Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

Laptop + Cola -> hvem kan fikse?


Anbefalte innlegg

Hei.

 

Sjefen tok en klassiker og helte litt Cola i tastaturet på sin Asus Laptop. Jeg har testet alle de utskiftbare koponentene i annen maskin og de fungerer upåklagelig, men når jeg starter maskinen blinker det kort i power led-en og så ingenting annet.

 

Jeg har forsøkt å rense hovedkortet med iso-propanol, men ikke noe synlig forbedring.

 

Noen som kan tipse om en allsidig reparatør i Osloområdet som kan ta en titt og evt gjøre en jobb mot at jeg legger noen sedler i hans/hennes private julebordskonvolutt?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hadde faktisk en kamerat som hadde nøyaktig samme problemet på en HP, der involverte det riktignok rusbrus, og ikke cola. Han fikk det faktisk utrolig nok på garantien til HP, han betalte ikke en døyt. De må ha dårlig syn på HP-verkstedet. Dette er selvfølgelig dog ikke noe jeg anbefaler deg å gjøre.

Det de gjorde var kun å bytte ut tastaturet.

Dersom du har nerver til det selv, så kan du prøve å skru ut tastaturet, og rense det godt med isopropanol.

 

EDIT: Så først nå at du faktisk allerede hadde brukt isopropanol :blush:

Endret av Patz
Lenke til kommentar

Det korte blinket i power-LED'en kan tyde på at noe er gåent og en eller annen sikkerhetsmekanisme trer i kraft. F.eks at en sikring har gått eller at det fortsatt er noe som er kortsluttet av cola. Prøv å start maskina kun på batteri, eller kun på strøm (uten batteri). Da kanskje du finner ut hvilken del av PCen som fortsatt er problematisk.

Lenke til kommentar

Colaen ser ut til å ha truffet nedre venstre del av maskinen; tastaturet har ingen synlige skavanker men touchpadens ene knapp er litt seig.

 

Har forsøkt de fleste kombinasjoner, inkludert å starte uten tastaturet koblet til. Samme resultat.

 

Kjipt, maskinen er en kraftig PM760 med masse goodies :-).

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Ta ut alle delene du vet virker i andre maskiner. Kjøp batterivann på Biltema eller bruk destillert vann fra tørketrommelen din. Ha oppi kun en dråpe Zalo og dypp hele maskinen oppi vannbadet. La den ligge over natten. Ta den opp og tørk utav den. La den ligge i maaaange døgn til du er 100% sikker på at den er helt tørr før du setter den sammen igjen og setter strøm på.

 

Mistet en kassetspiller i sjøen en gang. Den ble helt ok etter at bad i destillert vann og en rens av lydhodet.

 

Det er viktig å bruke batterivann eller destillert vann fordi rent vann faktisk ikke leder strøm. Det er forurensningene i vannet som leder strøm. Selv om du fjerner batteriet vil en del spoler, kondensatorer ol inneholde spenning som kan kortslutte.

 

Lykke til

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...