Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Struper Canal Digital for p2p/bittorrent bruk?


Anbefalte innlegg

Det tar nok ikke lang tid før de andre følger etter. På denne måten blir de jo kvitt de aller fleste av de "dyre" kundene. Det må jo være drømmesituasjonen for en ISP - en haug med kunder som bruker 1% av kapasiteten de betaler for.

6918320[/snapback]

Har egentlig ikke noe tro på at trafikk er så dyrt som enkelte skal ha det til, se på svenskene... Akkurat nå ligger de på 40GB/s :hmm: Og prisene i Sverige er ikke akkurat spesielt store :p

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

min båndbredde døde lett 1900, har under 40kb/S ut, skal ha 240.

 

en annen ting, jeg har aldri merket at nettet mitt har gått tregt på noen måte hvis jeg selv ikke laster ned. så jeg forstår ikke helt poenget dems med at p2p brukere ødelegger for de som skal se web-tv etc.

 

Hvorfor har ikke CD gitt linjene dems en sjanse til å prøve de nye "oppgraderte linjene" til sine kunder?

og skrøyt ikke CD av at linjene dems kunne levere 6gbit/s til hver husstand?

 

 

tror faktisk ikke de vil ha meg som kunde.

jaja de gir fra seg god reklame nå.

Dette vil de tape mye potensielle inntekter på.

Jeg har også fått mail fra CD når jeg klaget på hastigheten min, hvor de nekter i klartekst for struping av hastigheten min. det viste seg jo å være ren løgn.

jaja hyggelig med litt løgn, det vil alltid hjelpe en case.

 

 

Tror de som jobber på kundeservice hos CD har det kjett nå, ikke visste dem eller fikk dem vite av sine ledere at kundene dems fikk begrenset tilgang på sin linjehastighet.

 

Det skapte vel god holdning, og samhold mellom sjefer og ansatte på arbeidsplassen.

Endel av dem har jo CD som isp leverandør, lurer på hvor fornøyde de er ;)

 

 

hilsen en kunde som kommer til å gi fra seg masse "god" reklame til sine bekjente.

Endret av ludokid
Lenke til kommentar

- Det er for så vidt delvis korrekt. Vi har gjort en del forsøk på å nedprioritere P2P-trafikk i peak-tiden på kvelden. På denne tiden er det veldig mange som har lyst til å gjøre andre ting, som å se på nett-tv, og vi vil ikke at disse skal hindres av fildelingen, forteller Larsen.

 

Hva om IPv6 kommer, kan man da sette prioritet på real-time tjenester som streaming og web surfing og epost og spill og IRC istedenfor å begrense P2P? Da får man en mer dynamisk begrensing og ikke 80% kl. 17-24, men heller 80% kun når det er mest trafikk ca. kl. 20.00.

 

Real-time tjenester vil antakelig bli mer responsiv med IPv6.

Lenke til kommentar

På meg virker det som om dette kun er en dårlig unnskyldning for å ikke øke kapasiteten - trolig har de funnet ut at det er billigere å sturpe P2P i noen timer enn å utvide kapasiteten.

 

Hvordan kan CD kundemassen heller vil se på web-tv enn å laste ned via P2P?

Har de hatt spørreundersøkelser? Er dette tilbakemeldinger de har fått via support? Har de annalysert trafikken på linjene til folk? Har noen sett noen som helst tallmatriale som kan bekrefte det CD sier?

Selv om det meste som lastes ned ifra P2P er ulovlig - er det jo nettopp dette som er grunnen til at man vil ha større linjer. Jeg tror CD blir brukt som en testkanin for telenor for å se hvor ster andel som klager / sier opp før dette blir satt idrift i større skala (husk hvilket nederlag det var for telenor med "nedlastings kvota"). Nå har jeg ikke sjekket overskuddet til de forskjellige ISPene - men antallet tilbydere (og ikke minst at så få forsvinner/blir kjøpt opp) gir en god indikasjon at det fortsatt er god inntjening på salg av bredbånd. Her er det sikkert en eller annen "nisse" som har ment at man kan spare et antall millioner ved å strupe P2P bare noen timer i døgnet.

 

Mitt tips er at dere fortsetter med å sende inn skriftlige klager - og tar dere bryderiet med å bytte ISP hvis de ikke gir etter for presset.

Lenke til kommentar
Har de annalysert trafikken på linjene til folk?

 

alle ISP`er henter nok ut rapporter som viser hvilke porter osv det går trafikk på, så når dem sier at svært mye av trafikken i nettene er p2p-trafikk så stemmer nok det.

 

CD kommer nok til å følge nøye med på hvordan salgs og oppsigelsestallene utvikler seg i tiden framover. Viser det seg at de taper masse kunder så gir dem seg nok med dette opplegget. Mister dem noen så kan det være et tap de godtar iom at fildelere nok tar mye mer av linja enn andre og dermed er litt dyrere i drift. Klagestor tror jeg ikke vil hjelpe så veldig, tap i kroner og øre er nok heller det som avgjør.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...