Gå til innhold

Protein shake, pulver etc. - godt for ?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Proteinpulver er rett og slett et tilskudd for å gi en mere balansert kost, dvs. når du får for lite protein gjennom kosten. En annen ting er at pulveret er en rask type protein som taes opp fortere enn den tunge maten du må fordøye, som f.eks kyllingfilet. En annen ting er at du slipper å få i deg unødvendige mengder fett som du ville fått om du f.eks skulle spist kjøttvarer.

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Hvis du får i deg protein som kroppen ikke bruker til å bygge muskler, omdannes det til glukose (sukker). Da gjør det deg ikke slankere. Hvis det brukes til å bygge muskler, vil musklene bli større og bruke mer energi, da kan du bli slankere.

 

Var det det du lurte på? usikker på om jeg skjønte spørsmålet :p

Lenke til kommentar

Litt info om ka proteiner brukes til i kroppen. Dårlig formulert er det nok, men du skjønner det kanskje litt bedre :)

 

 

Proteiner har 4 kalorier pr. gram. Menneskekroppen kan gjøre tre ting med proteinkaloriene: Putte det i fettlagring, bruke det som en energikilde eller bruke det til vitale funksjoner. Proteiner vil bli brukt som en energikilde når kroppen mangler fett- eller karbohydrat som "drivstoff". Når kroppen får nok protein, karbo og fett, vil priteinene brukes til f.eks reparering/erstatte gamle celler, bygge muskler, organer, blod, negler, hår, hud og nerver. Proteiner har og ein del i hormon- og enzymdannelse.

 

Eit kosthold som er lavt på essensielle aminosyrer vil ikkje utføre alle proteinets funksjoner i kroppen. Proteinene følger en "alt eller ingenting-lov": utilstrekkelige mengder essensielle aminosyrer får kroppen til å kvitte seg med en del proteiner i urinen som urea (http://en.wikipedia.org/wiki/Urea). Det som gjenstår av proteiner blir omdanna til glukose, fett eller metabolisert for energi. Så når en ikkje får nok essensielle amonosyrer vil ikkje proteinene utføre sin normale funksjon.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...