Gå til innhold

¨ødelagt¨ film lasting til PC


Anbefalte innlegg

Når jeg skal overføre videoen til Pc'en, og så sen spille den av etter det er ferdig, blir filmen på noen klipp hakkete og plutselig spilles av fortere.... Etter mange forsøk blir et klipp bra, neste gang ikke engang brukelig! Har lastet ned andre programmer også, hvor ligger feilen? Disse feilene kommer kommer etter av filmen er ferdig ned lastet, ikke redigert enda. Et klipp fungerer topp men plutselig iløpet av noen sek. blir det plutselig hakkete.

Kamera: JVC GR-D346E

Endret av SabinaEgeli
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Reistallerte PCen for ikke fult så lenge. Men fult mulig det er fult..

Oppgi maskin spec og diskopsett. - hvor finner jeg denne informasjonen?

Takk for hjelpen

7602914[/snapback]

Du bør ikke overføre video til samme disk som OS'et ligger på. Virker som harddisken din ikke klarer å ta unna informasjonsflyten, og da vil du blant annet miste frames som gjør at filmen spilles av fortere (fordi den hopper over f.eks annen hver frame i perioder).

 

Prøv denne "guiden" for feilsøking som jeg postet også i en annen tråd i samme forum (man finner ofte svar om man søker i forumet før man spør):

 

Jeg satser på at harddisken din enten er for treg, for fragmentert, at du har systemet (OS'et) på samme disk eller at kabelen den sitter på også brukes av systemdisken eller annen aktiv harddisk.

 

Prøv dette, i denne rekkefølgen om sist forsøkte punkt ikke virker.

 

1. Defragmenter harddisken(e) din(e).

 

2. Prøv kamera på en annen datamaskin med samme firewirekabel (hvis dette virker fint, gå til punkt 6)

 

3. Prøv en annen firewirekabel. Om dette ikke virker, kan det være at begge datamaskinenes harddisk er for treg, så ingenting er enda avgjort. Fortsett feilsøking fra punkt 4.

 

4. Prøv et annet kamera på din PC med samme firewirekabel (hvis dette virker, er det mest sannsynlig videokameraet ditt som har en feil. Avslutt feilsøking)

 

5. Prøv en annen firewirekabel på ditt og det andre kameraet. Virker det andre kameraet, men ikke ditt, er det en feil på ditt videokamera. Avslutt feilsøking).

 

6. Reinstaller firewirekontrolleren, gjerne i en annen PCI slot om mulig.

 

7. Prøv med en annen firewirekontroller i din datamaskin

 

8. Prøv andre harddiskkabler

 

9a. Hvis system og video ER på samme fysiske disk (enten på samme eller forskjellige partisjoner), bruk/kjøp/lån en ekstra disk (må være relativt ny, rask nok og ikke fragmentert. Helst tom)

9b. Hvis system og video IKKE er på samme fysiske disk, sjekk om du kan ha de på forskjellige kabler. Om dette ikke virker, prøv en annen disk.

 

10. Reinstaller OS'et

 

11. Kontrolleren, hovedkortet, ram'en... kan være mange feilkilder ut over dette.

Lenke til kommentar

Forstod ikke så mye av dette - iom at jeg er ny innen videokamera hehe.

 

Vi fikk med en Firewire kabel, denne passet ikke til maskinen, trodde jeg skulle få en ny Fireware kabel som passet, men damen sa til mor at den var kun denne - og dermed fikk jeg noe som het Dazzle. Rød stor ting, så skal jeg plugge inn den ledningen man kan se film på TV - 3 stk i en, hun sa at med denne kunne jeg brenne rett ut også, eller noe. Kommer nok ikke til å gjøre det, eneste jeg vil er å se film på PC! Så når jeg plugger inn fra kamera, er det ikke der man normalt setter inn, denne er type mobil lader.

Maskinen er Windows XP - har jeg fått riktig ledning?? Har hatt denne en liten stund nå, men kan forsatt butte ut.

 

Jeg reistallerte PC, di ca. 3 første filmene fungerte, men nå så begynner dem å bli hakkete igjen....... Det med at filmen spoles frem, har jeg ikke sett til denne gangen.

Er utrolig trist, vil jo bare få se filmene på PC, men det ser ut som ikke er så lett allikevel.

 

Har jeg riktig ledning? Og hva menes med Reinstaller OS'et & Defragmenter harddisken

Tusen takk for hjelpen - utrolig kjedelig dette her!

Lenke til kommentar
Vi fikk med en Firewire kabel, denne passet ikke til maskinen, trodde jeg skulle få en ny Fireware kabel som passet, men damen sa til mor at den var kun denne
Då burde dama skjerpe seg. Det finst to ulike typar firewireportar, slik som på kameraet (4-pin) og ein som er større (6-pin). Det finst kablar som går frå 4-4, 4-6 og 6-6, so uansett kva type firewireport du har på maskina kan du kople til kamera. Sjå forøvrig denne tråden for ein illustrasjon av korleis dei ulike portane ser ut.

 

Og hva menes med Reinstaller OS'et & Defragmenter harddisken
OS = operativsystem. Med andre ord å reinstallere XP, noko du hadde gjort? For å defragmentere, gå til Programmer --> Tilbehør --> Systemverktøy på Start-menyen, og velg Diskdefragmentering, eller kva det heiter. Poenget med dette er at filer – spesielt store filer – av og til vert delt opp under lagring, på det viset at dei vert lagra på ulike fysiske stader på disken. Når ein defragmenterer samler ein delane (fragmenta) og samler dei på same stad, noko som gjer det raskare å lese fila.
Lenke til kommentar

Tusen takk!

Jeg trodde selv at det SKULLE komme en ny FW kabel, men siden jeg er ny og kassedama sa et det ikke var mulig så.. Hun sa faktisk at INGEN kabel over hele jord kunne man koble rett fra kamera til pc.... Elkjøp (!) :yes:

 

Men da skal jeg prøve å defragmenterer, om det ikke går sender vi inn å får en FW kabel, for dette måtte vi ut med 800,-! Jeg føler at det er innspilingen som han noe med saken, kanskje ikke noe nytt hehe, men har prøvd forskjellige str. formater etc men samme problem der, men det blir ikke hakkete fra begynnelse til slutt, men som oftes noen sek. etter begynnelsen og normalt til slutt.

 

Takk for hjelp igjen, skal se om det funker nå :)

Lenke til kommentar

Det funket dessverre ikke :cry: Skal se å få buttet ut jeg.

Kan legge til en video eksempel her. Det begynner faktisk å bli hakkete ved innspilling på redigerings programmet, overhodet IKKE på kamera LC eller displayet - eller hva det nå kalles :innocent: Dette var surt! Kan det hjelpe å prøve å skifte antall bilder pr. sekund på programmet? kan vertfall prøve da å se - siden det er her feilen kommer, sikkert ingen betydning, men jaja.

 

Det 2. klippet

VIDEO

Endret av SabinaEgeli
Lenke til kommentar

Hmm... Mor snakket med en fyr i dag, han sa at den Dazzle ledningen vi hadde var den eneste riktige..(?) Trenger jeg kun en Fireware ledning, eller også firewarekort e.l? til MIN pc. Fyren skulle ut til en butikk senere og spørre, men han her er visstnok god innen data og reparere en del, rart ikke han viste det.

Den forrige ledningen jeg fikk var som på tegningen, 6 - enden som skulle inn til kamera var det 2. bildet. Men problemet er å få kabelen inn i PC'en. Om han og disse i butikken sier forsatt at det ikke går med FW ledning, leverer jeg kameraet tilbake - dette gidder jeg bare ikke :blush:

 

EDIT: Et PCI-kort, er det jeg trenger? Så med dette vil Fireware kunne brukes, ikke sant?

Endret av SabinaEgeli
Lenke til kommentar
Om han og disse i butikken sier forsatt at det ikke går med FW ledning, leverer jeg kameraet tilbake - dette gidder jeg bare ikke  :blush:
Synes folkene i den butikken du bruker er både kunnskapsløse, bastante i sine feile påstander og dårlige til å forklare.

 

Nei, lever tilbake kameraet til Elkjøp du, også går du til en spesialforretning innen foto. Er stort sett ikke så mye dyrere om du bor i nærheten av en større by, og kunnskapen er normalt en helt annen... også evnen til å forklare. Hadde du brukt en fotobutikk til å begynne med, tror jeg denne saken hadde vært løst for lenge siden.

 

Joda, Elkjøp har noen kunnskapsrike ansatte de også, men sjansen til å møte på noen som ikke kan noe om foto (men tror de kan det) er mye større enn om du bruker en fotobutikk.

Lenke til kommentar

JA!

Men ifølge artikkelen er det PCI-kort - jeg har stasjonær, beklager mas, men dere KAN virkelig dette, da er det nok best å få hjelp her enn å få feil ENDA en gang - eh fra butikken! Tusen hjertelig takk for hjelpen, hadde ellers sittet med kamera til noen tusen som hadde stått fint og pent som porselen i rommet mitt ellers :blush:

TAKK :D

 

Hehe, så da er det PCI eller Firewarekort? Jeg ler, om jeg denne gangen får feil kort når vi t.o.m nevner type data til butikken (!)

Lenke til kommentar
Hehe, så da er det PCI eller Firewarekort? Jeg ler, om jeg denne gangen får feil kort når vi t.o.m nevner type data til butikken (!)

7629048[/snapback]

 

Det er ikke snakk om PCI eller firewire, men om begge deler, altså er PCI firewirekort. Et PCI-kort kan være mye annet også, nemlig, som lydkort, skjermkort etc. Dessuten heter det firewire, ikke fireware, siden det er snakk om en ledning (wire)...

Et eksempel på et PCI firewirekort (som også har USB2.0):

http://www.komplett.no/k/ki.asp?sku=109322

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...