Gå til innhold

Den Store Aksjetråden


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

En ting som er ganske optimistisk er at yield kurven i USA er veldig brå. Men den er ikke like stimulerende som i 2003. Den har vist positive tegn i det siste, ved at de lange rentene har gått opp.

 

http://stockcharts.com/charts/yieldcurve.html

 

Hvis sentralbankene har flaks og kreditten til slutt begynner å komme ut vil det kunne bli veldig mye inflasjon. Det vil da bli en fortsettelse fra 2000, Dow vil rette seg opp igjen til 12-14000 og gå flatt, mens inflasjonen strømmer på.

 

Yield kurven i Norge ligger 1 år etter USA, det varsler en resesjon i Norge i 2009, forrige gang kurven i USA var slik at de korte rentene var høyere enn de lange (varsel om resesjon) tok det 2 år til markedet nådde en bunn. desember 2000 til slutten av 2002. Sist dette var synlig var i april 2007, som varslet resesjon i 2008-2009 Det betyr at bunnen i markedet etter det forrige mønsteret burde være i april 2009. Det er litt vanskelig og si det nøyaktig. Men det skulle ikke være veldig galt. Hvis sentralbanken i USA bruker opp nok penger på ting som ikke er verdt noe, og virkelig går amok med seddelpressen kan det gå med en nesten kollisjon. Uten det kommer det til å gå riktig ille.

Endret av festen
Lenke til kommentar

Denne grafen er litt spennende.

http://research.stlouisfed.org/fred2/series/DEXNOUS?cid=265

 

Begynner dollaren å svekke seg nå, så tror jeg USA er ute av resesjon og ting vil gå oppover. Dette kan være bunnen.

 

Jeg ser likheten i grafen til ca 1991, eller når den resesjonen var verdig og dollaren svekket seg. Det er veldig likt.

 

Kanskje det ikke er verdens ende. Men bunnen i markedet vi ser nå. Hvis det er tilfelle, er dette også bunnen for Oslo Børs.

 

Det er også andre likheter. 1985 - 1992 = 7 år (resesjonen var i 1990-1991) (1985 toppår for dollar)

 

2000-2008 er 8 år, og det er mange som har definert dette året som en resesjon i USA. Kanskje dollaren er på topp, og en svakere dollar vil redde børsen, olje og norges økonomi.

 

Jeg tror også det har vært en dobbel bunn i dow jones. men kanskje det vil komme mer tydelig senere.

 

PÅ slutten av dagen, så styrket oljeprisen seg, og dow jones, samtidig. Det som står i avisene er feil. Sterkere børs, sterkere oljepris, svakere dollar. Sånn var det!

Endret av festen
Lenke til kommentar

Dow jones 27 desember 1973 1050

Dow jones 21 oktober 1974 600

 

43 % ned

 

Nå en dobbelt bunn i Dow Jones

 

Oktober 2007 14000

 

10 oktober 2008 8451

15 oktober 8577

 

dobbelt bunn

 

Total nedgang er 40 %

 

Hittil har dette markedet lignet mye på 73-74, det stemmer med aktiviteten i shipping, og den lengre syklusen i inflasjon som alt har snudd oppover akkurat som den gjorde i 1971.

 

Dette er bunnen

Endret av festen
Lenke til kommentar

Tja, føler meg slett ikke så sikker på at dette er bunnen, men lastet opp med litt SDRL i dag på 50,80 kroner. Kan ikke forstå annet enn at dette må være en veldig bra pris på lang sikt. På sikt ser jeg egentlig ingen større forandringer i SDRL nå enn da den var på 180 kroner. Selv om det kanskje ikke ser så lyst ut på kort sikt, ser jeg ingen grunn til å forandre på kursmålet på 200 kroner og 25 kroner året i utbytte. Det eneste som kan forandre synet mitt på dette, er selvfølgelig om SDRL går konk, men det får en da virkelig håpe at ikke skjer! ;)

Lenke til kommentar

Stemningen har vært så dårlig og overdramatisert, så lenge, de korte rentene er på vei ned, yield kurven er veldig stimulerende og det har blitt satt en dobbel bunn i dow jones, samtidig som de lange rentene er på vei opp etter en dobbel bunn for 10 og 30 års statsobligasjoner. Både George Soros og Warren Buffet er positive. Norges beste forvalter omtalte bunnen på 350. Norske aksjer har ikke vært lavere priset siden 1974.

 

Dette er nok bunnen. Det er ihvertfall veldig mange positive signaler som har dukket opp dagene etter den 10 oktober som var et slags salgsklimaks på dow jones.

Endret av festen
Lenke til kommentar

Jeg tror og seadrill kanskje vil gå tilbake til 120 kroner om oljeprisen holder seg. Det kommer til å gå veldig raskt oppover tror jeg, markedet nå ligner på et bullmarked. Det har vært litt opp og ned etter 10 oktober, men nå kan det virkelig løsne.

Endret av festen
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...