Gå til innhold

Trenger Raptor ekstra kjøling?


Toxon

Anbefalte innlegg

Jeg har bestilt en Western Digital Raptor 74 GB harddisk, men kom til å tenke på at den kanskje trenger ekstra kjøling på grunn av den høye rotasjonshastigheten.

 

Kabinettet holder samme temperatur som rommet den står i. Det er en relativt kraftig 80x80 mm vifte bakerst i kabinettet. Diskene monteres frammerst i kabinettet, hvor det vil være ca. 10 cm fritt mellom Raptoren, den andre harddisken og kabinettgulvet.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg har en Raptor 36,7GB stående i min Shuttle SB81P sammen med to andre disker på henholdsvis 200GB og 320GB. Kjøling av disker er nærmest et fremmedord i denne boksen, men det går helt utmerket. Det er kanskje 0,5cm klaring over og under raptoren og 320GB-en som ligger på tvers i toppen av boksen. 200GB-en har ca. 1cm klaring over, og *lite* klaring under.

 

Tviler sterkt på at du vil oppleve noen problemer i ditt tilfelle :)

Lenke til kommentar

Det varierer litt fra disk til disk, men generelt sett burde man ha kjølig på alle disker, spesielt hvis de "stackes". Her hos meg er det liten forskjell på rapportert temperatur mellom diskene mine (hvor den ene er en Raptor 74 GB). Så svaret er at det ikke er absolutt nødvendig, men jeg vil tro at levetiden til diskene (både raptor og vanlige disker) vil kunne bli lengre hvis du hiver inn en egen vifte til HDDene.

 

Nå har jeg ikke sett noen test på hvordan temperatur påvirker levetiden til en HDD, men jeg tror det er bred enighet om at lavere temp = bra :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...