Gå til innhold

Laptop vil ikke skru seg på.


Rune_

Anbefalte innlegg

Hei

 

Har en ca 3mnd gammel Zepto 6615WD Laptop meg div allright hardware.

 

Etter å ha hatt pc'en i bæreveska si over natten i bilen så vil den ikke starte opp lenger. Den har ikke blitt behandlet galt, og jeg lot den få litt temp før jeg prøvde å skru den på.

 

Når jeg trykker på on knappen lyser on knappen, viftene/vifta i maskina går, den begynner etterhvert å utvikle varme (seff) men skjermen skrur seg aldri på, og hdd arbeidslyset lyser aldri. Ingen reaksjon på noen tastetrykk, og heller ingen reaksjon hvis jeg kobler til ekstern skjerm. Putter jeg i en cd så starter den å snurre cd, også blir den rolig. Har prøvd med batteri, med BARE AC, med ac og batteri, men ingen reaksjon what so ever. Noen som vet hva det kan være? Pc'en har stått varmt nå i rundt 7 timer, og vil fortsatt ikke starte. :thumbdown:

 

HJELP!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

du må resette bios, flash med siste firmware også for at dette ikke skal skje igjen...

 

 

dersom du ikke er komfertabel med å gjøre dette selv, så ta den med til der du kjøpte den. det er snakk om en veldig liten jumper på størrelse med et knappenålshode som skal kortsluttes med et lite flatskrujern

Lenke til kommentar

Har tidligere flashet bios på maskina og den har funket nesten feilfritt siden jeg fikk den. Eneste tidligere problemene har vært dette samme, men som oftest har det ordnet seg når jeg har satt i strøm. Noe det ikke gjorde denne gangen. Kan ordne med flash og resett selv hvis jeg finner ut hvor jumperene er hen. Laster jeg bare ned bios på stasjonære å brenner ut så skal jeg få ordent. Håper det er eneste feilen.

Lenke til kommentar

Ingen resett knapp. Klarte ikke å finne noen jumper under noen av dekslene som kan skrus av, neste mulighet blir at den ligger under tastaturet som det er en skrue til under, men fikk ikke ut tastaturet alikevel. Å ha batteriet ute en stund kan vel ikke ha noe for seg? Er vel eget batteri til bios uansett?

Lenke til kommentar

jeg har ikke erfaring med den modellen, så hvilken jumper som er aktuell må du nok finne ut av fra selger (send dem en mail og legg gjerne ved et bilde slik at de kan merke av for deg...helst med større oppløsning, siden det ble litt vanskelig å se på det over) evt søke i andre forum.

Lenke til kommentar

OMFG! Fjernet ene ram brikken og maskina starta som gull! De slet når de byggde pc'en min med å finne moduler som passet sammen (de hadde samme problem på netshop mao. De lovet meg pc'en ferdig bygget på 5 timer, men tok 2 dager! De klaget da på minnet. Prøvde visst med både kingston og ocz som jeg har i maskina nå.)

 

Skal sette i andre brikka igjen å teste om den vil starte da! Hvis det er feilen blir jeg forbannet. Ødelagt et lan som jeg skulle vært med å arrangere for meg. Er 35personer, og jeg kan ikke plukke ned stasjonære maskina å ta med for det blir stress. Men BAH! NÅ er jeg Lettet, men sammtidig SUR!!

 

Testet nå andre brikka i begge portene og maskina starter IKKE! MAO ram brikke som er ødelagt. Burde få ny på garanti hvis jeg bare kommer med brikka eller skal jeg levere hele pc'en å late som jeg aldri har hatt den oppe? :roll:

Endret av Rune_
Lenke til kommentar
Testet nå andre brikka i begge portene og maskina starter IKKE! MAO ram brikke som er ødelagt. Burde få ny på garanti hvis jeg bare kommer med brikka eller skal jeg levere hele pc'en å late som jeg aldri har hatt den oppe?  :roll:

7714698[/snapback]

 

Jeg tror ikke det ødelegger garantien om du åpner dekselet som dekker rammen. Man skal kunne oppgradere og bytte ut rammen selv.

Lenke til kommentar
  • 2 måneder senere...

Hei,

har selv en Zepto Znote 2314, og faktisk identisk problem med du du har/hadde. Satt og jobbet i word en dag, så slo plutselig pc'en seg av, av seg selv. Da jeg startet den opp igjen, opplevde jeg det samme som deg, viften spinner, den utvikler varme og cd-rom'en snurrer og går når jeg setter i en plate.

 

Jeg leverte den inn hos en tidligere ansatt hos zepto, og han sa at han målte spenningen "over" bios'en og dro konklusjonen at bios'en hadde røket.

 

Jeg sendte derfor en mail til netshop, og de kom med forslaget om at det muligens bare kunne være bios-batteriet som var klar for en utbytting. Jeg tenkte å teste dette før jeg evt. selger pc'en som dele-pc, så er dette såpass enkelt at det kan utføres hjemmefra?

Og viss ja, hvor får jeg kjøp batteri?

 

På forhånd takk.

 

Har forresten aldri flashet bios'en, eller div. andre eksperiment som kunne ha ødelagt bios'en. Kun vært brukt til office-arbeid, litt fm, film og surfing.

Endret av Pengi
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...