Gå til innhold

Den store øl-tråden


Anbefalte innlegg

Det har nå alltid vært slik at et glass er 0,33 - mens snitt er 0,25. Problemet er bare at her i Trøndelag så er 0,33 som snitt et innarbeidet uttrykk, enten det er feil eller ikke. Jeg ble feillært til å tro at et snitt er 0,33 selv, den gangen jeg jobbet i utelivsbransjen og ble rettet på dette for ikke så lenge siden i denne tråden. Jeg har nå heldigvis lært meg det riktige begrepet. Har også sjekket dette med andre kilder og fått dette bekreftet.

Litt interessant er det også at "snitt" visstnok stammer fra "gamle dager" når damene ikke fikk kjøpt seg en halvliter med øl ute på barer, men derimot måtte nøye seg med halvparten så mye pr. gang. Merk også at det heter "en snitt" og ikke "et snitt"

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg bestilte i dag 10 flasker red og 10 flasker sweet horizon. Får bare håpe at jeg rakk det før de ble/blir utsolgt.

 

Testa Nanny State også i dag, her er mine notater om den.

 

Brewdog Nanny State - insanely hopped imperial mild 0,5vp, batch 189.

Farge: Dyp rød. Fin farge på skum, fyldig skum som henger seg fint langs veggen på glasset.

 

Lukt:De holder det de lover, her lukter det humle. Tydelig floralt preg, med innslag av citrus.

 

Smak: Det smaker humle, det er klart. Her er det tung bitterhumle som gjelder. Mengden humle gjør det svært vanskelig å skille ut særlig andre smaker. Meget bitter ettersmak, citrusskall ... muligens grapefrukt. Føles litt tynn, og mangelen av malt er nok skylden i det. Her har humlen dessverre tatt over det meste av smaken. Bitterheten ødelegger mye for meg, men elsker du bitterhumle så er dette virkelig et øl som passer deg. Ølet fremstår som unyansert og ubalansert. Et av få dårlige øl jeg har smakt fra den kanten. Mangelen av sødme og alkohol, gjør at den kraftige humlen blir for fremtredende. Det hadde nok vært tjent med litt mer forsiktig humling og høyere grad av sødme.

 

Poeng: 55/100

 

 

 

Endret av NikkaYoichi
Lenke til kommentar

Nice! Har ikke smakt den, men anbefaler at du nyter den lenge - da gjerne i samværd med noen du kan dele den med. Hva måtte du foresten ut med for den?

 

Helgens innkjøp her i huset ble:

 

1x NØ Red Horizon

1x NØ Two Captains DIPA

1x Weihenstephaner

2x Maredsous 10 Trippel

1x Innis & Gunn

1x BrewDog NannyState

Endret av Palme
Lenke til kommentar

Jeg ble selv skuffet over Brewdog Nannystate. Det ble veldig i overkant med humle, og smaken gikk mer mot naturmedisin enn øl.

 

Holdt på å kjøpe Sweet Horizon fra Nøgne Ø, men det får vente til jeg er hjemme igjen. Har ikke tilgang til gode glass her jeg er, og jeg føler at den fortjener litt mer oppmerksomhet enn et plastkrus :wee:

Lenke til kommentar

sikkert mange som vil hugge hodet av meg nå. men jeg hadde ikke sansen for innis and gunn

Finnes ingen øl-fasit, så det tror jeg du skal slippe ;) Forøvrig finnes det faktisk en Innis & Gunn "Blonde" på polet nå som er en noe nedtonet variant av "Oak Aged" versjonen. Det kan jo hende du liker den? Verdt en smak hvertfall.

Lenke til kommentar

I dag gjorde jeg det! Jeg kjøpte meg en flaske Brew Dog Tactical Nuclear Penguin. Noen som har smakt den ennå og har noen gode serveringstips? Tror de bare har en flaske igjen på Vika.

 

Små doser, i et tulipanglass, glenc., cognacglass eller liknende. Dette drikker du IKKE store mengder av. Noen dråper på tunga er nok til å holde smaksløkene i sving i lang tid. Den er fortsatt tilgjengelig fra bryggeriet, jeg bestilte derfra jeg. :)

Lenke til kommentar

Synes selv Innis & Gunn smaker helt fantastisk, men det holder med en. Smaksmessig minner den meg om min egen Jack Daniels barbecue sauce, og kombinerer jeg en flaske I&G sammen med en god burger med litt JD saus.. NOMNOMNOM!!

 

Innis & Gunn Blonde har jeg aldri hørt om, men dersom det stemmer må det jo selvsagt smakes.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...