå en ipone ,fra en windows eller mac linux. Man bruker en overgang, som passer.  C  compilatoren må bare vite regelværket for hvordan assemblyen skal skrives. eller skjer det ikke noe, intresangt 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...