Gå til innhold

Hva burde man lage for å få en "super" karakter?


Anbefalte innlegg

Karri-kjøttboller(kjøttdeig, paprika, karri, ingefær, muskat, salt, pepper, potetmel, melk), stekte potetbåter m/ kryddermarinade(paprika, salt, pepper, olje, parmesan, hvitløk), dandert med fersk rødløk(rå), agurk/squash og cherrytomater. Tar ikke lange tiden om du kan litt å lage mat. Ble sulten selv jeg nå. :p

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Våres gruppe lagde mølje til hovedprosjektet våres, selv om det skal litt til for å finne ingredienser nå. Får dere tak i det så anbefaler jeg at dere lager mølje.

8120154[/snapback]

Det spørs vel hva man legger i mølje, det er da forskjellige fra hvor i landet man bor. Her er det ikke veldig komplisert: Kraft etter ribba og møljebrød (aka. flatbrød) :shrug:

8146364[/snapback]

Mølje kan også være skrei, lever og rogn.

Lenke til kommentar

vel.. det er jo flere gode ting her inne.. men tror nok egentlig at husmanskost er tingen.. det er det heimkunnskapen er.. noen som har lagd noe mer enn det er bare heldige.. de som har tegna raspa gullerot er uheldige..

 

men.. noe enkelt, raskt og godt.. som eldre folk ikke kan så mye om er jo utenlandske spesialiteter.. creme brule er jo godt kjent her nå, og nesten litt kjedelig.. sjokoladefondant som er foreslått.. joa.. litt vanskeliger enn nødvendig?

 

det jeg vil frem til er panna cotta.. den er ikke så brukt enda.. varm fløte, sukker, gelantin, vaniljesukker (helst stang, men det koster..) og litt reven sitron nesten til kokepunktet, og sil det i små former.. runde greier er kjekke.. avkjøl og snu på hodet på en tallerken.. for mye av dette er ikke godt, men 1,5 dl eller noe.. sammen med frisk frukt.. skogsbær.. mmm ;)

 

ellers.. fiskekaker eller kjøttkaker, der du fikser deigen (problemfritt) selv.. begge er veldig lyse, og passer ikke sammen med fargen til desserten.. -som blir hvit..

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...