Gå til innhold

Juleøltest med 21 ulike sorter


arnesen

Anbefalte innlegg

Så har det skjedd. Vi har testa juleøl. Tenkte vi skulle legge ut resultat lista.

 

Vi la inn en test med 21 ulike juleøl inkludert en alkoholfri variant. Det ble også lagt inn en øl som ble smakt på to ganger for å sjekke panelets vurderingsevne....

 

Vi kan bekrefte at juleøl smaker bedre på slutten av testen. Så derfor smaker Grans litt dårlig i begynnelsen og ganske bra på slutten. Mulig vi begynte å bli litt metta på juleøl mot slutten også for de beste karakterene kom da.

 

Vinneren av Juleøltesten 2006 hos oss ble ganske overraskende Ringnes Julespesial for Fisk

 

Her er lista:

 

Plass - Ølsort - Terningkast

1 Ringnes Julespesial (Fisk) 5

2 Grans Juleøl 4

3 Fredrikstad Juleøl 4

4 Grans Julebrygg 4

5 Borg juleøl 4

6 RingnesJuleøl 3

7 Clausthaler 3

8 Hansa Julebrygg 3

9 Frydenlund Juleøl 3

10 Mack Juleøl 3

11 CB juleøl 3

12 Ringnes Julebrygg 3

13 Mack Xmasprty 2

14 Hans Juleøl 2

15 Rogaland juleøl 2

16 Tuborg juleøl 2

17 Dahls juleøl 2

18 Aas hvete 2

19 Aas Juleøl 2

20 Lundetangen 2

21 Ringnes Julespesial (Kjøtt)1

22 Grans Juleøl 1

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Kult at noen faktisk har klart å gjennomføre en slik test (utenom de vanlige testene man finner i avisene o.l.)

 

Hvordan gjorde dere det rent praktisk? Har nemlig prøvd selv to ganger i år, men begge gangene blir det til at jeg klarer å skille ulike smaker på kun de 2-3 første ølene. Deretter blir det meste bare "mmm, godt" eller "ikke godt". Har nok en sammenheng med at vi drikker en hel flaske av gangen (Jekla dyrt å ikke drikke opp!)

 

Er alle disse fra butikken eller er det noen polvarienter også?

Lenke til kommentar

Vi var 6 stykker som smakte. Vi delte 1 flaske på hver smaking, så det ble ikke så mye på hver. Alle ølsorter er handlet i dagligvare butikker.

 

Det vi kunne gjort annerledes og som vi burde ha gjort var å nøytralisere smaken mellom hver type øl sort. Men isteden ble resultatet at smaken fra forrige øl påvirket den neste på denne testen. Dette har vi tenkt å gjøre noe med neste år.

 

Et annet problem er det at vi blir litt påvirket mot slutten og litt metta etter 10-12 ølsorter. Så når vi er på rundt 15-17 øl så smaker som du sier, øl enten godt eller dårlig pluss dårlig samvittighet for å ha gitt dårlig karakterer tidlig på kvelden, som gir bedre karakterer på de siste ølsorter. Grans ble testet på begynnelsen av testen og mot slutten. Og den ble taperen og nesten vinneren. Så neste år må dette bli bedre.

 

Men uansett det var morro!

Lenke til kommentar

Tja det er vanskelig å si hvilken du liker. Noen liker fyldige juleøl og noen ikke. Så hvem en skal anbefale er vanskelig. Men alle øl som har fått karakteren 4 og oppover er ikke dårlige øl.

 

Panelet som testet var veldig delt i hva som var godt øl. F.eks. kunne noen finne på å gi karakteren 6 mot noen som ga karakteren 1. Dermed ble det også mange 3 karakterer.

Mens karakter 4 og oppover er øl som panelet samlet liker bedre.

Lenke til kommentar

Neste år får dere ta med polvarer også. Poløl har en mye rikere og mer naturlig smak enn butikkøl. Øl du kjøper på supern er dessverre ødelagt øl, på grunn av alkoholvolumgrensa på 4,7%. Dette er ei kunstig grense som må oppnås på kunstig vis.

 

Det beste ølet har en naturlig variasjon i alkoholvolum fra produksjon til produksjon :p

Lenke til kommentar

Meg og kompiser har som vane å teste øl, hvertfall hver sommer og hver jul. Juleøltesten ble holdt i går, med Ringnes Julebrygg som en knapp vinner.

 

Angående det du sier med alkoholpåvirkning og testing; Vi kjørte i høst en øltest der vi kun testet 15 Tuborg grøn, ingenting annet. Det spennende var at enkelte av dem smakte helt jævlig og andre var skikkelig gode. Resultatet ble at den niende ølen vant, tett fulgt av den tiende. Problemet var at vi ikke vet om ølen virkelig smakte forskjellig, eller om vi smakte forskjellig på grunn av vår alkoholpåvirkning og øltørst.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...