Gå til innhold

lcd-briller - hvorfor ikke?


dennis.se

Anbefalte innlegg

hvorfor har aldri lcd-briller (oled-briler, vr-briller, (...)) slått i gjennom og blitt populært?

på meg virker dette som et genialt konsept, men da disse brillene har vært på markedet lenge må det nesten være en grunn til den lave populariteten...

er det ikke god nok kvalitet på de små skjermene som må plasseres forran øyet? er optikken for avansert? hva gjør dette lite attraktivt?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Å plassere små skjermer forran øynene har så mange ufordeler... alt for dyrt. Alt for dårlig kvalitet på skjermene, altfor dårlig oppløsning, ubehagelig pga. tyngde osv. osv.

 

Den beste løsningen nå til dags for 3D er shutter-briller. De åpner og lukker for venstre og høyre øye veldig raskt, og samkjører dette med at skjermen rendrer annethvert bilde fra litt forskjellig vinkel. Den totale effekten blir at hvert øye ser et litt forskjellig bilde slik som du gjør i virkeligheten. 3D effekten er utrolig bra, og det er en skikkelig wow-opplevelse å bruke. Sidne shutter-briuller bare inneholder shutterene så er de heller ikke dyre, avanserte eller klumsete/tunge.

 

Den største ufordelen er vel det at sidne du i praksis må rendre dobelt så mange frames (1 for hver øye i stedet for ett for begge to), så får du bare halv framerate. Du må også ha en skjerm som har meget høy oppdateringsfrekvens og veldig lavt etterslep (minimum 100Hz for bra resultat, helst 120Hz++). Av denne grunnen er det ikke mulig å bruke shutter-briller med LCD-skjermer enda. LCD skjermer som er rask nok responstid på finnes, men så og si ingen som er beregnet på databruk har mer enn 60-70Hz. Det er dog sansynligvis bare et spørsmål om tidfør en ny standard for oppdatering av LCDskjermer kommer som løser dette problemet.

 

Hadde det ikke vært for at jeg aldri ville vurdere å gå tilbake til CRT teknologi, så hadde jeg nok hatt et par sånne briller siden det er utrolig bra effekt for småpenger.

 

-Stigma

Endret av Stigma
Lenke til kommentar

Jeg mener det var noen eldre modell edimensional briller

http://www.ray3d.com/glasses.html

 

Vær obs på at helt vanlige shutterbriller ikke funker på LCD i det hele tatt pga polarisasjonen på shutterglassene ikke slipper gjennom lys fra de fleste LCD-skjermer. Det finnes nå briller som gjør det, men du har fremdeles problemer med å få en god effekt pga LCD'ers lav oppdateringsfrekvens (som gjør at det føles som alt flimrer) og etterslep (som minsker 3Deffekten jo mer etterslep du har).

 

-Stigma

Lenke til kommentar

Har Elsa sine gamle Revelator briller, trådløse, og det var knallmorro i sin tid! Blir nok noe slikt igjen, men da handler jeg liksegodt en CRT, bruker nVidia kortet, og unngår en hel masse trøbbel. Noe jeg -kan- anbefale som en veldig moderne "kompensering" er faktisk dualhead/triplehead eller en projektor. Man får ikke 3D bildet, men man oppnår et bilde så stort at man i grunn og bunn får sammme effekt.

 

Alternativt?

 

"3D LCD skjermer" er ute, så forhåpentligvis blir det en bedre løsning.

 

http://www.theregister.co.uk/2004/08/12/3d_illusion/

http://www.trustedreviews.com/article.aspx?art=921

http://www.trustedreviews.com/article.aspx?art=3380

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...