Gå til innhold

Tips for å takle nervøsitet


Erelend

Anbefalte innlegg

Hadde problemer med dette selv jeg også. Men etter at jeg har vært leder på div. speiderleirer og vokst noen år (er 18) så har dette hjulpet veldig. Null problem med å stå forran klassen eller en annen ukjent forsamling egentelig.

 

Nå skal det også sies at jeg har gått musikk, dans, drama. De dramatimene jeg da hadde i 1.klasse var virkelig gull verdt. Anbefaler alle som sliter med nervøsitet å ta no drama kurs. Der blir man virkelig trygg på dette å stå forran noen og tørre å være kreativ. Husker jeg vokste så utrolig mye på dette, og kunne til slutt holde monolog fra scenen mens hele klassen så på uten problemer :) Da skal det sies at fra u.skolen var jeg ikke glad i å stå forran klassen å gjøre noe, og dette ble så og si kurert bare på dette ene året med drama :)

 

Jeg prøver ofte bare å tenke på oppvisningen som piss. Altså, driter litt i hva jeg skal gjøre. Går det dritt så går det dritt. Dersom det er en konsert eller teaterforestilling eller no, så er det jo ingen som vet hvordan det skal være av de i publikum alikevell, så da gjør det ikke no om man gjør litt feil. Når det gjelder ting på skolen så skal du vite at over halve klassen ligger og sover når du står på tavlen. Den andre halvdelen følger ikke med. Og de som i tilfelle følger med, er antagelig vis dårligere en deg.

 

Men hva er det man egentelig er redd for når man står forran folk? Å drite seg ut? Ihvertfall, da kan jeg si at det er ganske mye som skal til før man driter seg selv ut bare man har forbredt seg litt. Folk ser jo kanskje at du er nervøs, og somregel behandler de deg etter det.

 

Uansett, det å stå forran folk er det bare å begynne å øve på folkens. Det er kanskje en av de beste egenskapene man kan ha både i arbeidslivet og i familieselskap :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

skal du ha framføring foran klassa eller sensor elns...

Bare slapp av. ingen som biter.

det kreves litt øvning, jeg syntes ikke det er noe stress å stå foran mange folk, jo flere jo bedre blir det syntes jeg :p

Men på eksamen var jeg nervøs, pga at det bare satt to stykker der...

 

Bare ta det med ro, røyk 10 sigg 5 min før du skal inn hvis du røyker da :p

tenk gla tanker, ikke tenk på at det er foran mange folk du kal ha framføring.

ikke se lenger enn nesa di, da slipper du å se de som sitter der :p

 

Men det er vel noe du må øve deg på, jeg ble drilla opp til å lære å greie å stå foran større forsamlinger i fjord, og nå er det null stress stressless, å gjøre det.

Lenke til kommentar

Se på publikum, det er viktig. Men stirr rett over hodet på bakerste mann. Da slipper du å se noen i øynene og alle føler at du ser på dem. Vinn-vinn.

 

Valg av tema: Uansett om du velger tema eller ikke, lag din egen vri på det slik at du ikke snakker fra arket, men fra huet.

 

Gi faen i manus! Huskelapp eller ingenting! Har du manus, blir du opptatt med å følge med på manuset og blir stående og se på det. Det friker ut både deg og publikum. En huskelapp er greit, da kan du følge punktene nedover med fingeren.

 

Og når det kommer til å lære ting utenatt; bare lær deg stoffet, ikke formuleringene, med mindre du har et par smarte på lager. Så slipper du å stå der og nøle og prøve å huske så mye. Det er mye lettere å huske "franske revolusjon 1789 politikk kultur" enn "Den franske revolusjon gikk for seg i 1789. Revolusjonen har hatt og har fremdeles stor politisk og kulturer innflytelse i de fleste land."

Lenke til kommentar
Hør på noe avslappende musikk du liker eller ta deg en wank. Sistnevnte så jeg i serien 'Entourage' så det bør du kanskje ta med en klype salt.

7299871[/snapback]

 

Hahaha! Det var konge. Onanering funker for det meste egentlig.

7299902[/snapback]

Stemmer det, man får ihvertfall tankene over på noe annet en det som gjør deg nervøs. (Med mindre dette går på "kroppslige prestasjoner" :whistle: )

Lenke til kommentar

Tingen er å plage seg selv til å gjøre det, og ikke bare når man må. For eneste måten å bli kvitt slik nervøsitet er å drepe den hensynsløst med selvtortur

 

Du kan kalle det "å venne seg til det" om det føles bedre. :p

 

Funka for meg, bajset mye på leggen forran folk, men det er faktisk ingen som bryr seg (som du bryr deg om at bryr seg :roll: )...

Endret av wannabe nerd
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...