Gå til innhold

Gothic 3 vs Oblivion


Anbefalte innlegg

Vurderte enten Oblivion eller Gothic 3 Valgte og ta en ny sti og tok gothic..

Første intrykket var ikke så bra pga litt bugs men fant ut av det var noen men at det ikke likte anti aliaing... etter at jeg kom vidre og bygde meg litt opp syntes jeg det ble mere intresant, Det er mennesker mot orker så å si, enten er du en rebel som hjelper til i rebel undergrunnen til bygge opp kongeriket ved å ta over byer drevet av orkenes slaveri, eller så søker du rikdom ved og rotte deg sammen med orkene som en likeglad mercenary som gjør oppdrag for de ondes vinning ved og sile ut de som gjemmer seg i byene som venter på den store revulusjonen hvor rebellene tar over byene for menneskene igjen..

Naturen i spillet syntes jeg var dritkul (er jo tysk produsent) så i fordhold til Oblivion(usa) kan Jowood bare titte ut av vinduet for inspirasjon for middelalders look. Er bare kommet til lvl 15 og syns dette er et veldig kult spill og håper at det er masse spilleglede igjen av dette spillet.. Eneste negative er vel at jeg ikke har bra nok system for den syke grafikken så jeg skal oppgradere så fort jeg har fiksa finnansiering..

 

Noen andre som liker Gothic 3 eller Oblivion som vil dele sin efaring for andre som kansje står ved butikken i 60 minutter og grubler over 2 spill i håp om at det ikke er søppel?

Endret av Masselin
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Skaffet meg oblivion for en stund siden og synes det er dritbra...... Ikke mange av dagens spill som kan hammle opp med det, bortsett fra kanskje gothic å Dark Messiah når det kommer ut(har prøvd demoen, den var dritbra, gleder meg til spillet kommer ut). Oblivion var best i starten, når det var mange interesange og spennende oppdrag som lokket ut eventylysten i meg. Senere i spillet, i den fasen jeg er i nå er det ikke mye annet å gjøre en å likke en oblivion port etter den andre og det er litt tamt. Jeg er lvl 18, ork og er en komplett warrior og synes det er griet nok. Noen av de morsomste delene av spillet er nok kampene i arenaen og en del av fightersguild-questene er ganske kule. Jo lengre ut du kommer i spillet er det alltid nye våpen så du kan glede deg over stadige våpen og rustningforandringer gjennom spillet.

 

Alt i alt er olivion et dritbra spill, og du får stadigt overaskelser gjennom spillet som at du blir vampyr.

 

Gothic 3 er garantert et spill som må prøves( det er på vei mens jeg skriver) og det er Oblivion å, anbefales på det varmeste.

 

(PS. Jeg skrev dette på natten så unskyld for alle skrivefeilene)

Lenke til kommentar

Etter ca 20 timer med G3 (myyeeeeee loading og ventepauser pga kopisikringen) Gothic 3 er mine inntrykk sålangt at Gothic 3 har en bedre historie, og et mer variert grafikk enn Oblivion - og jeg syns faktisk også at grafikken i G3 er bedre totalt sett, jeg har levet meg mye mer inn i verden rundt meg i G3 enn i Oblivion.

 

På den andre siden virker Gothic 3 mer lineært. I Oblivion var det å komme seg ut av hula, og så "where do you want to go today?". G3 er fortsatt veldig åpent, men føler meg likevel litt bundet av og til, av få eller bare ett valg.

 

Bugmessig var faktisk Oblivion en drøm sammenlignet med G3, og det at Oblivion ikke hadde noe kopisperre som ødelegger opplevelsen heller, taler også i Oblivions favør. Nå var ikke Gothic 1 eller 2 akkurat bugfrie heller, så det kom kanskje ikke som noe sjokk på meg.

 

Lydmessig føler jeg at spillene stiller noenlunde likt, selv om musikken i G3 av og til forvirrer meg - en av out-of-combat-sangene har noe plutselig combat-aktig over seg, så jeg får av og til full panic, og snurrer rundt meg for å finne ut at, neida - her var ingen farer.

 

Combatsystemet i Oblivion er i spillets store svakhet etter min mening, men det slår faktisk det super-ultra-buggete combatsystemet i Gothic 3, der du risikerer å få juling av verdens minste beasts, fordi de får deg inn i en evig stunlock der du stort sett ikke kan gjøre en dritt. Armoren er også bugget (håper i hvertfall at det ikke er intentional), slik at du kan ha på deg fet paladin-rustning, og likevel bare ta ikke-merkbart mindre skade. Er mange som har klaget over dette på det offisielle forumet.

 

Sånn som jeg har forstått levelsystemet i G3, så levler bosser o.l. med deg, mens resten av verden er samme level som da du startet spillet. Veldig greit, men i forhold til Oblivions system (som mange mislikte), så skaper det faktisk mindre frihet i spillet.

Lenke til kommentar

Jeg har ikke gothic3 enda .. men har spilt 1'ern og 2'ern mye (plus Expansion)

Har også spilt Oblivion, det har fin grafikk og stor frihet, har bra skrevet quests, MEn main story line er det ikke mye innhold i, er ganske kort og dårlig (rett og slett) er egentlig side quests som legger innhold i Oblivion.

 

Med min erfaring fra tidligere gothic spill, så tror jeg nok 3'ern kommer til å bli bedre :) spesielt om det som devs hos jowood har sagt stemmer .. om at det er 3 forskjellige slutter og ca 500 side quests (taes med en sekk salt) :)

 

skal komme med min gothic3 impression når jeg har plukka opp spillet ..*sitter å hører på soundtracket nu, høres bra ut*

Lenke til kommentar

Oblivion var knallbra i starten, men det var bare fordi jeg ble blendet av den vakre grafikken. Etter hvert som jeg fikk utforsket spillet mer, og ble vant med grafikken, merket jeg alle hullene som spillet farer med. Det oser en stygg Mainstream-stank av Oblivion. Bethesda har tydeligvis gått for penger fremfor å holde seg tro til serien. Lvl-systemet er helt latterlig, karakterene er gørr-kjedelige og 1-dimensjonelle, du har ingen mulighet til å påvirke verdenen slik du har i Gothic, og til slutt handler bare spillet om å gå inn i alle de fordømte portene og lukke dem, noe som er gørrkjedelig etter du har vært i to av dem.

 

Nei, det blir Gothic for alle penga om du spør meg. Gothic 3 er en god oppfølger til 1'ern og 2'ern, og spillet holder seg tro til seriens prinsipper.

Lenke til kommentar
Oblivion var knallbra i starten, men det var bare fordi jeg ble blendet av den vakre grafikken. Etter hvert som jeg fikk utforsket spillet mer, og ble vant med grafikken, merket jeg alle hullene som spillet farer med. Det oser en stygg Mainstream-stank av Oblivion. Bethesda har tydeligvis gått for penger fremfor å holde seg tro til serien. Lvl-systemet er helt latterlig, karakterene er gørr-kjedelige og 1-dimensjonelle, du har ingen mulighet til å påvirke verdenen slik du har i Gothic, og til slutt handler bare spillet om å gå inn i alle de fordømte portene og lukke dem, noe som er gørrkjedelig etter du har vært i to av dem.

 

Nei, det blir Gothic for alle penga om du spør meg. Gothic 3 er en god oppfølger til 1'ern og 2'ern, og spillet holder seg tro til seriens prinsipper.

7080812[/snapback]

 

Helt enig. I starten syntes jeg Oblivion var kongebra! Oppdragene var interresante (som å stoppe tyver i en butikk, bli tatt med på ufrivillg skipstur og så videre ...), men til slutt ble alt veldig, veldig kjedelig. "Det er femten Oblivion-portaler rundt den og den byen. Ødelegg de, og rapportér tilbake til meg". Alt ble bare et slit. Jeg fikk rett og slett ikke til å leve meg inn i spillet. Alt ble som en slitsom jobb!

 

I Gothic 3 er det ikke slik. Du får ikke beskjed om å løpe til andre siden av kartet, for å si at til Hansen at Jensen sa hei, og så løpe tilbake for å si at Hansen sa hei tilbake.

Lenke til kommentar

Nytt er spennende!

 

Egentlig er jeg litt i tvil om matnyttigheten av å skrive et innlegg her og nå. Etter å ha lest gjennom alt det utmerkede alle de foran meg har skrevet, ser jeg liksom ikke at det er så mye mere å si her..

 

Oki da.. jeg har kjempet og tapt mye nattesøvn gjennom Arena, Daggerfall, Morrowind og Oblivion. Har også sloss og kost meg gjenom Gothic og Gothic 2.

 

Begge seriene har absolutt sine sterke sider, og spillopplevelsene er heftige til tider i begge verdener. De siste utgivelsene på begge sider har etter min mening prøvd litt for mye å ligge i forkant med grafikk-delen, og dermed kreves nok at du bruker litt mange lapper etterhvert i utstyr for å kunne spille knirkefritt.

 

Oblivion har jo danset på skjermen min en god stund allerede, og det er absolutt topp i den visuelle opplevelsen. Pent å se på! Spillopplevelsen er god, men jeg må vel innrømme at dypheten som Daggerfall og Morrowind etablerte, er litt utvannet til fordel for å prøve å "kapre" flest mulig kjøpere..

 

Gothic 3 er bra. Det er ved første øyekast ikke umiddelbart like komplekst og dypt som det forrige eventyret, men det kommer seg utover. Spilleopplevelsen er god, liksom stemningen er på topp. Styringen i spillet er noe disse gode tyske spill(opp)makerne har strevd litt med i de forrige spillene, og den er heller ikke optimal her. Men, - dette er bra nok i lange baner for meg.

 

Jeg er ikke ferdig med Oblivion enda.(jo,- jeg har spilt det gjennom "slutten".) Et slikt spill slutter liksom aldri.. og i tillegg kommer det jo etterhvert en "Knight of the Nine"-utvidelse til min PC-utgave også..

 

Gothic 3 snurrer ofte her på skjermen, og jeg sitter med en følelse av at denne utgaven nok (også) kommer til å få en skikkelig utvidelse en gang ut på nyåret..

 

Bare noen tanker i tiden dette. Happy gaming, folks!

Endret av Helgenen
Lenke til kommentar

:D Håpar det blir ein "add-in" på linje med Night of the Raven, som legg inn nytt innhald og aukar vanskegrada (ho kunne nok med fordel hevast eit par-tre hakk).

 

For å svare på spørsmålet om Gothic 3 versus Oblivion: Alt eg har sett so langt tydar på at Gothic 3 grisebankar Oblivion. No er ikkje Oblivion eit dårleg spel, og på ein del område er det imponerande. Men for meg holdt det berre ikkje i lengda. Spelutviklarane har fiksa ein del av det som var feil i Morrowind, men samstundes tok dei vekk mykje av det som var bra. Eg har skrive ein del om kva eg ikkje likar med Oblivion tidlegare, so eg gidd ikkje gå i detalj no, men eg trur det kan oppsummerast med at det rett og slett blir for forutsigbart og generisk etter ei stund. Ein kan gå overalt og utforske, men det er liksom ingen vits i.

 

Gothic 3 verkar mykje meir handlaga, og utforskingsgleda er ei heilt anna. Spelverda kjennast meir levande, og eg føler at det eg gjer har ein ekte innverknad på ho.

 

I dag tidleg måtte eg opp klokka 5 for å rekke eit tidleg fly. Sjølv om eg visste om dette, klarte eg ikkje å legge frå meg Gothic 3 før over midnatt i går kveld. Eg "måtte" liksom berre spele litt til heile tida. I dag er eg i Oslo på seminar, spelet ligg att heime, og eg går berre og gledar meg til å komme heim og spele vidare. Slik var det aldri med Oblivion...

 

Kay

Lenke til kommentar
At det kunne få 10/10 overalt er vel egentlig litt mindre forståelig.

Det er et flott spill, men det er lett å blendes for alle feilene som spillet har. Man legger liksom bare merke til den vakre grafikken. I allefall i løpet av de første timene.

7093566[/snapback]

Hvis man bare spilte det over et par dager og ga det 10/10, greit nok. Men husker jeg ikke feil brukte anmelderen til Gamer.no flere uker på anmeldelsen, og burde fått med seg visse ting i spillet.

Lenke til kommentar

Såå..

 

Jeg har liksom aldri vert fortrolig med at fordi jeg liker ett spill, så MÅ et annet være "bare rævva"..

 

Selvfølgelig innser jeg jo av denne trådens navn at det lett blir clash, men det er ikke sånn hos meg. Oblivion er et godt spill, det er det ikke bare anmelder hos Gamer. no som mener: Se deg rundt i verden ellers, så vil du fort oppdage både utmerkelser gitt til Oblivion, og en masse forum som er proppfulle av Oblivion-diggere. I tilleg vil det vel være galt å ikke gjøre oppmerksom på den allstyrandes masse av folk som lager og spiller mods til dette eventyret..

 

At Gothic 3 er sluppet, forandrer ikke min innstilling til Oblivion. Det skal dog sies at jeg nok stiller meg noe spørrende til rene 10-tall i anmeldelser. Men, - dette gjelder ikke bare for Oblivion. Alt nytt har en tendens til å overskygge virkelighetsfølelsen når det kommer ut. Så går tiden, og verden videre..

 

Det er noen som mener at forelskelse er en sykdom. :whistle:

Lenke til kommentar

Først var jeg meget irritert over lastetidene til G3. Men så tenkte jeg over en liten episode. Jeg ser ett par ulver som spiser opp rester av en Scavenger. Jeg vet at jeg må planlegge angrepet, fordi jeg dør fort, hvis begge angriper meg samtidig. Hvis jeg dør, kan jeg, selvfølgelig, trykke på knappen, som noe ironisk heter quickload (grr!), men da taper jeg ett minutt eller to av spilletiden. Så jeg velger å leve meg inn i situasjonen og manøvrere rundt ulvene, slik at bare en av dem kommer på meg.

 

Hjertet banker, hendene svetter og jeg ser ikke noe rundt meg i rommet. Så jeg virkelig lever inne i spillet. Noe av det samme man hadde da GAME OVER virkelig betydde at man måtte begynne fra Level 0 igjen.

 

Oblivion var gøy i begynnelsen, men Morrowind var bedre. MW har jeg spilt gjennom minst fire ganger. I Oblivion prøvde jeg slutten av spillet en gang (ca. lvl 6) og så fortsatte jeg fra en tidligere save for å kunne oppleve at karakteren min blir sterkere og at det blir lettere og mer gøy å spille. Det kom aldri. Selv om Mage-karakteren min hadde max på Destruction, fikk jeg aldri one shot one kill på middels sterke motstandere. Etter Oblivion Gate nr. 30 dro jeg på ferie og siden det har jeg ikke spilt det... Kjøpte Fallout-pakke (alle 3 Fallout spill) og spilte de mens jeg ventet på Gothic3.

 

Jeg får frysninger når jeg bare tenker på Fire Rain og Wave of Death i G1 og G2. Orcene, til og med Orc Elite som var så vanskelig å drepe i begynnelsen, dør som fluer av disse her! Tenk å drepe 40 Orcs med en smekk! 12000XP med en gang (ikke at det betyr så mye når du har kommet så høyt).

Lenke til kommentar
Jeg har liksom aldri vert fortrolig med at fordi jeg liker ett spill, så MÅ et annet være "bare rævva"..

Selvfølgelig innser jeg jo av denne trådens navn at det lett blir clash, men det er ikke sånn hos meg.

...

7094938[/snapback]

Godt sagt hele innlegget ditt! Det er fult mulig å like flere spill på en gang.

Lenke til kommentar

Jeg likte oblivion veldig godt, beste spillet jeg noen gang har spilt! Spit G3 i 30 timer og vil si at det er noen ting som er bedre, noen ting som er dårligere. Noe som trekker G3 veldig nedover er mange bugs. Flere av mine oppdrag er umulig å gjennomføre pga det, og da mener jeg at spillet ikke er ferdig. I tillegg er det dårlig at når noen dyr angriper deg så er det umulig å gjøre noe, bare vente på å dø. Lang loadetid etc. Men ellers syns jeg spillene er like bra.

Lenke til kommentar

Kom på en ting til som etter min mening er løst mer elegant i Gothic3 enn i Oblivion. Fast travel som så mange Oblivion spillere har klaget på.

 

Teleportation stones er akkurat passe lett (eller passe vanskelig) å finne, og så får du en god forklaring på hva som skjer når du bruker den. Altså i G3 utfører man teleportation magi for å komme til den byen som steinen tilhører, mens i Oblivion klikker man på datakartet (i hvert fall er det slik jeg opplever det). Gjett hvilken fremgangsmåte gir mer innlevelse i spillverdenen :)

Lenke til kommentar
Jeg likte oblivion veldig godt, beste spillet jeg noen gang har spilt! Spit G3 i 30 timer og vil si at det er noen ting som er bedre, noen ting som er dårligere. Noe som trekker G3 veldig nedover er mange bugs. Flere av mine oppdrag er umulig å gjennomføre pga det, og da mener jeg at spillet ikke er ferdig. I tillegg er det dårlig at når noen dyr angriper deg så er det umulig å gjøre noe, bare vente på å dø. Lang loadetid etc. Men ellers syns jeg spillene er like bra.

7095359[/snapback]

 

Jeg vet ikke hvordan det er med deg Richard_87, men jeg finner trøst i følgende: Etter det jeg hører og finner ut av, er det visst meningen at i alle fall denne "dødsloopen" der du fanges inn og bare detter ned og reiser deg til du dør når du angripes, - skal fixes på i patch nr. 2.

Ellers sitter jeg med en følelse av at ikke alle har fått med seg at den første rep-patchen til Gothic 3 kom ut samtidig med spillets utgivelse. Hvis noen her spiller uten den patchen enda, ville jeg anbefalt dere å laste ned og installere Patch 1 nå. Det er en del matnyttig i den reparasjonen..

 

Gothic har en del bugs, - men det har da også Oblivion. Betheda har jo gitt ut en patch 1.1, men i tillegg er det nesten som natt og dag å spille Oblivion med og uten UOP (Unofficial Oblivion Patch) nå i versjon 1.51.

 

Happy gaming, folks.

 

Edit: leifer..

Endret av Helgenen
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...