Gå til innhold

Hva er dine dummeste/minst lønnsomme datakjøp?


Anbefalte innlegg

Fikk lyst til å høre noen gode historier så derfor spør jeg, hva er det dummeste du noen gang har kjøpt i forhold til pris? Selv skal jeg nevne pr ting og det skal sies at de ble gjort når jeg var ca. 12 - 19 år så jeg har lært :)

 

Jeg kjøpte en av de første cd brennerne som kom i salg der jeg bor, en hp scsi 2x brenner som kostet nærmere 8000 kr. Hadde store problemer med å få den til å fungere og 2 av 3 plater ble ødelagt med bufferunderun feil. Skal sies av platene kostet godt over 100 kr stykk da og jeg fikk dem til ca 75 kr siden jeg kjøpte 10 av gangen.

 

Det ble dyrt å kaste plater til 75 kr stykk og support var særdeles dårlig fra butikken da de ikke hadde erfaring med cd brennere. Kjøp kraftigere pc sa de, som sagt så gjort. Oppgraderte fra 486 til pentium maskin uten at det hjalp nevneverdig, ny dyr investering ene og alene pga av cd brenneren..... kjøpte så nytt scsi kort som vel kostet ca. 1000 lappen og det hjalp ikke stort..... Ikke mange platene jeg fikk brent riktig.

Ca. 6 mnd til 1 år senere kom plextor med cd-brenner 8x til ca 3000 om jeg ikke husker helt feil, jeg kjøpte den og brente vel nærmere 50 plater før jeg fikk en feilbrenning. Tror ikke jeg noen gang har vært så glad for en data dings som i min første plextor cd-brenner.

 

Så til noen nesten uhell, da cd-rom var nytt her i norge kjøpte jeg en 2x til ca. 1000 kr. Gud vet hvorfor men jeg siklet etter en 3x til 7000 kr som jeg leste om i et blad at de solgte i sverige..... Min far fikk meg fra å kjøpe den og skal jeg er glad for det. Det verste er jo at jeg ikke hadde noen annen formening om hvorfor jeg ville ha den annet enn at 3x var raskere enn 2x som var vanlig.......

 

Sist vil jeg nevne da 300gb disken kom og kostet nærmere 3000 kr.... Samme dag som jeg fikk den gikk den fyken da jeg nok hadde pc'en koblet til strøm mens jeg satte den inn.... Luktet svidd og ble kald langt inn i meg...... Til min store glede fikk jeg ny :) og jeg hadde egentlig ikke tenkt å prøve på det men en venn sa at jeg ikke hadde noe å tape.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Mitt dummeste/minst lønnsomme datakjøp gjorde jeg vel høst 2005. Da kjøpte jeg hoved pc'en min (Link til utstyrs listen min) Det var en Pentium Extreme Edition 840, med 1 GB Corsair 8000UL minne, 7800GTX, og 1,2 TB med diskplass. Samt et par 19" skjermer.

 

Totalt brukte jeg vel ca 35-40.000 på dette kjøpet.

 

Men bakdelen, eller prisen man må betale for kraftige saker, er støy. Og det er det mye av. OGså etter jeg har oppdatert både PSU, CPU vifte, kabinett vifter osv. Så resultatet har blitt at jeg så og si aldri bruker den.

 

Spilte litt på den før, men de siste 12 månedene har jeg knapt brukt den. Så min mor ( ja jeg bor hjemme siden jeg er student for tiden) bruker den til kabal, word, og litt internett surfing. :w00t:

 

Nå skal det sies at jeg ikke er den som spiller så mye. Så mine behov har blitt dekket av min gamle bærbare Dell pc, som jeg nå har byttet ut med en Toshiba P100-208, slik at jeg i alle fall ikke trenger å bruke hoved pc'en noe mer.

 

Så har jeg jo noen andre pc'er til ulikt bruk.

 

Men de pengene kunne jeg vært spart for.

 

Har vel kjøpt en masse små ting til dataen gjennom årene som heller ikk har vært å regne som lure kjøp. ( som når jeg kjøpte en bråte 1,4 MB disketter til 22 kroner stykket en gang på tidlig 90 tallet :ermm: ) Men det er bare snakk om små penger i forhold.

Lenke til kommentar

Til de av dere som har kjøpt inn 700 og 750GB disker, hva er grunnen til at de har ligget så lenge uten å bli tatt i bruk?

 

Jeg kom på en ting til som ikke er av det lureste jeg har kjøpt, en gps til ca. 3000kr for en god del år siden. Ganske enkel modell, uten bykart, ment for skog og mark men jeg tenkte ikke over det og kjøpte fordi det var en gps, nytt og spennende produkt..... Blitt brukt 2 ganger, til å finne en bøtte noen gjemte og til å prøve å gå samme stien 2 ganger i skogen :)

Lenke til kommentar

1 ) USB-nettverkskabel, et helvete aa sette opp og den ble brukt en gang.

 

2 ) 512 MB minne som supplement til 2 stk 512 MB, for aa finne ut av hovedkortet ikke stotter mer enn 2 brikker over 1024 MB, saa jeg trengte 2 stk 1024 MB brikker for aa komme noen vei.

 

3 ) Lightscribe.

 

4 ) Q-tech PSU som i det lange lop tok livet av 5 harddisker. Billig !

Lenke til kommentar

Ser flere av dere har kjøpt store disker som dere ikke bruker, visst dere har tenkt å kvitte dere med dem, ta kontakt så kan jeg sikkert betale litt... :)

Samme gjelder deg med P4EE :)

 

Jeg kjøpte meg PC med RD-ram pga at det var raskere enn ddr, de kostet 2-3 ganger så mye som ddr og uken etter at jeg kjøpte pc'en gikk rd-ram ut av prod. / de sluttet å utvikle dem.. :\

Lenke til kommentar
Kjøpte en minidisk-spiller til pc'en... mener det gikk an å dytte inn ca 150mb per kassett, og tenkte at dette var jo genialt. enete ulempen var at kompisene mine ikke akkurat ver enige, og jeg ble sittende som omentrent den eneste i landet med denne løsningen. Må også sies at både spilleren og kassettene var temmelig dyre.

7766935[/snapback]

 

Vel, vi var tydeligvis to i landet som hadde en slik minidisk-spiller, synd vi ikke var kompiser :D

 

Såvidt jeg husker var det nesten umulig å få tak i diskene, og jeg måtte også ut med endel kroner for SCSI-kort for å bruke den. Den kunne heller ikke ta opp musikk (den kunne skrive data, men ikke ta opp musikk!), slik at jeg måtte snylte på kompiser som hadde vanlig MD for å kopiere musikk...

 

Edit: jeg har også kjøpt scanner med parallellport-interface. Man fikk samme scanneren med USB, men jeg tenkte vel noe sånt som "hah, Useless Serial Bus... kommer aldri til å slå ann".

Endret av schwere
Lenke til kommentar

i gode gamle dager

så kjøpte jeg 8mb ram til min 486 dx33 for kr 1500 mener jeg å huske for prisene hadde akkurat sunket fra ca 2000 mener jeg på

kjøpte på en annonse på tv2 tekst tv

 

 

installerte og tenkte jeg skulle selge 4mb ramen jeg bytta ut men da var prisene sunket noe vanvittig så det var ikke vits å selge i det hele tatt

Lenke til kommentar

ser det er par stk her som vet å bruke penger fornuftig :p

 

selv har jeg bare mindre kjøp på samvitigheten. som å bytte dvd spiller og viftestyring pga fargen.

 

men angrer kanskje mest på at jeg kjøpte en plextor cd brenner til 1000kr for en rundt 6 år sia. man fikk jo billigere dvd brennere på den tiden :p

 

samt at jeg hadde en fint fungerende samsung cd brenner fra før. ville bare bytte merke fordi jeg ikke liker samsung så mye at det gjør noe.

 

har vel kasta bort en del kr på kabinett vifter (over 2000,-) de siste år fordi jeg har hatt lyst på et bestemt merke eller lys eller noe sånt, men angrer ikke noe spes på det da.

 

har også liggende et "par" meter med kabelstrømper og noen katode rør som jeg ikke har bruk så mye. men kjekt å ha :whistle:

Endret av Spirre
Lenke til kommentar

- Alt jeg har kjøpt som det står enten trust/qtec eller inwin på.

- Alle telefoner det står nokia på unntat 3310 som kunne softmodes noe jææææævlig

- Kingston pc3200 ddr minne

- Geforce 2mx (Geforce 1 DDR kortet mitt døde og hadde ikke råd til annet)

- 2stk Inform 600VA ups'er.

- Alle merkelige fyllekjøp på play.com og andre suspekte nettsider.

Endret av JKJK
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...