Gå til innhold

Medlemmer VS Moderator --> Sensur eller ei!


Anbefalte innlegg

Dette er laget for å diskutere hva dere synes om modereringen til moderatoren.

 

Moderatoren her har skrevet at det er DE som SKAL BESTEMME hva som er sakelig og ikke sakelig. Da refere jeg til moderatoren tom waits for alice sitt innlegg.

 

Som dere har merket, har flere innlegg blitt fjernet, og dette har blitt en hyppig praksis.

 

her er en eksempel> https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=684170&hl=

 

 

Moderatorer argumentere med: Det er de som eier og bestemmer hva som skal være on og off.

 

Jeg mener at Forumet har vært en NULL uten oss medlemmer.

 

Og som medlem, mener jeg at yttringsfrihet (skrive frihet), kritikk og kjeft (med begresning) er veldig viktig faktor for et sunt forum!

 

Hva synes dere? :w00t:

Endret av Vaio
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg syns man er alt for streng på off-topic. Det må være lov å prate litt på siden av emnet uten at alle postene skal slettes.

 

Når det er "way off topic" er det greit at moderatorene sier ifra og evt sletter innlegg. Eksempel: Trådstarter har et problem, og poster screenshot. Trådstarteren bruker et tema i WindowBlinds e.l. Om en annen bruker da kommer inn og spør om hvordan man får Windows til å se slik ut, er dette "way off topic". Her kan en moderator gripe inn.

 

Ellers må det være lov å "koseprate" litt og diskutere i tråder. Det virker nesten som om det ikke skal være lov å diskutere ting: Spør en bruker om noe, skal han/hun få svar på det, men all videre diskusjon er ikke lov og kan bli slettet.

Lenke til kommentar
Moderatoren her har skrevet at det er DE som SKAL BESTEMME hva som er sakelig og ikke sakelig. Da refere jeg til moderatoren tom waits for alice sitt innlegg.

7544907[/snapback]

Hehe, så klart det er de som bestemer.. De er no moderatorene. :cool:

 

(Men klare retningslinjer bør ligge i grunnen, slik at det blir noe lik modererin, av alle, å ikke noen som skiller seg ut..)

 

Går også ut i fra at noe av modereringen, skjer i "sammarbeid" med trådstarter i hver enkelt tråd, å at det er trådstarter, eller andre som i mange tilfeller "raporterer" off topic innleggene.

 

(Hvis dette også stemmer, så blir det enda mere i moderatorenes "favør", da det er klart trådstarterne i hver enkelt tråd, som vet best om hva som er off topic, å ikke.. :thumbup: )

 

Jeg mener at Forumet har vært en NULL uten oss medlemmer.

7544907[/snapback]

Stemmer nok det.. Dvs. at et forum uten medlemer, er ingen ting.. :)

 

Men hva er da et forum uten styring, å der de fleste seriøsetrådene, havner bare opp med å bli overdøvet av tull snakk? :hmm:

 

Jeg vil kunne hevda at det er like mye medlemenes takk, som moderatorenes takk, at dette forumet, er det det er i dag. :cool:

 

Og som medlem, mener jeg at yttringsfrihet (skrive frihet), kritikk og kjeft (med begresning) er veldig viktig faktor for et sunt forum!

 

Hva synes dere? :w00t:

7544907[/snapback]

Jeg mener at dette ikke er et "fjortis forum", men et saklig og faglig forum, for ja.. skall vi si "toppen" av Norsk "data og mobil" entusiaster..

 

Som igjen etter min mening, vil si at: Så klart kan du si hva du vil.. ;)

 

FORUTSATT at det er en saklig, fornuftig og on topic komentar/innleg. :p

 

(Er det en OT kommentar, så greit nok, så lenge den er fornuftig, har sammenheng med tråden, og du PRESANTERER at det er OT, for å forhindre at tråden sporer av i en feil retning.. ;) )

 

 

***************************************************************

Vell, når det er fjernet så mange poster som det er gjort forstår jeg ikke hvorfor den ikke er stengt?

7545060[/snapback]

 

Fordi det var en Moderator som startet tråden :!:

7545117[/snapback]

Vet du dette for et faktum? :hmm:

 

(Eller er dette bare et innleg i fra deg, som er med på å vri denne tråden inn i en useriøs "retning"? :roll: )

 

<Beklager, men kunne bare ikke la være, siden dette delvis har tilhørighet til evnet i denne tråden.. :blush: Da en slik kommentar som det du kom med der, fort kan snu denne tråden om, til en diskusjon om hvorfor den nevnte tråden, ikke har blitt stangt, eller ikke.. Å hvor vit moderatorer er partisk mot andre moderatorer, osv..>

 

.:CyberMan:.

Endret av .:CyberMan:.
Lenke til kommentar
Vell, når det er fjernet så mange poster som det er gjort forstår jeg ikke hvorfor den ikke er stengt?

7545060[/snapback]

 

Fordi det var en Moderator som startet tråden :!:

7545117[/snapback]

Eller kanskje fordi det er en tråd som innbyr til diskusjon?

 

Det er moderatorene som bestemmer hva som er off-topic og ikke. Hvis du har et problem med moderators avgjørelse, klag til forumstyret. Du vil garantert ikke få gehør der i denne saken, ettersom ditt grunnlag er LATTERLIG!

 

Anarki suger hesterompe!

Lenke til kommentar

Jeg oppfordret Vaio til å lage denne tråden, istedet for å diskutere det i trådene som ble moderert. Jeg minner om at dette skal være en diskusjon på prinsipielt grunnlag.

 

Først, en liten oppklaring for ordens skyld: Jeg mener ikke at moderatorene eier eller bestemmer over forumet. Det gjør forumstyret. Vi moderatorer håndhever bare de reglene som er satt.

 

Her er mine personlige synspunkter på dette:

 

Dere som bidrar har masse dere skulle sagt. Det vitner de 7,5 millioner postene her på forumet (7455862 i skrivende stund) om. Vi har over 100 000 medlemmer, og det blir stadig flere av dem. Det er mitt inntrykk at de aller fleste er fornøyd med balansen mellom "ytringsfrihet" og "trafikkregler".

 

Joda, vi er opptatt av at dere skal få diskutere så fritt som mulig. Men det gir dere ikke rett til å poste hva dere vil, hvor og hvordan dere vil, her. Det er nettopp snakk om trafikkregler: Det er ikke et angrep på din personlige frihet når du ikke får lov å kjøre på venstre side av veien. Det er for å spare deg og alle andre trafikanter for kjedelige kollisjoner, trafikk-kork og virvar. Akkurat det samme gjelder på forumet. Vi har flere medlemmer enn de fleste norske byer har innbyggere, og da må det regler til.

 

Forumets eiere bestemmer hva de ønsker at forumet skal inneholde, og det er deres rett, like mye som du kan bestemme hva folk skal ha lov å si hjemme i din egen stue og andre i sin. Kaller du en kompis idiot har han full rett til å nekte å slippe deg inn neste gang du ringer på døra.

 

Forumet er ikke et demokrati. Det er en misforståelse å tro at alle demokratiets rettigheter skal gjelde i "lukkede rom". Banner du i kirken har presten all rett til å be deg gå, vil du poste rasisme i Aftenposten eller pornografi i Klassekampen har redaktøren full anledning til å si nei. Den samme retten har forumets eiere. Ytringsfrihet betyr å kunne si hva man vil, ikke at noen skal holde deg med talerstol.

 

Hvis du vil si din mening uhindret av hensynet til andre mennesker, bygger du din egen kirke, utgir din egen avis eller starter ditt eget forum. Da er det bare norsk lov som begrenser hva du kan si. Ellers kan du si akkurat hva du vil.

 

Og så lenge du kan det, er dine demokratiske rettigheter ikke truet. Det kan du ikke gjøre i land som Nord Korea, og det er forskjellen på et demokrati og et diktatur.

 

Forumets eiere ønsker en saklig diskusjon innefor reglene som er satt for forumet. Det er deres rett. Din rett her på forumet strekker seg så langt som den samsvarer med deres, men ikke lenger.

 

Det er helt riktig at forumet ikke hadde vært noe uten medlemmene. Problemet er at medlemmene ikke er en ensartet gruppe med ensartede interesser. Det er ingen grunn til å tro at interessene til flesteparten av disse er i strid med interessene til forumets eiere.

 

Jeg velger utfra min erfaring som vanlig bruker å tro at det nettopp er i medlemmenes interesse at tråder holdes on topic og at argumentene holdes på et saklig nivå. Som moderator prøver jeg å opptre slik jeg ønsket at moderatorene skulle gjøre den gangen jeg var en av de 100 000. (Det vil si, den gangen var det vel bare 70 000 av oss.) Det var i hvert fall ikke slappere moderering jeg ønsket den gangen.

 

Og som medlem, mener jeg at yttringsfrihet (skrive frihet), kritikk og kjeft (med begresning) er veldig viktig faktor for et sunt forum!

Det er vi helt enig om. Problemet er hvordan vi definerer ytringsfrihet. For meg er det altså at man kan kjøre hvor man vil, men ikke nødvendigvis hvordan man vil. Holdet man seg på høyre side av veien er det en større sjanse for at alle kommer helskinnet fram til bestemmelsesstedet.

 

Jeg ser Herr Brun har postet kortversjonen over. Om noen mener han sier det samme med færre ord, skal jeg ikke si dem imot. Men denne posten er min måte å si det på. Jeg håper noen finner det meningsfullt.

 

Geir :)

 

Edit: Rettet leifer og et par dårlige formuleringer. Og et par til.

Endret av tom waits for alice
Lenke til kommentar

En ting med trafikkreglene at man ikke skal spammer. Greit nok!

Å bidra med meninger og kritikk er en annet.

 

 

Dette er ikke noe privat hjem, men en organisasjon/firma som er bygget opp av medlemmer.

Derfor er det litt skrått å si at Moderatoren/eieren skal stå for hva forumet skal inneholde, eller hva som skal blir skrevet.

Dette er et forum for gudskyld, ikke "privat hjem."

 

Jeg leser at enkelte medlemmer stå "dum snill" på moderatorens side, men samtidig mener de at et fritt forum er viktig.

 

Dere har kanskje misforstått forskjellen mellom spam/hån/drittslenging, eller negativt kritikk?

 

La oss har muligheten til å kritisere, kjefte og gjerne med litt sarkasme.

Lenke til kommentar

Det er nå fullt mulig til å kritisere på dette forumet. Det finnes to begrensninger;

 

- Det skal ikke skje i tråden som blir moderert. Grunnen til dette er åpenbar. Det er off topic og trådstarter skal ikke få sin tråd kapret av brukere som diskuterer moderering.

- Enkeltavgjørelser tar man opp på pm. Men alt av moderering er mulig å diskutere åpent i denne kategorien såfremt det skjer på generelt grunnlag.

Lenke til kommentar

En fordel om du skal komme med konstruktiv kritikk er jo at du virker en smule seriøs. Det klarer du ikke.

 

Forumet er ikke et privat hjem, men det er likefullt et privat område. Hvis du skriver noe eieren ikke vil at skal være her, er det eierens rett å fjerne dette.

 

"Dere har kanskje misforstått forskjellen mellom spam/hån/drittslenging, eller negativt kritikk?" Hvis man mener at kritikken er ubegrunnet/feil/urettferdig har en da lov til å si dette?

 

"La oss har muligheten til å kritisere, kjefte og gjerne med litt sarkasme." Hvem sier at du ikke har mulighet til å kritisere? Kjefting er en uting. Innleggene dine er blottet for sarkasme

Lenke til kommentar
"Dere har kanskje misforstått forskjellen mellom spam/hån/drittslenging, eller negativt kritikk?" Hvis man mener at kritikken er ubegrunnet/feil/urettferdig har en da lov til å si dette?

 

Man kan forsvare seg mot enhver kritikk, men ikke å sensure.

 

"La oss har muligheten til å kritisere, kjefte og gjerne med litt sarkasme." Hvem sier at du ikke har mulighet til å kritisere? Kjefting er en uting. Innleggene dine er blottet for sarkasme

 

Jeg føler at det er urett mot oss medlemmene, og din filosofi representere en av de. Din mening, er ikke min, og derfor er det viktig å holde forumet fritt. Så vi alle kan legge frem "vårt syn."

Lenke til kommentar
"Dere har kanskje misforstått forskjellen mellom spam/hån/drittslenging, eller negativt kritikk?" Hvis man mener at kritikken er ubegrunnet/feil/urettferdig har en da lov til å si dette?

 

Man kan forsvare seg mot enhver kritikk, men ikke å sensure.

 

"La oss har muligheten til å kritisere, kjefte og gjerne med litt sarkasme." Hvem sier at du ikke har mulighet til å kritisere? Kjefting er en uting. Innleggene dine er blottet for sarkasme

 

Jeg føler at det er urett mot oss medlemmene, og din filosofi representere en av de. Din mening, er ikke min, og derfor er det viktig å holde forumet fritt. Så vi alle kan legge frem "vårt syn."

7558120[/snapback]

Er det urett mot medlemmene å ikke tillate kjefting? :nei:

 

Og de sensurerer det fordi det er off-topic! Blir seriøse innlegg i denne kategorien sensurert?

Lenke til kommentar
"Dere har kanskje misforstått forskjellen mellom spam/hån/drittslenging, eller negativt kritikk?" Hvis man mener at kritikken er ubegrunnet/feil/urettferdig har en da lov til å si dette?

 

Man kan forsvare seg mot enhver kritikk, men ikke å sensure.

 

7558120[/snapback]

 

Jeg finner det ganske lett å forsvare å sensurere ting som "du er et rævhøl", "last ned barneporno her;", "Jeg skal finne ut hvor du bor og drepe deg" og "greit nok, denne tråden handler om X-Box, men nå vil jeg snakke om PS3". :)

 

Så får du gjerne mene det motsatte.

Lenke til kommentar
Er det urett mot medlemmene å ikke tillate kjefting?  :nei:

 

Og de sensurerer det fordi det er off-topic! Blir seriøse innlegg i denne kategorien sensurert?

7558140[/snapback]

 

Ja! Det er urett!

Det bør være kjefting i forumet, så lenge det er ikke hån mot andre!

 

Et eksempelt på kjeft:

Du er idiot eller blind! + begrunnelse.

 

Et eksempelt på hån/dritt:

Din ***** er en stygg bla bla...fordi du suger )¤%)¤)%

 

Off topic er ikke en grunn for sensur, så lenge det er en hvis relasjon. +

(Offtopic humor eller små diskusjoner).

 

En melding kan bli gitt av andre medlemmer eller moderator, hvis de mener at det går for langt.

 

Mener jeg...

 

huff huff..masse leif

Endret av Vaio
Lenke til kommentar
Er det urett mot medlemmene å ikke tillate kjefting?  :nei:

 

Og de sensurerer det fordi det er off-topic! Blir seriøse innlegg i denne kategorien sensurert?

7558140[/snapback]

 

Jeg det er urett!

Det bør være kjefting i forumet, så lenge det er ikke hån mot andre!

 

Et eksempelt på kjeft:

Du er idiot og blind! + begrunnelse.

 

 

Men så er ikke brukerne tema for tråden. Du kan gjerne ønske et forum hvor man skal kunne vri fokus på den man diskuterer med fremfor hva man diskuterer, men det hever ikke kvaliteten på forumet, det gjør det langt værre. Ta deg en tur på VGD og du vil skjønne hva jeg mener.

 

Dette er også et forum hvor brukerne skal få lov å være uten å risikere at ukjente skal lange ut hva de mener om han/hun. Brukere er ikke generelt sett på forum for å diskutere seg selv, derfor skal de slippe det.

 

Når jeg diskuterer her, for eksempel om film og politikk så er jeg overhodet ikke interessert i å høre hva andre mener om meg eller andre som diskuterer. Jeg er ikke alene om akkurat det.

Lenke til kommentar
Er det urett mot medlemmene å ikke tillate kjefting?  :nei:

 

Og de sensurerer det fordi det er off-topic! Blir seriøse innlegg i denne kategorien sensurert?

7558140[/snapback]

 

Jeg det er urett!

Det bør være kjefting i forumet, så lenge det er ikke hån mot andre!

 

Et eksempelt på kjeft:

Du er idiot og blind! + begrunnelse.

 

Når jeg diskuterer her, for eksempel om film og politikk så er jeg overhodet ikke interessert i å høre hva andre mener om meg eller andre som diskuterer. Jeg er ikke alene om akkurat det.

7558236[/snapback]

Pfft. Bare innrøm det, du liker at vi forteller deg at vi elsker deg.

 

Eksempel på off-topic "koseprat" som bør være lov i små mengder, hvis ikke trådstarter ber oss eksplisitt om å la være. personangrep er vel egentlig noe av det samme, men negativt ladede diskusjoner angående person er ikke noe en vil ha.

Endret av Herr Brun
Lenke til kommentar
Men så er ikke brukerne tema for tråden. Du kan gjerne ønske et forum hvor man skal kunne vri fokus på den man diskuterer med fremfor hva man diskuterer, men det hever ikke kvaliteten på forumet, det gjør det langt værre. Ta deg en tur på VGD og du vil skjønne hva jeg mener.

 

Dette er også et forum hvor brukerne skal få lov å være uten å risikere at ukjente skal lange ut hva de mener om han/hun. Brukere er ikke generelt sett på forum for å diskutere seg selv, derfor skal de slippe det.

 

Når jeg diskuterer her, for eksempel om film og politikk så er

7558236[/snapback]

 

En vanskelig dilemma som ikke bør separeres med hvitt og svart.

Det er tema som røre oss alle.

Spesielt innen i politikk/Religion.

Vi kan diskutere enhver sak med skikk.

 

Altså sakelig og sivilisert. + Kjeft og humor!

 

Du er kanskje "redd" for mobbete og irrasjonelle medlemmer.

Jeg vet! Enkelte er bare ute etter bråk.

Derfor er det viktig at vi alle, Medlemmer og Moderator, må prøve å sette en grensen.

Ikke bare sensur.

 

Det er ingen krav på bakgrunnen i alder/kjønn/utdannelse for brukere i forumet.

Derfor må "alle" være tolerant.

Ikke alle er like interlektuelt/smart, eller flinke med ord.

Og klart at ikke alle er like "utholdig" fra å gi en kritikk eller to.

 

jeg overhodet ikke interessert i å høre hva andre mener om meg eller andre som diskuterer. Jeg er ikke alene om akkurat det.

 

Jepp, og ikke alle er enig med deg.

En ting til; meningen med et forum er å få svar fra "andre." ;)

Da mener jeg også andres "mening".. :yes:

 

edit:

Enten er det keyboardet, eller er det hjernen min som tuller med meg... huff huff leifer..

Endret av Vaio
Lenke til kommentar
Pfft. Bare innrøm det, du liker at vi forteller deg at vi elsker deg.

Jeg anser det som en kritikk? ;)

 

Eksempel på off-topic "koseprat" som bør være lov i små mengder, hvis ikke trådstarter ber oss eksplisitt om å la være. personangrep er vel egentlig noe av det samme, men negativt ladede diskusjoner angående person er ikke noe en vil ha.

 

Akkurat ;)

Det trengs ikke mye for å si "ifra," at vi går forlangt. Heller det, enn sensur..

Endret av Vaio
Lenke til kommentar
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...