Gå til innhold

SSD disker igjen


Anbefalte innlegg

Har lenge ventet på Gigabyte I-ram 2.

 

I fjor da denne nyheten ble presentert stod det blant annet på HW og andre sider at Iram2 skulle lanseres i februar 2006. Så har ikke skjedd. Vet noen om greie alternativer til Iram2? Vil helst ikke kjøre flashdisker, ønsker å bruke vanlige rambrikker.

 

Husker det var blant annet et selskap i england som solgte SSD disker før Iram kom ut.

Noen som linker til tester av andre SSD disker? Kapasiteten bør være minst 8Gb.

 

Føler at tiden er moden til å kjøre OS og DB og slikt fra SSD nå. Tror jeg gir opp å vente

på at gigbyte skal lansere sin Iram2, får nå har det gått over et 8 månder siden forrige pressemelding om Iram2 og siden har det ikke vært sluppet noen nyheter.

 

Tips?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
  • 11 måneder senere...

Hva med å kjøpe en SSD disk fra Transcend eller SanDisk? Får de i størrelser på 8, 16, 32 og 64 gigabyte (snart). De leveres i 1,8" og 2,5" utførelse og med et kabinett til rundt 400,- får du plugget dem rett i fronten på en vanlig PC med kabel til SATA-kontrolleren på hovedkortet ditt. Se disker her: Hardware.no prisguide. For øyeblikket er det bare shg.no som fører disse.

 

Fordelen med SSD er at dataene ikke dør slik de vil på Iram. Batteriet på Iram 1 holder til ca 10 timer uten strøm. Går det lengre tid må du reinstallere OS evt ghoste over et image. Du vil dog miste alt av endringer siden sist så om du gjør viktige endringer på OSet ofte bør du etablere et system for jevnlig backup.

 

 

HyperDrive4 f.eks støtter bare 16GB og koster svimlende 1195 pund +mva (ca 14.000,-!!)

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Vista 32bit vil du nok få inn uten problemer, også med en god del vanlig programvare. Vista 64bit er det verre med. Der får du nok inn OSet, men neppe så mye annet.

 

XP vil selvfølgelig gi ennå bedre plass. Da kan du få inn dualboot med Windows og Linux samt et godt utvalg med programmer til begge OSene. Det er forresten lett å gi XP et utseende som minner sterkt om Vista. Det er den løsningen jeg foretrekker for tida.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
  • 1 måned senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...