Gå til innhold

Lage sitt eget pinnekjøtt


Anbefalte innlegg

Skrevet

I år så har jeg fått takk i litt sau, dvs deler av en sau, da sauen er død, så jeg har tenkt å lage litt pinnekjøtt og litt fenalår.

 

Jeg har en side, og et lår

 

Så det jeg lurte på er om noen av forumbrukerne har erfaring med dette fra tidligere? og da gjerne noen råd?

Videoannonse
Annonse
Skrevet (endret)

"Tørrsalting av pinnekjøtt

1 ribbeside m/ kam

2 kg salt, grovt eller fint

 

Gni alt kjøttet inn med salt og legg det i et kar eller trau med bunnen dekket av salt. Strø over salt så det dekker ribben. Sett kjølig (+8 til 10° C) i 3 dager. Snu ribben en gang per dag. Ta opp ribben, skyll av saltet og tørk godt med papirhåndkle. Heng ribben til tørking på et luftig og kjølig sted i 6-8 uker."

 

Mye nyttig info.

 

Fenalår er en langsom prosess, så du får det nok ikke til jul dessverre.

Endret av ^fmj
Skrevet

Ingen ting slår hjemmelaget pinnekjøtt med kålrotstapp og poteter :love:

 

Enkelt å lage er det og, som du ser av oppskriften. Et bra tørkested er megaviktig for å få bra pinnekjøtt, ellers ender du opp med tran istede...

Skrevet
Ingen ting slår hjemmelaget pinnekjøtt med kålrotstapp og poteter  :love:

 

Enkelt å lage er det og, som du ser av oppskriften. Et bra tørkested er megaviktig for å få bra pinnekjøtt, ellers ender du opp med tran istede...

7224454[/snapback]

Da blir man rik :fun:

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...