Gå til innhold

Amiga; Tårevått gjensyn


Anbefalte innlegg

commodore_amiga_500.jpg

 

Sitter her med en bunke bilder av ekser i den ene hånden, og bilder av gamle Amiga-screenshots i den andre. Og ser ikke et øyeblikk bort på damene :p

 

Men på bildene fra min gamle Amiga 500. Kjente en skikkelig klump i halsen da jeg husket følelsen av misunnelse jeg følte da mitt søskenbarn viste meg sin nyervervede 500.

 

Jeg var så imponert, at jeg kjøpte selvsagt min egen kort tid etter. Sukk. Og for en maskin det var. Så glad man ble i den.

 

Bilder av workbench 2.0.. bilder av eksdama naken.. og bilder av workbench igjen.. og programmene.. GUI.. handen med disketten i oppstarten.. sukk.. her snakker vi om virkelig kjærlighet.. hvilken eksdame? Nei her var mitt livs kjærlighet..

 

Faen som jeg savner magefølelsen jeg hadde dengang.. Amiga var "The Computer" :-)

 

*Sukke tungt*'

 

Stopp verden.. Spol tilbake.. jeg vil oppleve den tiden en gang til..

Endret av Patience
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hadde som de fleste andre også en C=64. Og før den igjen var det et Atari TV-spill. Amigaen var mitt første møte med en datamaskin som faktisk kunne fyre i gang en tekstbehandling.

 

Husker dere disse "Guru Meditation" meldingene vi brukte å få i hytt og gepine?

 

Skulle ønske Commodore ikke hadde gitt seg. Tenk dere maskinene dems i dag .-/

Endret av Patience
Lenke til kommentar
Hadde som de fleste andre også en C=64. Og før den igjen var det et Atari TV-spill. Amigaen var mitt første møte med en datamaskin som faktisk kunne fyre i gang en tekstbehandling.

 

Husker dere disse "Guru Meditation" meldingene vi brukte å få i hytt og gepine?

 

Skulle ønske Commodore ikke hadde gitt seg. Tenk dere maskinene dems i dag .-/

6794942[/snapback]

 

Heh, husker de meldingene ja, men selv ikek nostalgiens kraft får meg til å huske de med glede :) Det er sant at man kunne gjøre endel artig med amigaen, men synes ikke tekstbehandling, bildebehandling o.l har tålt tidens tann like godt som spill.

 

AtW

Lenke til kommentar

Min første datamaskin ble impotert fra USA i 1988. Det var en Amiga 2000. Superdigg maskin. Masse minner fra den tiden.

 

Gode spill:

 

- Giana Sisters

- Bubble Bobble

- Mortville Manor

- Winter/Summer games

- Minigolf (husker ikke akuratt navnet)

- Supercars 1 og 2 (meget bra bilspill)

- ++ mange fler spill som jeg har glemt navnet på

Lenke til kommentar

Kvittet meg aldri med min Amiga. Er fortsatt eier av en A1200 jeg kjøpte i 1993 (etter å ha eid Amiga 500 i 4 år før det). Anskaffet også senere en Amiga 4000/040, som også er i tjeneste enda. Rart at de fortsatt fungerer etter alle disse årene. Har puttet raskere prosessor i 1200n (50 MHz 68030 med matteprosessor, tilsvarer vel en 486DX i hastighet). Den har også 32MB extra minne, hehe.

 

Forøvrig finnes det Amiga-kompatible maskiner fortsatt, man har for eksempel PegasosPPC-maskinene. Disse maskinene er til en stor grad softwarekompatible med Amiga, men om man vil spille gamle spill på dem, må man fortsatt ty til emulatorer vel å merke. Ellers har man AmigaOne-maskinene som følger en noe lik, men litt annen retning.

Endret av Smirnoff
Lenke til kommentar

Ahhh..miga :)

Herlig maskin.

 

Jeg var ikke mer enn 9-10 år da pappa'en til en kompis kjøpte Amiga 500.

Da han fikk "guru meditiation", trodde han det var virus, og kastet alle disketter han fikk det på :)

 

En annen kompis ødela 4 (!!) joysticker på Sex Games.

 

Er selv 27, så det begynner å bli noen år siden. Jeg fikk min 93'

Angrer fælt på at den ble solgt :cry:

Endret av merrin
Lenke til kommentar

Sitter fortsatt på: Amiga 500, 1000. 4000/30, CD32... Japp, Amiga er og blir min store kjærlighet :love: Har også en C64 og en 128, men Amiga 500 er liksom det helt store enda. Herlig å lete frem de gamle diskettene med diverse klassikere som IK+. CM93 og 94 :) Ja, og ikke for å snakke om alle timene man brukte på Monkey Island :dribble:

Lenke til kommentar

Amigaen var godmaskin uten like, har fortsatt A500en min liggende, har aldri klart å kaste den, selv om det er flere år siden jeg har brukt den. Vurderer å koble den opp igjen :)

 

Anbefaler alle commodore/amiga-nostalgikere å lese boka "On the Edge: the Spectacular Rise and Fall of Commodore". Boka tar for seg commodore som datamaskin-produsent fra de første maskinene på 70-tallet, til de la inn årene på 90-tallet. Et spennende innblikk i den personlige datamaskinens barndom.

Lenke til kommentar

Jeg må dessverre innrømme at jeg aldri har hatt Amiga, ei heller Commodore 64, men brukte usannsynlig mye tid hos de to kameratene som hadde det. Selv hadde jeg en Dragon 32 med kassettspiller, og herregud som jeg spilte Cosmic Invaders!

 

Husker også at vi hadde et tekstbasert quest-spill hvor man kunne kjøpe siege towers og invadere alle, og at spillet alltid bekreftet med "Yes, Sire!". Det var lenge før jeg lærte engelsk, men nød lærer naken kvinne å spinne, er det noe som heter :-)

 

Ah, de gode, gamle dager, da Hz og B fortsatt hadde en k foran seg.

Lenke til kommentar

Har selv hatt både C64 og Amiga 500, selv om det var fine tider, så er jeg glad PC verden har beveget seg fremover. De som tror at Windows XP oppfører seg uforutsigbart i dag har åpenbart glemt eldre tiders Workbench, Windows 3.11 etc. Amiga 500 er en glimrende maskin, men særlig kjapp kan den ikke sies å være i forhold til dagens maskiner. Enkelte spill brukte såpass lang tid på å loade at man fint kunne lage seg en brødskive og være godt i gang med å spise den før man var klar til å spille :) Og for å ikke snakke om turbotape fra C64 dagene :)

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-Pqy3rC

- Ports Of Call

- DePaint

 

Herremin, det var tider. :)

 

Husker at alle var riktig imponert av at maskina kunne lage musikk!

 

Trur jammen jeg skal sette opp igjen A500'en til helga, for å sjekke om der fortsatt er liv...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...