Gå til innhold

Skal ha nytt PCMCIA Wlan kort, hjelp?=)


ZeS

Anbefalte innlegg

som topic sier: skal nå kjøpe meg et nytt PCMCIA WLAN kort til laptopen, og lurer på om noen vet om noen kort som er automatisk støtta i (X)Ubuntu. mener å ha sett en liste på det et sted men finner den ikke igjen.. er søkk vekk :p

noen som vet om noen av PCMCIA kortene på www.elkjop.no er støttet automatisk? det hadde vært stort pluss i margen da jeg passerer bare et par hundre meter fra der på vei hjem fra skolen :)

 

Mvh ZeS

 

ps! lite peil på chipsets i div. kort å ikke bare kom med en drøss med chipsets som er støtta :p

Endret av ZeS
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Let etter kortene El-kjøp selger i lista Bad_Byte postet. Dersom en av disse inneholder en chipset fra Ralink tror jeg det kortet skal være et bra valg. Ralink gir ut native drivere til Linux, og sender også informasjon om chipseten sin til tredjeparts utviklere. Slike produsenter bør vi Linux-brukere støtte. Kjøpte meg et kort med Ralink-chipset igår, men har ikke mottatt den enda. Skal rapportere om hvordan den fungerte.

 

Du kommer nok ikke helt unna chipset-prat om du skal ha et kort som funker rett som det er, men uansett gir den nevnte lista deg navnet på chipseten til kortet du ser på. :p

Lenke til kommentar
har kikka litt på den lista nå, og ser at Dette koretet er støtta av noen(Yellow mode). Broadcom chipset

 

8044973[/snapback]

Støttet? Altså, bare Broadcom i seg selv får det til å lyse en rød lampe i hodet mitt. bcm43xx er en *svært* eksperimentell driver, ergo vil jeg påstå den overhode ikke er støttet. Har selv 4306-basert kort, og det skal visstnok skal fungerer ganske bra. Joda, jeg får jo koblet meg opp mot trådløse nett hvis jeg er heldig, men sendestyrken er litt crapy og duplikate pakker er ingen sjeldenhet. Ikke akkurat hva jeg kaller stabilt ... Nei, skal man ha noe som funker fett så er det Prism, Ralink og Atheros. De skal funke ganske sikkert rett ut av boksen og vel så det.

Endret av Ernie
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...