Gå til innhold

8800 ULTRA\GTX\GT\GTS Ytelse og OC egenskaper


simalarion

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Vel, etter å hatt 8800 GTS nå i drøyt 1 uke, fant jeg ut at systemet mitt langt ifra klarte å utnytte all kraften som lå i dette skjermkortet. Så i forrige uke bestilte jeg ny hardware til nesten 8300 kroner - ny CPU (Intel Core 2 Duo E6600), nytt hovedkort (EVGA NF68 nForce 680i SLI), nytt minne (2x1024MB Corsair Dominator PC6400 DDR2). Og siden det XFX-kortet jeg kjøpte hos Komplett nå har falt ned til kr 3899, bestemte jeg meg å gå hele løpet fullt ut og bestilte dermed enda et 8800 GTS :cool:

 

Prosessoren, minnet og hovedkortet ankom sist lørdag, og ble installert søndag kveld/natt (var på julebord lørdag kveld, og tok ikke sjansen å installere maskinvaren i fylla...). Prosessoren klarer 3,4GHz 100% stabilt på Prime95, men jeg klarer å komme inn i Windows ved 3,6GHz. Imidlertid feiler Prime95 etter ca. 5 minutter. Skal jeg klare høyere enn dette, så må jeg ha mer spenning på Vcore, noe som igjen krever bedre kjøling enn det jeg har nå for øyeblikket (NorthQ 3312). Jeg har en load-temperatur på 76 grader på CPU (83 grader på GPU), noe som kanskje er vel høyt.

 

Men nok off-topic: Med fullt klokket prosessor og skjermkort (630/1000), klarte jeg 10570 3DMarks i 3DMark06. Greit nok, men dette tallet vil nok stige kraftig når det andre skjermkortet mitt ankommer neste onsdag... SLI Power!

 

Har lagt ved screenshots av følgende 2 spill som ikke har blitt presentert i denne tråden tidligere (1360x768x32, AA og AF er stilt inn på 16X samt alle andre innstillinger på maks):

 

Neverwinter Nights 2

Klikk for å se/fjerne innholdet nedenfor
post-3757-1164645704_thumb.jpg

Fremdeles hakker det når man har alle detaljer på fullt - jeg mistenker at dette må være en bug i spillet. Håper dette blir fikset i den offisielle 1.03-patchen.

 

Titan Quest

Klikk for å se/fjerne innholdet nedenfor
post-3757-1164645683_thumb.png

Spillet går silkemykt, selv ved alle grafiske effekter aktivert ved kamper - hva mer kan man be om..?

 

Igjen, jeg gleder meg til det andre 8800 GTS-kortet mitt kommer på onsdag...

Endret av EviLEddiE
Lenke til kommentar
EviLEddiE:

 

Hvor for du alle penga fra ?

Skulle ønske det var sånn for meg og .....

7371281[/snapback]

 

Joda - når man har en jobb med en bra grunnlønn og med fet bonusutbetaling etter innsats, blir det klingende mynt i kassa :D

Nå skal det jo sies at dette blir den siste store PC-oppgraderingen min på en god stund, kommer nå i nærmeste framtid kun til å anskaffe meg Windows Vista Ultimate når denne kommer. Jeg vil jo ha full valuta for disse to DirectX 10-skjermkortene jeg har anskaffet meg...

Lenke til kommentar

Du trenger da ikke så høy lønn for å ha en hobby?. Jeg kan lett avse 5000kr (de mnd ikke jeg får en fin faktura fra lånekassen) mnd på min lønn og det mye mer en jeg trenger.

 

Så med en fast jobb i Norge skulle man jo ha råd til å kjøpe minst en flunka ny high end pc i året. Greia er nokk mer hva man velger å legge pengene i, har hørt syke rykter om at noen sparer også :thumbup: .

Endret av simalarion
Lenke til kommentar

Penger er ikke altid et problem(selvom jeg bare er 15..). Spørsmålet er om man er villig til å bruke så mye på pc. Kunne godt brukt ganske mye mer, men har "bare" brukt 16 tusen. Men har alikevel god råd til å f.eks kjøpe GTS i SLI, eller altså en GTS til.

 

Men skjønner ikke hva alle skal med så bra, det finnes jo ingen spill som kan utnytte all den kraften her alikevel, så lenge du ikke skal ha 24 tommer eller no.

 

Gidder ikke å bruke 4 lapper til bare for å skryte av at jeg for høy score i 3dmark liksom..

Endret av Andreas045
Lenke til kommentar
Du trenger da ikke så høy lønn for å ha en hobby?. Jeg kan lett avse 5000kr (de mnd ikke jeg får en fin faktura fra lånekassen) mnd på min lønn og det mye mer en jeg trenger.

 

Så med en fast jobb i Norge skulle man jo ha råd til å kjøpe minst en flunka ny high end pc i året. Greia er nokk mer hva man velger å legge pengene i, har hørt syke rykter om at noen sparer også :thumbup: .

7372195[/snapback]

 

Du trenger heller ikke akkurat høy lønn for å få rå til litt high-end hardware hvis du bor hjemme hos mor og far og har en jobb :cool::p

Endret av Sir Eatsalot
Lenke til kommentar

Derimot de som flytta ut hjemmefra når de var 16 og ikke fikk lommepenger eller økonomisk støtte av mor og far, de sitter som regel med lån i hue og ræva når de endelig først klarte å få 100% lån for en bolig rundt 30 åra. Samt barn.

 

Noen vet ikke hvor godt de har det ;) men back to topic shall we :D

Endret av Theo343
Lenke til kommentar

Den største grunnen til at jeg slo på stortromma akkurat nå, var at jeg så klart ønsket et oppsett mer enn kraftig nok for de DX10-titlene som kommer nå - tenker da aller helst på Age of Conan og Crysis. For meg er 3DMark ikke noe annet enn et mål på teoretisk ytelse, det er jo "Real-Life" spill som teller! Jeg har vært og kommer alltid til å være en PC-gamer, spillkonsollene har egentlig aldri interessert meg noe særlig (bortsett fra PS3 og muligheten å kjøre Linux på denne, da).

 

Og for det andre: Det å sette opp et C2D+SLI-system er for meg nyttig lærdom, da jeg aldri har gjort dette før, ei heller hatt et slikt i eie. Greit å kunne dette, spesielt dersom man er den lokale "PC-guruen" som hjelper venner og famile med installasjon, oppsett og feilsøking på PC.

 

Dessuten er det jo tross alt jul snart, dette er min julegave til meg selv :thumbup:

 

The Ghost: Som de andre her sier, det spiller egentlig ikke noen rolle hva slags yrke man har, alt handler egentlig bare om prioriteringer. Noen bruker pengene sine på damer, andre på "bilær å båtær" samt atter andre blåser tusenvis av spenn på hjemmekinoanlegg...

Lenke til kommentar

Offtopic: Når det kommer til hobbyer, skal man ikke spare på pengene. Dette er tross alt noe av det kjekkeste en vet å drive med, så hvorfor ikke? Du lever bare en gang. Min far har som ivrig modellfly entusiast hele kjelleren og loftet fullt opp med RC-fly og helikoptre. Begynner sikkert å nærme seg ihvertfall 50+ forskjellige typer nå. Så han har ikke noe han skulle ha sagt når jeg nå snart kjøper nytt skjermkort til 5000,- ;)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...