Gå til innhold

Baldur's Gate2-Hvilke gruppemedlemmer foretrekkes?


Anbefalte innlegg

Følger opp meg selv ved å lage enda en Baldur's-tråd.

 

Hvilke karakterer foretrekker du å ha med i laget ditt?

 

Jeg spiller som Kensai/Mage (Neutral/Good) og lider av beslutningsvegring, lurer på hvem som er mest hensiktsmessig å ta med på laget. Har ikke gjennomført Baldur's 2 før, satser på å spille gjennom Throne of Bhaal i samme slengen.

 

:ph34r:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Minsc er morsom å ha med. Rimelig god fighter, med mange morsomme kommentarer.

 

Bruker også å ha med Drow clericdama, husker ikke navnet.

Imoen bruker jeg også, ikke for at hun er så veldig god, men er sentral i helheten synes jeg.

 

Off, er lenge siden jeg har spillt BG-spillene nå.. Må kanskje tørke støv av dem snart ja.

Lenke til kommentar

Jeg pleier alltid å ha med Minsc, han smågale dvergen, i throne of bhaal har jeg med broren til pc'en, og ellers litt hipp som happ.

 

MEN

 

etter 3 gjennomspillinger pleier jeg bare å lage et party med omtrent 1 healer, 1 mage og 2 fightere. Som regel er en av dem archer..

Hold gjerne antall characterer i et party på max 4, ettersom de deler på xp.

 

For de som ikke vet hvordan man lager et eget party:

Start et multiplayer game og gi deg selv kontroll over flere slots.. rett og slett.. på denne måten kan du også eksportere og importere characterer.

På denne måten kan du tilogmed få hjelp av en venn etterhvert.

 

Og til slutt et lite tips:

PRØV EN MONK.

Det kan skremme newbies litt at de ikke bruker utstyr (vel, de kan, men de er best uten), men når de vokser til sparker de rumpe.

Endret av Richard_S
Lenke til kommentar
Minsc er morsom å ha med. Rimelig god fighter, med mange morsomme kommentarer.

 

Bruker også å ha med Drow clericdama, husker ikke navnet.

Imoen bruker jeg også, ikke for at hun er så veldig god, men er sentral i helheten synes jeg.

 

Off, er lenge siden jeg har spillt BG-spillene nå.. Må kanskje tørke støv av dem snart ja.

7066255[/snapback]

 

Hehe, Minsc er et must da!! :D Navnet på drow clericdama er Viconia deVir :) Hun er ganske arti å ha med seg med tanke på historie og sånn. Ellers så har du Cernd, som er en shapeshifter Druid, han er også kul å ha med. Jan Jensen er verdt et forsøk...

 

Det du må tenke på er at medlemmene i gruppen din må utfylle hverandre... Og en annen ting er at det ikke er så lurt å ha en Evil og en Good character i gruppa på en gang. Aerie like f.eks. Edwin så lite at hun truet med å forlate gruppa!

Lenke til kommentar

Imoen er god når du får henne, helt på begynnelsen er Nalia en god erstatning ettersom hun har level 5-spells. Keldorn med Carsomyr er uvurdelig mot fiendens magikere, Edwin er den beste magen i hele spillet, Korgan eier fiender lett ettersom han har enormt med hitpoints og motstander når han bruker rage. Ellers er en av mine favoritter å sette Tuigan Bow og Quiver of Plenty på Mazzy, og bruke henne som maskingevær på bakrekkene.

 

Jan og Aerie liker jeg ikke så godt, men mange sier at de er gode. Jaheira er god å ha med seg i det minste fram til du får muligheten til å ta med deg Skjult tekst: (Marker innholdet i feltet for å se teksten):

Sarevok
i ToB. Ellers er det to gode clerics i spillet, Viconia og Anomen (som er Fighter/Cleric, men visstnok gjør begge jobber glimrende). Jeg har bare brukt Viconia, og bare litt, men det lønner seg definitivt å ha med seg en av disse eller Aerie.

 

Valygar har jeg aldri brukt. Yoshimo er grei å ha hvis du møter tøffe fiender (feller FTW :tease: ), og Minsc er også god å ha med. Pass på at du setter våpen-poengene hans (proficiencies) i Two-handed Sword og Flail, eventuelt Mace.

 

For deg anbefaler jeg å ta med Nalia, Anomen, Keldorn, og Aerie. Du kan også bytte ut Nalia med Jan hvis du vil det, men jeg synes han er irriterende, svak og elendig til å slåss. Hvis det blir for vanskelig tar du med deg Mazzy eller prøver å beholde Edwin så lenge du kan (han kommer nemlig til å slåss med noen av de andre etter hvert, og hvis han ikke er tom for spells banker han de aller fleste).

Lenke til kommentar

Du burde ha med deg en tyv også, særlig i begynnelsen av spillet. Er en del feller som bør fjernes, blant annet. Men den virkelige grunnen er denne:

 

Når du kommer ut på Waukeens Promenade, stikker du først bort til Ribald Bartermans forretning (Adventurer's Mart), og kjøper en Potion of Master Thievery. Sørg for at de fleste skillpoengene er plassert i pick-pocketing fra før av. Gå videre til området mellom Mithril Inn og The Den of the Seven Vales (se bilde). Her står det en selger som tilbyr masse magiske scroller (spells). Drikk eleksiren du nettopp kjøpte hos Ribald, og stjel alt du er kar om. Fyren sitter på masse snadder, gode spells til tusenvis av kroner. Gi scrollene videre til kensai/magen din, og han vil få et heftig bibliotek. Ekstra deilig er det å få experience points av å skrive scollene til trolldomsboka.

 

Bottom line: Massevis av kraftige spells og experience til den nette sum av 0 kroner.

 

 

post-44038-1160833253_thumb.jpg

 

Livert: Jeg regner med du vet hvordan du skal få tak i Staff of the Magi? Et absolutt must uansett hva slags mage-kombinasjon du bruker.

Endret av Penneknekt
Lenke til kommentar

Du bør ihvertfall ha med en thief, en cleric og en warrior til. Ta Jan som thief, ettersom han er den eneste NPCen som kan få thief high level abilities i ToB. Anomen er en av de beste karakterene i spillet, så velg han som cleric. (og la han bruke warhammers!)

 

Når det gjelder warriors, kan du egentlig ta hvem du vil. Keldorn, Minsc, Korgan og Mazzy er sikre valg. Har ikke prøvd Valygar, men da jeg spilte som stalker selv brukte jeg staff of the ram til å backstabbe med, og det fungerte veldig bra.

Lenke til kommentar

Takker for svar, bare kjør på med tips, synes spillet er jævli interessant og fascinerende men har en følelse av at en fort kan gå glipp av en del kule ting. Men sånn er det vel med RPG, man kan ikke få med seg alt.

 

Penneknekt: Sjekka ut hvor jeg finner Staff of the Magi nå, takk for tipset :thumbup:

Lenke til kommentar

Ikke gå glipp av Kangaxx heller. Det er den vanskeligste kampen i hele spillet, men belønningen er verdt det.

 

Og når du kommer til ToB, pass på at du gir tyven din Først Use Any Item, og så Spike Trap. Spike Trap er den beste HLAen i spillet hvis du vet hvem du slåss mot. Generelt er det bare å bruke feller til de tyter ut av ørene på deg mot alle vanskelige fiender, ettersom de går av før fienden får opp forsvars-spellsene sine. :dribble:

Lenke til kommentar

Personlig liker jeg Minsc, Viconia, Jan, Korgan og Mazzy. Dette er når jeg selv er mage.

 

Minsc, Korgan og Viconia i nærkamp. Meg og Jan er spellcasters. Mazzy står ved meg og Jan og bruker bue, blir vi ambusha, så kan mazzy gå i nærkamp for å beskytte Meg og Jan.

 

Thief bruker jeg ikke til noe annet enn å fjerne feller, så Jan er perfekt. Viconia står for divine spells, og Korgan og Minsc er utvilsomt de to beste warriorene på spillet.

 

Dette gir en god balanse.

Lenke til kommentar

Pass på at npc'ene er "kompatible". Noen av de dreper hverandre etterhvert hehe. Ville uansett prøvd å fått med Keldorn så du får brukt Carsomyr. Han kicker ass hvis du setter hansker eller belte med DEX på (pga myemyemye bedre AC av DEX). Personlig syns jeg det var festlig å ha med Minsc, Keldorn og Aerie. Minsc og Keldorn blir kjempekamerater og Aerie er jo både cleric og mage :). (ps, ikke ligg med ho første gang du har sjans HEHE)

 

edit: Fin side med info om npc'er og sånn http://www.gamebanshee.com/baldursgateii/npcs/keldorn.php

Endret av Uncas
Lenke til kommentar
Anomen er en av de beste karakterene i spillet, så velg han som cleric. (og la han bruke warhammers!)

7068788[/snapback]

 

Nei, for all del, la han bruke mace. Mace of disruption +2 er et veldig godt valg, og den kan man få tak i tidlig i spillet i motsetning til CF.

 

I og med at han starter med 2 poeng i mace men bare 1 poeng i warhammer kan han bare bli grandmaster i mace, og den ekstra THAC0 bonusen er defninitivt kjekt å ha gjennom spillet også.

 

Så tilbake til det trådstarter spurte om, så anbefaler jeg disse personene:

 

Minsc

Anomen

Aerie

Jan

 

Alle disse charene kommer stort sett godt overens og har endel artige dialoger.

Etter utallige gjennomspillinger har disse alltid havnet med i gruppen min.

 

Siste charen jeg tar med er litt avhengig av hva jeg spiller selv:

Jaheira (Jeg var ren fighter, ho opptredde som summoner, buffer og healer)

Korgan (Jeg var ren sorc, trenkte kanonføde for å få tid til å kaste spells)

Imoen (Jeg var ren monk, ho satset på dispel og debuff)

Keldorn (Jeg var ren cleric, han var med som ikke-ond-kanonføde)

 

Jeg er ganske sikker på at jeg har prøvd alle NPCane, de som ikke er nevt har jeg funnet for svake for mine taktikker. Cernd er bra i noen situasjoner, og kan også være artig å ha med. Men han er egentlig for svak karakter til å bli anbefalt.

Lenke til kommentar

Jeg fant ut i enern at det ble utrolig mye lettere hvis så mange som mulig bruker prosjektilvåpen. Eie monstre lenge før de kommer frem. Spesiellt i starten, når alle er ganske pinglete HP-messig. Ikke mange monstre som takler et hagl av 6 piler i slengen mens de springer mot deg.

 

Uansett syns jeg ikke du skal tenke så altfor mye på hvem du skal spille sammen med. Spillet er laget for å kunne fullføres uansett party. Du kan ikke velge helt feil og aldri kunne klare oppdragene. Spill det som det skal spilles, og plukk opp eller bytt ut folk som er bedre langs veien. Treffer masssse NPC'r som vil joine deg iløpet i de 2-300 timene tross alt. Kan ikke slutte spillet hver gang og browse forumer i timesvis før man bestemmer seg. Det er jo DU som skal spille, ikke en i Nederland som allerede har fullført det, ikke sant?

Endret av Bitex
Lenke til kommentar

Disse burde utfylle deg ganske bra. Holder kanskje med én slåsskjempe, ettersom kombinasjonen Kensai/Mage kan klare seg fint i nærkamp med det rette utstyret (les: Celestial Fury). Med andre ord kan du sannsynligvis gi enten Korgan eller Keldorn fyken, og allikevel klare deg uten store problemer.

 

 

 

Kanditat 1: Korgan

Skjult tekst: (Marker innholdet i feltet for å se teksten):

Verdt å vite

Slagbjørnen Korgan har grand mastery i våpendisiplinen øks, og det er mange gode økser i spillet (Frostbane, Stonefire, Azuredge). I tillegg har han mange hitpoints, og tåler derfor mye juling. En fin buffer mellom deg og all styggedommen som finnes i Athkatla.

 

korgan.jpg

 

Kandidat 2: Keldorn

Skjult tekst: (Marker innholdet i feltet for å se teksten):

Verdt å vite

Keldorn er den ideelle bæreren av Carsomyr +5, det kraftigste sverdet i spillet. Plettfri vandel, kjekk og stram. Spells er det verre med. Funker i beste fall som en sekundær healer. Ikke mye til fyrverkeri.

 

keldorn.jpg

 

Kandidat 3: Anomen

Skjult tekst: (Marker innholdet i feltet for å se teksten):

Verdt å vite

Anomen er en allsidig fyr. Med Crom Faeyr i den ene hånda, og Saving Grace i den andre, vil han kunne gjøre stor skade. I tillegg er han i besittelse av en rekke prestekunster, der iallfall heal, holy smite og flame strike må nevnes. Mest nyttig er likevel den evnen som kalles "turn undead", som gjør Anomen i stand til å utradere et tosifret antall fiender på sekunder. Når du har en gud i ryggen, kan det ikke gå til helvete.

 

anomen.jpg

 

Kandidat 4: Jan

Skjult tekst: (Marker innholdet i feltet for å se teksten):

Verdt å vite

Jan liker å erte på seg de andre i gruppen. Han er en fingerferdig liten gnom, noe som er nyttig når låser skal dirkes opp eller feller desarmeres. Med på flyttelasset følger Jans personlige utstyr. Disse remediene gjør ham til en svært kapabel tjuvradd.

 

jan.jpg

 

Ikke overbevist? Informasjon om resten av NPCene finner du her.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...