Gå til innhold

Hva skal man spise i stedet for brød?


Anbefalte innlegg

Jeg trener en del for tiden, og går over 10000 skritt om dagen. Dette har jeg holdt på med en stund, men jeg har gitt faen i kosthold. Nå tenkte jeg at jeg skulle ta av en 20-30 kilo, og har kuttet ut snop, brus mm. Det jeg også bør kutte ut er brød. Problemet er hva man skal spise i stedet.

 

Havregrøt går fint til frokost av og til, men det blir man fort lei av. Dessuten er det ikke så sunt når man likevel må ha sukker på for at det skal bli spiselig. Noen gode tips for hva man kan ha oppi som gjør at man slipper sukker?

 

Knekkebrød er mye sunnere, men også noe man fort går lei av. Det er også noe dyrt, og uegnet til matpakke (noe av vitsen med brød er jo at man sparer penger på å slippe å kjøpe lunsj på skolen).

 

Frokostblanding er grisedyrt og usunt. 4-korn er et unntak, men man må jo fortsatt ha melk.

 

Noen gode råd om hvordan man kan leve uten brød uten å gå på veggene?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Bare så jeg sier det jeg har lært på skolen! Hvis du vil forbrenne fett, les;

 

Nok O2 + karbohydrater = Aerob forbrenning.

 

Hvis du vil forbrenne fett trenger kroppen nok oksygen. Derfor bør du under treningsseansen din jobbe med halvparten av makspulsen din. Altså, med en puls rundt 110 - 130.

 

Du kan enten gå fort, eller jogge passe fort! Ettersom det føles best! :)

 

Delen med karbohydrater skal jeg spørre læreren min om i morgen... Husker ikke helt hva det hadde med saken å gjøre...! :)

Lenke til kommentar
Speltbrød er å anbefale. Å det er ikke bra for fordøyelsen med mange kornsorter. Jo mindre kornsorter jo mindre energi brukes til og fordøye det.  :)

6807059[/snapback]

Det er jo bare positivt at fordøyelsen får jobbe litt. Speltbrød er bra, men grisedyrt.

Det eneste problemet med knekkebrød er at smaken er mye mindre spennende enn vanlig brød, man går med andre ord fort lei.

Lenke til kommentar
Speltbrød er å anbefale. Å det er ikke bra for fordøyelsen med mange kornsorter. Jo mindre kornsorter jo mindre energi brukes til og fordøye det.  smile.gif

ikke helt riktig, for det er hvordan råvaren i seg selv er. F.eks så er det like mye energi i juice som i brus. Uansett om du blader sammen apeslin, eple juice osv så vill det gå samme tiden for selve sukkeret og bli henta ut.

Det du tjener på her er at det er sundt sukker. Og fruktukkeret skal spaltes ned til samme som drue sukker. Rørsukker har letere struktur og går nesten i blode me en gang.

Og spise druesukker gir raskt engergi som forsvinner med nesten det samme. Det er druesukker vi har i blodet.

Blodsukkeret er blodets innhold av glukose (druesukker)

 

Det er det hjernen lever av.....

Lenke til kommentar
Speltbrød er å anbefale. Å det er ikke bra for fordøyelsen med mange kornsorter. Jo mindre kornsorter jo mindre energi brukes til og fordøye det.  smile.gif

ikke helt riktig, for det er hvordan råvaren i seg selv er. F.eks så er det like mye energi i juice som i brus. Uansett om du blader sammen apeslin, eple juice osv så vill det gå samme tiden for selve sukkeret og bli henta ut.

Det du tjener på her er at det er sundt sukker. Og fruktukkeret skal spaltes ned til samme som drue sukker. Rørsukker har letere struktur og går nesten i blode me en gang.

Og spise druesukker gir raskt engergi som forsvinner med nesten det samme. Det er druesukker vi har i blodet.

Blodsukkeret er blodets innhold av glukose (druesukker)

 

Det er det hjernen lever av.....

6807159[/snapback]

Nå skal vi ikke gå så veldig dypt inn på dette, men strukturen på de ulike kornsortene er veldig mye mer forskjellig enn ulike juicesorter. Å inneholder mange flere næringstoffer som krever mer for og omdannes enn det du finner i juice. Men ser poenget ditt.

Lenke til kommentar

Du sier selv at havregrøt ikke er noe godt uten sukker.

Selv har jeg aldri forstått hvorfor folk sier dette?

 

Jeg spiser"Bjørn Havregryn" uten å koke det eller noe, bare tar en passe porsjon oppi ei skål, heller over noe melk og spiser det, smaker fortreffelig.. pleier å spise det som snacks faktisk.

Spiser UTEN sukker.

 

Havregryn: Frokost og kvelds-kos.

 

 

Eller fungerer jo knekkebrød.

Lenke til kommentar
Jeg spiser"Bjørn Havregryn" uten å koke det eller noe, bare tar en passe porsjon oppi ei skål, heller over noe melk og spiser det, smaker fortreffelig
Om det er Bjørns eller Axa sin sportshavregryn, så klarer jeg det ikke uten noe søtt til. Heller man en spiseskje oppi, så er jo halve poenget borte. Min løsning er å drikke Pepsi Max Cool Lemon når smaken er for traust. Dvs, omtrent ved hver andre skje...
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...