Gå til innhold

Hvilken refresh rate kan jeg ha?


dup

Anbefalte innlegg

Har null peiling på skjermer. Jeg sitter med en 5-6 år gammel 19" Dell skjerm. Når jeg huker av instillingen som kun tar med refresh rate som skal støtte skjermen min, så får jeg opp til 85 Hz. Men hvis jeg ikke huker denne av, og setter skjermen på opp til 180 Hz så ser det fortsatt ut til at skjermen fungerer...

 

Kan jeg da kjøre så høyt som mulig, eller kan noe ta skade av dette etter hvert??

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg hadde for en tid tilbake 200Hz maksimum på min 20".... som er LCD.....som er låst på 60Hz ;) Det trenger ikke å bety at valget faktisk gjelder, sjekk OSD/meny på CRT skjermen for å se hva den faktisk kjører. Alt over 120Hz er overkill, som dup sa ovenfor så blir faktisk bildet mer ufokusert. En ser gjerne at piksler "beveger seg" eller "har krampe" i tillegg til at skjermen kanskje også lager en høyfrekvent piping som nå er høyere enn tidligere.

 

Dersom du faktisk kjører 180Hz griller du skjermen på stedet :thumbup:

Lenke til kommentar
  • 2 måneder senere...

Det er det man ville sagt var "Not Good" :) Du griller skjermen, og jeg har enda ikke vært borti en skjerm som begynner å enten pipe veldig høyfrekvent (om ikke der og da, så gjerne noen måneder senere) eller mister fokus ettersom du stresser den mer og mer. Er du helt sikker på at du faktisk kjører 200Hz? Noen ganger kan du sette den såpass høyt, men du kan faktisk bli lurt og den kjører f.eks. 85Hz eller 100Hz istedenfor. Den eneste skikkelige måten å vite at du kjører riktig blir å sjekke selve skjermens menyer.

 

EDIT: Glemte å si at det selvfølgelig kommer ann på oppløsningen :) Men hadde helt klart heller kjørt 100Hz med VSYNC AV.

Endret av Boye
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...