Gå til innhold

Kvikklunsj er undervurdert!


Gjest Slettet-U4NJ3Omm

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Skrevet
Var stor sak om dette for noen år siden. Var noen utrolig helsefarlige stoffer i den..

7789037[/snapback]

Jepp, det kalles "sukker & fett". :lol:

Skrevet

Dette var en stor sak for noen år siden. Det var ikke bare "sukker og fett" som du sier så fint. Det var visstnok så helseskadelig, hvis du fikk i deg mye over tid at Kvikk Lunsj skulle trekkes fra markedet. Søk litt på det du. Ett utrdag jeg fant på www.dn.no

 

 

"Endel norske matvareprodukter – deriblant påskesjokoladen fremfor noen; Kvikk Lunsj - inneholder ukjente mengder av såkalt transfett som spesialistene regner som mer farlig enn annet fett."

Skrevet
Dette var en stor sak for noen år siden. Det var ikke bare "sukker og fett" som du sier så fint. Det var visstnok så helseskadelig, hvis du fikk i deg mye over tid at Kvikk Lunsj skulle trekkes fra markedet. Søk litt på det du. Ett utrdag jeg fant på www.dn.no

 

 

"Endel norske matvareprodukter – deriblant påskesjokoladen fremfor noen; Kvikk Lunsj - inneholder ukjente mengder av såkalt transfett som spesialistene regner som mer farlig enn annet fett."

7794024[/snapback]

Ok, det er mye transfett i den. Men det er det i også grandiosa, potetgull osv. Jeg mener at transfett skulle vært forbudt i Norge som i Danmark og en rekke andre land.

Skrevet
Dette var en stor sak for noen år siden. Det var ikke bare "sukker og fett" som du sier så fint. Det var visstnok så helseskadelig, hvis du fikk i deg mye over tid at Kvikk Lunsj skulle trekkes fra markedet. Søk litt på det du. Ett utrdag jeg fant på www.dn.no

 

 

"Endel norske matvareprodukter – deriblant påskesjokoladen fremfor noen; Kvikk Lunsj - inneholder ukjente mengder av såkalt transfett som spesialistene regner som mer farlig enn annet fett."

7794024[/snapback]

Og transfett faller nettopp under betegnelsen "fett"...

Om Kvikk-lunsj ble hengt ut for dette er det rett og slett ikke annet enn elendig journalistikk. Det finnes haugevis av andre varer som inneholder transfett så KvikkLunsj står overhodet ikke i noen særstilling her. Glem heller ikke at for noen år tidligere igjen ble transfett faktisk regnet som sunnere enn annet fett.

Skrevet

Glem ikke at ekspertene krangler om hvem som har rett. Glem heller ikke at de også forandrer mening fra dag til dag. Ikke at KvikkLunsj er en spesielt god sjokolade, den er veldig overvurdert ifh. Troika, Nero og Kina.

Skrevet (endret)
Gunners,25/01-2007 : 00:50]Dette var en stor sak for noen år siden. Det var ikke bare "sukker og fett" som du sier så fint. Det var visstnok så helseskadelig, hvis du fikk i deg mye over tid at Kvikk Lunsj skulle trekkes fra markedet. Søk litt på det du. Ett utrdag jeg fant på www.dn.no

 

 

"Endel norske matvareprodukter – deriblant påskesjokoladen fremfor noen; Kvikk Lunsj - inneholder ukjente mengder av såkalt transfett som spesialistene regner som mer farlig enn annet fett."

7794024[/snapback]

Ok, det er mye transfett i den. Men det er det i også grandiosa, potetgull osv. Jeg mener at transfett skulle vært forbudt i Norge som i Danmark og en rekke andre land.

7794614[/snapback]

Sikker på at det er transfett i grandisen? Det står bare vegetabisk fett under ingredienser, mens på Big One-pizzaene står det herdet vegetabilsk fett (dvs. transfett).

Endret av Superior
Skrevet
Sikker på at det er transfett i grandisen? Det står bare vegetabisk fett under ingredienser, mens på Big One-pizzaene står det herdet vegetabilsk fett (dvs. transfett).

7796270[/snapback]

Problemet er at man ikke er pliktet til å spesifisere om det faktisk er transfett eller andre typer. Siden transfett taler negativt vil de fleste unngå å spesifisere dette.

Skrevet
Sikker på at det er transfett i grandisen? Det står bare vegetabisk fett under ingredienser, mens på Big One-pizzaene står det herdet vegetabilsk fett (dvs. transfett).

7796270[/snapback]

Problemet er at man ikke er pliktet til å spesifisere om det faktisk er transfett eller andre typer. Siden transfett taler negativt vil de fleste unngå å spesifisere dette.

7796687[/snapback]

Nettopp, og jeg er meget sikker på at det er transfett i grandiosa.

Det var ganske artig når jeg var i USA for der stod det tydelig merka på varene. Amerikaneren var opptatt av dette. På de fleste potetgull poser stod det en stor sticker med "0 tansfat"

Skrevet
Sikker på at det er transfett i grandisen? Det står bare vegetabisk fett under ingredienser, mens på Big One-pizzaene står det herdet vegetabilsk fett (dvs. transfett).

7796270[/snapback]

Problemet er at man ikke er pliktet til å spesifisere om det faktisk er transfett eller andre typer. Siden transfett taler negativt vil de fleste unngå å spesifisere dette.

7796687[/snapback]

Jeg bare lurer siden det er Stabburet som produserer begge.

Skrevet
Og transfett faller nettopp under betegnelsen "fett"...

Om Kvikk-lunsj ble hengt ut for dette er det rett og slett ikke annet enn elendig journalistikk. Det finnes haugevis av andre varer som inneholder transfett så KvikkLunsj står overhodet ikke i noen særstilling her. Glem heller ikke at for noen år tidligere igjen ble transfett faktisk regnet som sunnere enn annet fett.

7794675[/snapback]

Transfett har vel aldri, så vidt jeg har fått med meg, blitt regnet for å være sunnere enn vanlige en- og fler-umettede fettsyrer?

Skrevet
Transfett har vel aldri, så vidt jeg har fått med meg, blitt regnet for å være sunnere enn vanlige en- og fler-umettede fettsyrer?

7801274[/snapback]

Nei man mente vel ikke at det var sunnere enn feks. flerumettet fett men derimot at det var "like sunt" fordi transfett er laget av flerumettet fett..

Skrevet

Nå husker jeg ikke så mye av kjemien, men er det ikke slik at enkelte oljer ikke bør brukes til steking fordi fettsyrene kan skifte en eller flere cis- til trans-bindinger ved høye temperaturer?

Skrevet

Vel debatten om cis/trans fettsyerer er opphauset av media, det finnes ikke sikre resultater for om de er sunnere eller mer usunne.

 

Forskjellen på en cis og en trans syre er hvordan molekylene er bundet sammen. Se vedlagt bilde. Den kjemiske formelen for de to stoffene er lik den eneste forskjellen er hvor COH gruppen er plassert. (I fettsyrer er det en CH2 gruppe).

 

Cis fettsyrer får en knekk pga denne bindingen og kan derfor ikke "pakkes" like tett som trans fettsyrer som ikke har en slik knekk.

Derfor vil også trans fettsyrer tåle høyere temperatur før de smelter enn cis, noe som er grunnen til at det ofte brukes i matvarer. Ingen ønsker jo sjokolade som smelter.

 

Transbindinger dannes blant annet ved "Herding" av fett, og kan også dannes ved steking på høy temperatur.

post-47774-1169823825_thumb.jpg

post-47774-1169823834_thumb.jpg

Skrevet

Føler at kjeks/sjokolade forholdet blir fullstendig ødelagt på XL versjonen. Det blir også "helt feil" å bite i de store bitene så jeg holder meg langt unna XL.

Skrevet

Det er lenge siden jeg kjøpte kvikklunsj, den sprø kjeksen å den deilige sjokoladen. Kvikklunsj er kjempegodt.

På tur er kvikklunsjen best, jeg vet ikke helt hvorfor.

 

som tidligere nevt visste jeg ikke at sjokoladen var så usunn :(

Jeg overlever nok.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...