Gå til innhold

Bilder av deres servere


-Shark-

Anbefalte innlegg

Ah. Veldig kjekt å vite. Er på 14TB nå, så unngikk akkurat problemet. Problemet er vel at verktøyene for å manipulere partisjonene (e2fsprogs) ikke støtter 64bit. Ser at noen har prøvd, men det ser ikke ut til å være verd strevet. På tide å prøve noe nytt. Fant en som bruker JFS på sin 84TB partisjon. Tenkte å teste ut enten det eller ZoL.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Var en morro blanding av utstyr/tidsaldre.

Selvom meget lite sansynlig at en elev i det nettet er her, så er det generelt greit sensurere ipr/navn fra driftsmiljøbilder :)

 

Den lille d-link elskeren i meg gir ihvertfall den coren thumbs up :D

Tror noen satt en stund på sine knær for pengene til kjøpe den siden nok omtrent dyreste gjenstanden i rommet.

Lenke til kommentar

Noen som vet om det er et problem å kjøre ulike disker med diskstørrelse og hastighet i RAID 5 i Freenas med ZFS, og kunne utvide poolen med nye disker, hvor man da også får utnyttet lagringsplassen som disse diskene gir ?

Er det noe problem ?

 

Vet forøvrig at det kan bli en del ytelsestap med et sånt oppsett, men det er ikke det viktigste. Det viktigste er å få utnyttet alle diskene jeg har.

Driver å tenker på å sette opp en server med ESXI, med virtuell brannmur, filserver og andre typer servere og test-ting, men primært lagring som viktigste behov.

Blir nok ikke noe proff-oppsett, men med utgangspunkt i det jeg har fra før.

Guider og lignende info tas i mot med takk.

Endret av SpecialForce
Lenke til kommentar

FreeNAS bruker zfs for alt som er "mer enn" raid-3.

FreeNAS med zfs: du får ikke utnyttet disker av forskjellig størrelse "rett ut av boksen" (dvs. fra GUI'et i FreeNAS) - volumet / volumene du lager av en pool i zfs vil bli laget ut fra minste disk sin størrelse. Det er kanskje mulig å mikke dette til fra kommandolinja, men jeg har ikke sett noen guider på det.

En ting til med zfs: når du utvider poolen så må den utvides med en ekstra vdev dersom du vil beholde integriteten (og det vil du). Det betyr i praksis at dersom du satte opp poolen med tre disker for raid-z1 første gang, så må den utvides med en tilsvarende vdev (3 disker) neste gang.

 

Et annet alternativ er NAS4Free, som er en videreutvikling av "gamle" FreeNAS (dvs. uten zfs). Den støtter visstnok også raid-5.

Lenke til kommentar

Jeg forstår.

Da er egentlig Freenas noe som ikke er så aktuelt lenger.. Dette er ting jeg vil velge selv. Det er ikke slik at man kan åpne lommeboka på vidt gap hele tiden, og jeg har en del SATA-Disker av forskjellig størrelse, så for min del er det mest fornuftig å kunne "bruke opp" det jeg har fra før.

Hvis noen finner en guide på hvordan man kan bruke forskjellige disker med ZFS, så si gjerne ifra.

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

Der står det en intel 980x/24 GB/ WS2012 til viritualisering ( Må jo nødt til å få opp FreeBSD/Linux kompetansen hører jeg her :) ) + lagringsserveren AMD FX 6100 / 16GB / adaptech 51645 og 5805/ WS2012 storage server. 5805 er koblet mot de to DAS kabinettene. tilsammen 48 HDD's som er satt opp i RAID 50 pr 8 HDD. Tør ikke kjøre feler disker i samme array pga rebuild tida. Switchen som jeg bruker er en cisco 200 smart switch. + en bluewalker UPS som står i bunn av Racket ( som jeg ikke får SW til å funke på :huh: ) OS'n på begge serverene blir kjørt fra en 60GB SSD.

Lenke til kommentar

Totalt er det 60TB pga raid oppsettet det står /24x2TB / 8x 3TB WD red /16x1TB. Jeg kjøpte de av en her på forumet... Cruzader om jeg ikke tar feil. De funker glimmrende , det er nok kontrollern som er avgjørende ang sata 1 eller 2, mine adaptec kjenner ikke igjen WD RED diskene så de stå som sata 1 - noe som er dritt irriterende.

 

En ting jeg fikk erfart er at disse kabinettene ikke blir gjenkjent dersom du har en kontroller som allerede har innebygget expander - dvs en kontroller som har mer en 2xsff8087. jeg har forsøkt med adaptec, LSI uten hell.

Endret av Snabel
Lenke til kommentar

En ting jeg fikk erfart er at disse kabinettene ikke blir gjenkjent dersom du har en kontroller som allerede har innebygget expander - dvs en kontroller som har mer en 2xsff8087. jeg har forsøkt med adaptec, LSI uten hell.

 

Vurderte desse selv når jeg så dem på bruktmarked her men var litt frem og tilbake. Og takket være innlegget ditt tror jeg heller jeg går for norco 4224

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...