Gå til innhold

Harddisk trøbbel, gjenoppretting av skadde filer


clon

Anbefalte innlegg

Heisann. Jeg fikk nylig trøbbel med mp3 harddisken min (nei hadde ikke noe som helst backup :blush:) Det er endel filer som tydeligvis har blitt skadet så pcen henger når jeg bruker/kopierer omtrent hvilken som helst fil som ligger på disken.

Denne harddisken har jeg hele mp3 arkivet mitt på som er på nærmere 170 GB så gjør nærmest hva som helst for å beholde de :cry: Windows sin chkdsk sak fikk ikke fikset problemene uansett hvor mange ganger jeg kjørte den, fant etterhvert ut om et program som heter EasyRecovery som vistnok skulle duge, men når jeg kjørte igang advanced recovery delen bare slutter den å kopiere filene over på en annen ny harddisk :hmm: Disken er forøvrig en WD 250GB S-ATA, rundt to år gammel.

Noen som har noen andre løsninger/programmer som jeg kan prøve eller er det IBAS neste? :hrm:

Endret av clon
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Eneste du kan håpe på er at harddisken "vil" når den står i en annen fysisk maskin i hvertfall for noen minutter.

 

 

Digresjon:

De billige harddiskene som er å få kjøpt er ikke ment for streaming og annen type kontinuerlig bruk, les web-servere. Så når det er en harddisk som det spilles musikk fra mange timer i døgnet sånn at den er i kontinuerlig drift, da holder det ikke med det billigste. Jeg vet at noen harddiskprodusenter leverer harddisker som er mer beregnet for kontinuerlig drivt, typist streaming. Men da må du også opp i pris.

 

Et alternativ kan kanskje være å sette ned søketiden for disken som brukes. Men jeg vet ikke hvorvidt det vil påvirke levetiden, men det kan jo være greit å prøve. Til det kan du bruke programmet SilentDrive. Tror det bare virker på IDE-disker, så for sata disker så må du nok benytte produsentens eget verktøy.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...