Gå til innhold

Den store synth-tråden


dizzykeys

Anbefalte innlegg

Hvis det er noen som kommer med noe som kan konkurrere med Oasys, så er det ganske sikkert Kurzweil.

word

 

Men er det virkelig verdt å legge 70 000kr i en synth fordi den skal ha så ubegrensede muligheter? Jeg gav 20 000 for min Kurzweil K2600 stapfull av fantastiske samples. Personlig mener jeg K2600 er den synthen som faktisk kommer nærmest Oasys. (Ja du har M3, du har Motif XS, men Kurzweil holder faktisk mål med flaggskipet sitt.)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg syns Oasys er overpriset, og for å sitere musikkpraksis; den kom noen år for sent. Har også mye mer sans for Kurzweil-lyden. Dessverre sitter jeg med en lusen Triton, men den har jo sampler, så det går an.

 

Og.. avataren din minner meg på; What really grinds my gears: Korg har verdens verste pianolyder. På Oasys er den brukbar, men laaangt unna det Yamaha og Kurzweil har hatt i utallige år.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-pJI1Oyc6
Men er det virkelig verdt å legge 70 000kr i en synth fordi den skal ha så ubegrensede muligheter? Jeg gav 20 000 for min Kurzweil K2600 stapfull av fantastiske samples. Personlig mener jeg K2600 er den synthen som faktisk kommer nærmest Oasys. (Ja du har M3, du har Motif XS, men Kurzweil holder faktisk mål med flaggskipet sitt.)

 

Hvor gav du 20000 før en K2600? Har aldri prøvd en slik, men har mektig lyst! Tror heller ikke M3 eller Motif XS kan konkurrere med Kurzweil.

 

Noen som vet noe om Open Labs NeKo? Vanvittig dyre instrumenter. Tror det er en synth-/PC-hybrid med åpent system. Kanskje noe som Oasys sammen med Receptor?

Open Labs NeKo LX Hybrid

Lenke til kommentar

riktig: word

 

kreos:

Jeg kjøpte min brukt, og det angrer jeg ikke et sekund på. Like mye instrument til en mindre penge.

 

Det eneste man må huske på med kurzweil K2600 modellen, er at den er gammel. Og den manglende supporten. (Nå skal riktignok kurzweil komme med noe nytt, og da blir det veldig spennende å se om Norge begynner å importere igjen, sånn at det blir større support) Det som jeg virkelig liker med kurzweilen er at den skifter setups uten noe mellomrom, hvilket betyr at du kan skifte setups uten å få et "gap" mellom hver lyd. Dette er noe som overrasket meg med Motif XS. Et langt mellomrom mellom hvert skifte var veldig skuffende for en ellers fantastisk synth.

 

Kurzweil er jo også kjent for de flotte pianolydene, og hvis du har expansion blokkene (som nå er inkludert når du kjøper brettet) har du en skikkelig råtass av en synth, som holder det meste av dagens standard. En annen ting jeg liker er tangentene. Her har du veide tangenter som er lagd for: Pianospilling, orgel, og raske synthløp.

 

Jeg var ikke i tvil da jeg nylig kjøpte denne synthen.

Endret av Liquidkey
Lenke til kommentar
Gjest Slettet-pJI1Oyc6
Det som jeg virkelig liker med kurzweilen er at den skifter setups uten noe mellomrom, hvilket betyr at du kan skifte setups uten å få et "gap" mellom hver lyd. Dette er noe som overrasket meg med Motif XS. Et langt mellomrom mellom hvert skifte var veldig skuffende for en ellers fantastisk synth.

 

Har en MO8 i tillegg, "nedgradering" (om du vil) av Motif ES, og var veldig skuffet over delay ved patch-change. Var imidlertid litt lettet over M3en, der "gap" (som Rudess kaller det så fint ;) ) ikke er et like stort problem. Men det er merkbart i combination mode. Dette er virkelig et problem man skulle tro var eliminert i 2007. Alle burde gjøre som Kurzweil som fikset dette for flere tiår siden. Videre må jeg skryte av de uveide tangentene til M3en, kanskje ikke en fryd å spille piano på, men duger meget langt over middels til alt annet. Men som alle vet; smak og behag.

 

ps: tørr jeg spørre hva som er inspirasjon til navnet ditt Liquidkey? Kan hende jeg er helt på jordet med min teori :whistle:

Endret av Slettet-pJI1Oyc6
Lenke til kommentar
Hei..

 

Har sett litt på synth og har lyst til å kjøpe med en god en..

Har sett på disse: Yamaha Motif xs 8 Korg Triton extreme

 

Det blir min første synth, men har spilt mye piano og keyboard.. Lurer på hvem som er best.

 

Kom gjerne med andre forslag!

Gå for motifen! Da får du de beste piano patchene. Synthen er knallsterk på alle områder. Som skrevet over kan det være du irriterer deg litt over patch gap'et (mellomrommet, mellom lydene når du skifter lyder) Men det kommer helt ann på hva du spiller. (Ser du har en DT logo som avatar, så hvis du spiller mye DT, som jeg gjør, kan det bli litt plagsomt)

 

-Mikael

Lenke til kommentar

Det som er viktig er å velge en synth som passer dine behov. Så en bra kan være så mangt, alt etter hva du bruker den til.

 

-Hvordan musikk skal du spille?

-Skal du bruke synthen live, som hobbykeyboardist, eller i studio?

-Skal du bruke synthen til å programmere egne ting, eller bruke for det meste presets?

 

-Mikael

Lenke til kommentar

Okei..

 

- Det blir nok mye forskjellg musikk som klassisk, jazz, progrock og egenkomponerte greier...

- Jeg kommer nok til å bruken den mest hjemme som hobbykeyboardist. kanskje litt live og litt hjemme studio

- Jeg er ganske blank på synther så jeg er ikke helt sikker..

 

Men jeg sikkler på Yamaha MOTIF XS 8 :dribble:

Endret av Ben-ja-min
Lenke til kommentar

Det er flere som sikler på Motif, skal jeg si. :p

Korg-synthene har jeg mer eller mindre gitt opp, og det kun pga de hårreisende slappe pianolydene. Veldig synd, siden de er så bra med tanke på fleksibilitet.

Yamaha er min favoritt hva gjelder piano, og den på Motif-en er sjef. Ellers har den det meste man trenger i et masterkeyboard, unntatt en lang ribbon for oss som liker denslags.

 

Keyboard i studio kan være ett fett, siden man gjerne bruker software som låter milevis bedre enn noen eksisterende hardware-synth, og da er det klaviaturet som har noe å si, samt kontrollere som knotter, slidere, hjul etc. Selvsagt skader det ikke å ha bra lyd i brettet også.

 

En ting: Skal du spille mye orgel kan det bli stress med veide tangenter, hvertfall hvis du har Hammond-teknikken inne.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...