Gå til innhold

Norge = norsk Språk Ja takk


Anbefalte innlegg

Bare får og si dette først.

Nei jeg er ikke Rasistisk og sorry for mine leifs...

 

Jeg jobber får tiden som Telefon selger og der møter jeg en god del forskjelige folk skal du tro, men de mest plagsomme folkene jeg møter er utlendinger som ikke kan snakke norsk..

 

Hvorfor spør du kanskje? jo fordi folk som bor i norge burde lære seg norsk når de kom til norge.. det jeg hater og høre er jeg ikke forstår eller Jeg snakker ikke norsk.. eller mannen på jobb(alt de har lært vistnok)

 

Nå er det slikt at vis det en gang i fremtiden kom en lov der de som kommer inn i norge må gå på skole i et halvt år / år før de fikk lov og bli ordentlige norkse hadde jeg støttet den 100%

 

til dere som kanskje føler dere truffet her er et lite hint som kan hjelpe til og lærer fortere, se på norsk tv (ser alt får mange som bare ser på tv fra der de bor) og begynn og snakk mere med norske også...

 

Det er selfølgelig greit når folk er på ferie at de snakker engelsk og sånt men når du har planer og bo i det landet en god del tid så er det på tide og lærer seg språket samme hadde jeg også gjort vis jeg for eks flyttet til kina og bodde der får livet...

 

 

til slutt må jeg bare si sorry for leif og nei jeg er ikke rasistig...

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Er helt og holdent uenig! For det første så er det du som ringer dem og ikke omvendt. For det andre så kan man vel ikke forvente at folk som flykter fra straffeforfølgelse og lignende, først skal roe ned med å lære flytende norsk før dem redder skinnet?

 

Kanskje dem drev og lærte norsk når du ringte dem?

 

Det eneste jeg er oppsatt på er at dem som er i viktige posisjoner som politi, lege etc kan snakke norsk skikkelig for å unngå misforståelser.

 

 

EDIT:

Derimot så kan jeg jo nevne hvor kjekt det er når telefonselgere ringer! Kanskje jeg selv skal ta en slik...."jeg snakka ikka norska du snakka mandarin??"...neste gang det ringer en telefonselger?

Endret av MrVilla
Lenke til kommentar

ja det er greit at jeg ringer de er ikke det men folk som bor i norsk samfund burde finne seg i og bruke 12mnd eller mere mindre får og lære seg språket i det landet de kommer til og bo i en lang tid frammover, og er mange som bor i norge i flere år men alikavel sier de jeg ikke snakker norsk osv..

 

Folk som kommer inn burde lære seg norsk før noe annet vis ikke det andre er livs nødvending

Endret av DaXoN
Lenke til kommentar

Tar deg for rasist? Ikke i det hele tatt!

 

Men du skal også vite at veldig mange av oss utlendinger, akkurat som etnisk hvite nordmenn, ikke liker telefonsalg og selgere. Og med den norsken jeg prater, som jeg faktisk får mye skryt av i forhold til tiden jeg har bodd i Norge, så leker jeg dum når telefonselgere ringer. "Jai ikke forstå du" og legger på. Få ting er så gøy som å plage telefonselgere sånn som de plager oss.

 

Med vennlig hilsen en ekte svarting.

Lenke til kommentar

nå handler ikke denne tråden om hvor idiotiske telefonselgere er, men om språk, og at trådstarter syntes at innvandrere bør lære seg norsk før de får norsk statsborgerskap.

 

Det er jeg helt enig i.

Jeg har møtt på flere folk som jeg tror er innvandrere som ikke kan et ord norsk, og ungene må oversette for de.

Når en flytter til et land, så burde du prøve å lære deg språket, slik at du forstår, og blir forstått av den gjennomsnittlige normann.

At språket da er litt gebrokkent har egentlig ingenting å si, en kan ikke kreve at en skal kunne prate flytende norsk etter noen måneder.

 

Dette burde egentlig gjelde nesten alle som kommer inn i landet.

burde være en språktest til slutt. og det burde være et krav om at de avla et troskapsløfte.

Det burde ivvertfall gjelde for folk som er flyktninger eller ikke.

 

Jeg syntes også at innvandrere skal ha en "prøvetid" i norge på x antall år, så hvis de gjør noe galt i den prøveperioden, så blir de kastet ut igjen.

da tenker jeg ikke på en fartsbot, eller en parkeringsbot, men noe værre.

Lenke til kommentar

Jeg derimot har sittet i reciever enden på tlf... og vil vel ikke si at det er mange som kan dårlig norsk, men det er nok av dem. Ikke bare språket er litt slitsomt når man først kommer borti dem, men også kjønnsrollene.

 

Der du må snakke med kona for å bekrefte opplysninger(pga bedriftsrutiner), så får du knapt pratet med dem, og de repeterer kun det mannen deres ber dem om å si.

 

Skjønner jo at norsk ikke blir lært på 123, men etter noen år så bør det være litt mer oppegående. Men så lurer jeg også på om de får noe særlig tilbud, eller om de har noen tilbud i det hele tatt. Og bor du strategisk i oslo så slipper du jo å forholde deg mye til nordmenn(og dermed lære seg norsk).

 

Jeg vet sjøl at hadde jeg fløtta til alicante i spania så kunne jeg sikkert bodd der resten av mitt liv med kun noen slappe kebabspansk gloser, og ellers hatt det greit siden det er bøttevis med nordmenn der.

 

så det er ikke noen enkel greie nei...

Lenke til kommentar

tingen er at det er utrolig mange som bor i norge som ikke snakker norsk ordentlig nok til og skjønne hva de sier, vis jeg hadde flyttet av en eller annen grund til kina hadde jeg tatt meg tid til og lære meg språket der nede...

og det er ikke noen bra grunn og si jeg bor i en del av norge der det er så mange som er utlendinger at jeg ikke trenger og lære meg norsk...

 

du bor i norge så derfor burde du lære seg norsk...

Lenke til kommentar

Nå er det slikt at vis det en gang i fremtiden kom en lov der de som kommer inn i norge må gå på skole i et halvt år / år før de fikk lov og bli ordentlige norkse hadde jeg støttet den 100%

 

Denne loven eksisterer allerede per i dag. Dermed går jeg ut ifra at vi kan legge tråden død og samtidig konkludere med at det eneste som er mer irriterende enn utlendinger som ikke snakker norsk og holder den kunnskapen for seg selv, er telefonselgere som absolutt må dele med alle hvor fantastisk dritten de har fått inn denne uka er... :tease:

Lenke til kommentar

Mange kommuner har ikke gratis norskopplæring for asylsøkere. Disse har sjelden penger til å betale for norskkurs, om de har det må de i såfall ha jobbet svart. Støtten ble såvidt jeg vet fjernet under forrige Bondeknøl regjering. Er faktisk ofte like mye norsk realpolitikk sin feil, som at innvandrerne "ikke gidder".

Lenke til kommentar
Jeg synes de mest plagsomme folkene er telefon selgere.

Er ihvertfall mye mer plagsomt enn utlendinger som ikke klarer å snakke norsk (ordentlig).

7855637[/snapback]

Kaster lassoen og henger meg på.

7858507[/snapback]

 

 

Henger meg på jeg også. Telefornselgere er jævlig plagsomme. Blir oppringt minst 2 ganger i mnd. :hmm: Men har lært å si at jeg sitter i møte de siste gangene, da gir de seg med en gang. :)

Lenke til kommentar
Telefonselgere er jo kun plagsomme for de de ringer til. Det kan man alltids reservere seg mot.

Ja, men hvilken reservasjon? Blir ringt opp selv om telefonnummeret er registrert mot selgere.

 

At folk ikke kan norsk er et problem.

7861737[/snapback]

 

At folk ser på innvandrere og utlendinger som noe pakk er enda større problem enn språkkunnskapene.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...