Gå til innhold

2G kan bli 3G


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

de skal bruke 2G nettet til å tilby 3G-tjenester? Det er så vidt meg bekjent fysisk umulig.

 

De kan sikkert bruke dagens master til å sende ut 3G-signaler, men det betyr ikka at 2G-nettet brukes til 3G. Bare at samme infrastruktur/master kan brukes til flere ting..

 

Forstod egentlig ikke så mye av denne artikkelen jeg :p

Lenke til kommentar

Forstår det er en del problemer med å forstå artikkelen her, så oppsummerer to hovedpunkter;

 

1: 3G-nettet i dag er den eneste måten du kan bruke for eksempel videotelefoni på. Sperren for dette ligger ikke i 2G (nettverket du bruker ved GSM, GPRS eller EDGE-tjenester), men i lovverket. Det er altså fult mulig å levere de sanne tjenestene via 2G, men det er ikke lov.

 

2. At 3G får full dekning betyr enkelt og greit at du vil få dekning for alt av 3G-tjenester der det finnes 2G-dekning i dag, altså i hele Norge. Dersom GSM-direktivet blir opphevet.

Lenke til kommentar

2G-nettet har ikke nok båndbredde til å levere 3G-tjenester. 2G står for andre-generasjons-nett, og består i Norge av tjenesten GPRS. Du er dyktig om du klarer å overføre kvalitetsvideo via GPRS-nettet. Av mangel på 3G (det tok lang tid før vi så noe til tredje generasjonsnett her i landet) har man noe som gjerne kalles 2,5G. Jeg tenker her på EDGE, hvilket er hva som tilbys de fleste mobilbrukere som er utenfor 3G-dekning. Wikipedia kaller EDGE for 2,75G, jeg aner ikke hvorfor :p

 

Uansett: Det er ikke mulig å tilby de samme tjenestene som CDMA/UTMS tilbyr via GPRS, til det er båndbredden til sistnevnte alt for lav. Men jeg ser ikke bort ifra at man kan benytte båndbredden som GPRS opererer på til nyere teknologier som f.eks. CDMA/UTMS (3G). Isåfall må man velge om man vil ha det ene framfor det andre.

 

Litt ettersom hvordan man definerer og tenker ang. mobilteknologien har Mafo helt rett: endringer i lovverket kan føre til av 3G begynner å operere på helt andre frekvenser enn det gjør i dag. Og kanskje vil vi en vakker dag oppleve mye bedre dekning?? Samtidig så får du ikke til å overføre nok data over GSM/GPRS til å kunne drive med videotelefoni - så på det punktet er jeg uenig med Mafo.

 

Hvorvidt dette innlegget forvirret mer enn det var informativt ønsker jeg ikke å ta stilling til...

Lenke til kommentar

vel nå banner jeg på å ha lest om både en oppgradert form for edge som skal nå (i teorien) tilsvarende hastigheter som ikke-HSDPA UMTS.

 

jeg mener også å ha lest at det enten jobbes med eller er klargjort en UMTS variant som kan bruke frekvensområdene til GSM.

 

men jeg kan ikke akkurat nå grave opp noen kilder :(

Lenke til kommentar
×
×
  • Opprett ny...