Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Hvilke ISP'er godtar nabodeling av Internett?


Anbefalte innlegg

Hei!

Jeg har satt opp nettverk mellom 4 husstander, hvor vi deler på ADSL linja.

Da jeg satte opp dette nettverket stod det i kundevilkårene :"Det er ikke tillatt å dele internett utenfor husstanden/familien. Da vi er i familie med alle de som vi har utvidet nettverket til, vil jeg påstå at jeg ikke har brutt kundevilkårene! :innocent:

ISP'en har i ettertid endret kundevilkårene til at man ikke kan gjøre tjenesten tilgjengelig ved opprettelse av nettverk. Problemet er at jeg ønsker å ha større båndbredde.

Vil dere si at det er et brudd på kundebetingelsene hvis jeg leier større båndbredde og at dette blir tilgjengelig på det allerede eksisterende nettverket? ;)

 

Hvilke ISP'er godtar nabodeling??

Jeg har ennå til gode å finne noen som gjør det...

 

Hilsen

Gråsonen

Endret av kahorn03
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvor vidt nettverket allerede var eksisterende eller ikke har nada å si. Dessuten har du allerede brutt vilkårene i avtalen, selv om du hevder at du ikke har gjort det - en husstand defineres ikke som en klynge på 4 hus, men som ett hus, og det er også forskjell på slekt og familie.

 

Uansett, gjør som du selv vil, ISPen din kommer nok ikke og kontrollerer...

Lenke til kommentar
Dessuten har du allerede brutt vilkårene i avtalen, selv om du hevder at du ikke har gjort det - en husstand defineres ikke som en klynge på 4 hus, men som ett hus, og det er også forskjell på slekt og familie.

I'll see you in court! ;)

 

Har vel heller aldri signert noken skriftelig avtale med nextgentel når eg tenker på det. men tviler på at det eg gjør er lov....

Nei og det er mange av oss. :)

ISP har heller ingen mulighet til å finne ut om det er nabodeling, med mindre de kjører rundt og tråler etter trådløse nettverk. Selv da vil de ha problemer med å bevise at naboen faktisk bruker denne. De kunne skrevet som et tilleggspunkt at det ikke er lov å ha ukrypterte nett, men nå vil ikke jeg gi dem noen ideer da dette vil forpurre muligheten til å få inn nett når man er på reisefot.

Det forhindrer uansett ikke nabodeling.

 

Du har helt sikkert hukket av på en sjekkboks som omtaler kundebetingelser. De fleste gidder ikke lese denne, men det bruker å stå at man ikke kan dele internettforbindelsen. Det er kun opp til ens egen samvittighet om man likevel velger å dele nettet. Moralen min utover det at jeg er halvveis innenfor kundebetingelsen er at telenor høster som de sår. Aftenposten skriver bla. at bredbånds prisene er 50% høyere i Norge sammenlignet med Sverige.

Markedskreftene styrer, men vi små kunder kan selv bruke dette mot dem ved å bygge private nettverk.

 

Edit: Hvor galt er det egentlig å bygge private nettverk og dele internett linja?

Det er klart at ISP'ene taper kunder, men er det mer enn fortjent når vi blir melkekua over lengre tid?

Hva er motargumentene?

Endret av kahorn03
Lenke til kommentar
Hva som skjer bak adsl modemet er av liten interesse for ISP så lenge du ikke spammer eller kjører dos. Ja, husk å betale regninger i tide :D

6872233[/snapback]

De er faktisk ganske nøye (men de gidder ikke akurat å sjekke det

viss du får montør på døra grunet at linja de er noe galent med er det bare å gjømme bort kablene

 

Men isper er litt slappe med slik. Men husk! Det naboen gjør får du skylda for, og viss du sier jamen han bruker nette mitt og vi deler på sitter du ennda finere i saksa :p

 

Men,men kjenner flere som har det slikt, kjente noen som dela ei isdn linje i 4 år mellom 5 husstander (det ble ikke så galen pris) Da var alle på nett, msn o.l

Altså småting. Men i dag er nette blitt mye raskere og mange bruker nok denne. Og sette opp trådløst og si at naboen kan kjøpe seg inn også gir du koden til naboen på nette er mange som gjør... Her har vi sell planer om å kjøpe 75000/50000 for og så få hele nabolaget med på den linja :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...