Gå til innhold

Ny 24" - Benq FP241VW - The ultimate gaming LCD


Lukas Arnaz

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Virker som en snasen skjerm det der.

Blir spennende å se prisen her til lands,da jeg fant en pris på 1500us dollar

på nettet.Det kan bli dyrt i norske kroner.

Tror nok det vil koste mer enn det smaker.

Imens gleder jeg meg til dell 2407 wfp kommer hjem til meg. :love:

Tror nok at den er et absolutt bestbuy i denne klassen nå.(7000kr)

Lenke til kommentar
Designet gjør den uaktuell for meg ihvertfall, ikke det at den er stygg men liker ikke den type fot. Blir nok 241w eller 2407.. Har litt vanskelig for å tro at 241w ikke er verdt 800kr ekstra fra dell'en da, ihvertfall i følge sammenligninger jeg har lest.

7868711[/snapback]

Rolleguru hvis du står og vipper mellom disse to skjermene kan du ta avgjørelsen for meg også eller? Jeg står helt fastlåst mellom disse to. Må få ut fingern snart :D Eller er det noe nytt og spennende rett rundt hjørnet tro?
Lenke til kommentar

bit-tech.net

At around £670, it is in the same price bracket as the Dell (2407) whilst providing significantly better image quality. What's not to like? Using this over the course of a couple of weeks, it has become an indispensable part of my desktop. If you're looking for a 24" monitor to buy, this is the one to go for.
Lenke til kommentar

Ikke for å være en partypooper her nå, men det kan virke som om det er litt tidlig å kjøpe 24"ere enda. Både Dell'en og Benq'en har trøbbel med 1:1 pixelmaping (begge produsenter har riktignok kommet med ferske oppdateringer i firmware, men det vil ta tid før disse monitorene finner veien til butikkhyllene i vår del av verden).

 

Videre kommer det en masse nye 24"ere på markedet nå for tiden. Til nå har det ikke vært altfor mange gode alternativer, men jeg håper dette forandrer seg frem mot sommern.

 

Det mest "fornuftige" man kan gjøre nå er å kjøpe 20"ere. Men det er jo ikke noe moro? :-)

Lenke til kommentar

Hvis det kommer nytt snax så er det vel de nåværende skjærmene som faller i pris. Men jeg også lurer på om jeg skal ha is i magen og vente på "den rette" :hmm:

 

EDIT: jeg synes jo faktisk den gaming-benq'en var litt kul :cool: men den setter vel ny prisrekord i negativ forstand..

Endret av Milorg
Lenke til kommentar
Hva er det jeg ikke har fått med meg?  :blush:

7874232[/snapback]

 

At vi ikke bor i Canada

7876471[/snapback]

 

Gullkorn, made my day :)

 

Ontopic: Ser selv tittet litt i skjul på denne skjermen, og selv om designet ikke er så spennende som det kunne ha vært, ser det ut til å være en bunnsolid skjerm. Har derimot en stygg følelse av at prisen vil skremme skarve studenter som meg selv...

Lenke til kommentar

Jeg har et lite dilemma selv.

 

Skal kjøpe en 24" snarest. Skjermen skal hovedsakelig brukes til film og spill.

Jeg skal bruke den med xbox 360 og en PC med ATI Radeon skjermkort. Dvs. at jeg ikke har mulighet for å skalere (behold aspect ratio/ 1:1 pixelmapping) på PCen eller xbox 360. Jeg regner med at de fleste spill jeg kommer til å spille på PC har støtte for widescreen, de nyere spillene har vel dette + det finnes fixes for populære spill som ikke støtter oppløsningen offisielt.

 

Med xbox 360 blir det et større problem, med mindre skjermen har 1:1 pixelmapping kan jeg ikke unngå at 16:9 vil bli strukket til 16:10. Altså 120 ekstra pixeler i høyden. Men jeg har jo ikke sette disse skjermene live, så jeg aner ikke om dette vil plage meg eller ikke. Kan ikke tenke meg det er spesielt irrierende i spill, men DVD/ HD-DVD kan kanskje bli litt verre. Man legger jo mer merke til bilde og format ved ekte film. På en annen side tenker jeg jo å hovedsakelig bruke PC til film og DVD, selv det er mulig den er litt svak til å dra HD-DVD.

 

Jeg ønsker ikke å bruke mer en 8000kr, og jeg får dermed dise alternativene:

 

Dell 2407WFP

Denne støtter delesvis 1:1 pixelmapping. Den skal ifølge diverse folk ikke ha problemed med å vise oppløsninger som 640x480, 1650x900(ellerno), 1024x768 o.l. Enten med 1:1 pixelmapping eller "behold aspect ratio". Problemer er ved 1600x1200 eller 1920x1200, der eneste alternativ i menyen er "Fill". Revisjon A04 er vistnok på vei, men aner jo ikke når denne kommer til Norge. Lurer på å bestille denne, og forsøke å få byttet den inn når Rev 04 har ankommet.

 

BenQ FR214W

Situasjonen er omtrent den sammen som med Dell, bortsett fra at denne vistnok ikke skal støtte 1:1 pixelmapping i det hele tatt. Dvs at alt blir strukket, uansett oppløsning. Kan bli irrirerende ved emulering av N64 o.l. (alltid lave oppløsninger i 4:3) Denne er også litt dyrere. En rimelig ok fordel er HDMi kontakten. Denne kan være ok å ha mtp. PS3 eller en oppgradert x360. HDMi har jo egentlig ingen spesielle fordeler over DVI, men det hadde vært greit med to digitale innganger. Med en evt. ps3 nå måtte jeg jo ha byttet mellom PC og konsoll hele tiden. Er det noen andre fordeler med denne skjermen fremfor Dell'n? Har en bedre følelse om Dell skjermen, jeg liker også designet dens bedre.

 

Siste:

LG Flatron L245WP-BN

Denne er da en mellomting i pris på ca 7400. Den har KUN HDMi men det er ikke et problem da DVI til HDMi kabel følger med. Men da er på mange måter poenget med HDMi borte, når det uansett kun er en digital inngang. Eneste fordel blir at det blir mindre surr med kabler hvis jeg skal koble til konsoll/annen ekstern enhet med HDMi. Ellers skal vist denne skjermen støtte 1:1 pixelmapping og "behold aspect ratio" noe som er en stor fordel. Men jeg har hørt mye mindre og denne skjermen enn de to andre. Dette er jo en mye mer ukjent skjerm, så her er jeg usikker på hvordan den fungerer, mtp. bilde, film, etterslep, innstilliger o.l.

 

Noen innspill? Håper å bestemme meg imorgen. Holder selv en knapp på Dell, og evt. bytte den når Rev 04 ankommer Norge. Med BenQ har jeg samme muligheten men Dells kundeservice skal vist være god, så kanskje lettere å få byttet den enn en BenQ fra Amentio e.l. Skulle gjerne ventet, men jeg har allerede ventet i 2 måneder og har snart lyst på ny skjerm!

 

EDIT:

Noen som aner om det er noen veldig spennende skjermen i vente? Når kommer f.eks. Dell med en 2409WFP e.l.? Hadde vel vært greit å vente i noen uker hvis det snart kom noe helt nytt. Men da vil vel kanskje prisen være høyere enn 8000 kr :(

Endret av jorgenhm
Lenke til kommentar
Noen som aner om det er noen veldig spennende skjermen i vente?

7900458[/snapback]

Hva med den Benq'en som tråden handler om da? Den er vel ikke langt unna og selges allerede i Canada for en slikk og ingenting (5000+ krons). Blir vel dyrere i Norge men kan jo komme innenfor ditt 8k budsjett.

 

Når det gjelder Dell er jeg også nysgjerrig på når deres neste 24" kommer. Men det vet jeg ingenting om..

Lenke til kommentar

Alle disse 22" wide-skjermene har stort sett samme panel, det som skiller er utseende og UI ... jeg har en viewsonic 22" wide, og er tålig fornøyd foreløbig, men skal teste 20" wide og 24" wide før jeg bestemmer meg helt.. driver endel med foto, og 22" wide er 6bits paneler som ikke har god innsynsvinkel (veldig kilne mtp. vertikal vinkel), så det er neppe en helt optimal skjerm. Den er dog veldig behagelig til spill, film og kontorarbeid generelt

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...