Gå til innhold

Pilot utdannelse u/forsvaret


Joffii

Anbefalte innlegg

Jeg har veldig lyst til å bli pilot. Det har vært et ønske lenge. Men jeg har lyst til å ta utdanningen utenom forsvaret. Jeg har surfet litt rundt og har sett meg ut noe som dette http://www.norwegianaviationcollege.no/ny2/default.asp .

 

Det jeg nå lurer på er om noen har erfaring med dette ? Noen spesielle krav som er ulike forsvarets sine krav ? Ville gjerne likt hvis noen kunne forklart meg mer grundig forskjellen på sivil og forsvarets utdanning til pilot. Eventuelle forskjeller på krav og kostnader og jobb tilgjengelighet.

Alt kan brukes :thumbup:

 

Hilsen en som sliter med å finne ut hva han skal bli :hmm:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har en kamerat som nettopp testa seg om han var skikket til å bli pilot (sivilt). Var visstnok noe matte-, logikk- og engelsktester. Han fikk faktisk plass om han ønsket. Han fortalte ikke så mye, men det høres ut som om du bør være sikker hvis du først skal gjennomføre dette. Han nevnte noe om at utdanningen kostet 600 høvdinger, så det er ikke noe du hopper av underveis mao. Kan spørre han litt mer om hva dette går ut på om det er ønskelig.

Lenke til kommentar
Ja, det er svindyrt, spesielt svir det hvis du feiler. Derfor jeg vil finne ut mest mulig før jeg satser :) har enda 1 1/2 år igjen ^^

7982941[/snapback]

Hei! Det er en veldig lur tanke du har!

Det er mange, som gikk på samme skole som meg, som sløste mye penger rett og slett fordi pilotutdannelsen ikke var noe for dem.

Det jeg kan anbefale deg å gjøre er å melde deg inn i en norsk flyklubb. Der kan du ta Privat sertifikatet, og hvis du trives så er det bare å fortsette på flere ratinger. Privat lappen (PPL) koster ca 60-70 tusen kroner på en typisk norsk flyklubb.

 

Hvis du bestemmer deg for å fortsette så kan jeg anbefale at du tar en titt på NEAR/NAIA og Luftfartsskolen. Den norske PPL'en er godkjent i USA og det gjør at du har mer tid igjen av visumet til å samle timer når du endelig blir instruktør.

 

Regn med å bruke alt fra 500.000 til en million kroner på hele utdannelsen (selv regner jeg med å ende på ca 650:S)

 

Lykke til!

Lenke til kommentar

Takk for rådet :) Hvis det stemmer at PPL trengs for å bli yrkesflyger kan jeg jo ta meg fri etter videregående. Ta privat flygersertifikat og jobbe mye. Når jeg har tatt "lappen" kan jeg se om jeg vil gå videre.

 

Det neste jeg lurer på er legesjekkene, kan disse tas tidligere ? Og eventuelt hvor ? Fant en link til leger som er godkjente men fikk ikke åpnet den. Jeg bor i Stavangerområdet hvis du har noen navn på leger.

Takk skal dere ha for infoen til nå ;)

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+891234
Ikke anbefale pilot, vansklig å få jobb pr dato idag

8031520[/snapback]

Tull og tøys. Senest for to dager siden stod leste jeg en artikkel om dattera til Norwegian-sjefen som var under utdanning og den høye etterspørselen etter piloter. Folk fra hele verden flyr mer og mer, og piloter trengs. Man er over 11/9-bumpen nå.

 

Edit: http://forbruker.no/jobbogstudier/jobb/article1659639.ece

Endret av Slettet+891234
Lenke til kommentar

Når vi først er inne på etterspørselen etter piloter, er det noen som vet hvor stor etterspørsel det vil bli etter helikopterpiloter i de neste årene frem over, har hørt noe om et generasjons skifte som gjør det lettere for nyutdannede piloter å få jobb...?

Lenke til kommentar

-=Joff=-: Du kan ikke få jobb som yrkesflyger med bare PPL - sertifikatet har en begrensining på at du ikke kan bruke det erhvervsvmessig. Det du trenger er en CPL/ME/IR - commercial sertifikat med flermotors- og instrumentrettigheter. I tillegg kommer det godt med å ha godkjent kapteinsteori (ATPL teori) og et multi crew kurs (MCC).

 

Legesjekk før du begynner på en sivil yrkesflygerutdanning får du hos Legenemda for Trafikkflygere, Flymedisinsk Institutt på Blindern i Oslo. Du vil trenge en Klasse 1 medical for å jobbe som flyger, mens for å fly privat holder det med en Klasse 2 medical.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...