Jump to content
Sign in to follow this  
tunam85

tablet pc vs vanlige laptops

Recommended Posts

Tablet er en laptop du kan snu skjermen på og drive med penn, på en måte som PDA.

Det er kanskje litt tøft å ha i begynnelsen, men du kommer til å gå fort lei det. Dessuten er tablet mye dyrere!

Share this post


Link to post
passer tablet til en vanlig student som meg?

6654683[/snapback]

 

Det passer fint, men jeg vet ikke hvor mye du vil bruke tablet støtten da! Dessuten som nevnt tidligere er tablet dyrere enn vanlige laptoper!

Share this post


Link to post

Tablet-PC er sikkert flott om du går på design-studier, der meste av tiden går med på å tegne diagrammer og slikt på frihånd. Da er sikkert tablet helt konge. Men grunnet ingen støtte for norsk tekstgjenkjenning blir tablet-pc for vanlig studentbruk litt kronglete.

 

I tillegg kjør den lave markedsandelen tablet-PC-er har at maskinene er betydelig dyrere enn tilsvarende maskiner, og de henger ofte litt etter teknologisk sett.

Share this post


Link to post

Du må nesten vurdere selv om tablet funksjonalitet er noe du kommer til å bruke. Til å ta notater er det nok mye kjappere å bruke tastatur, men hvis du ofte trenger å tegne figurer osv. vil det selvfølgelig være veldig nyttig å kunne ta opp pennen. Det jeg bruker min tablet til er som en total erstatning for notatblokker. Dvs. at jeg bruker pennen til vanlig oppgaveløsning. Jeg studerer fysikk, og jeg opplever det som mye mer behagelig å løse oppgaver slik, i stedet for å bruke tastatur. Notatblokker funker ikke for meg, det ender alltid opp totalt uorganisert, og pga. tableten kan jeg alltid ha med meg absolutt alt arbeid jeg har gjort.

 

Jeg angrer i allfall enda ikke på at jeg har kjøpt en tablet. Du må nesten bare tenke på det selv. Hvis du ikke føler at å løse oppgaver på tableten er en god ide så spørs det om det er verdt prisforskjellen for deg...

Share this post


Link to post

Sett litt på dette jeg også.. Syntes det virker som en veldig kjekk løsning hvis man skal lese mye på PCen, stemmer det? virker så kronglete å måtte ha hele PCen oppe hele tiden hvis jeg bare skal lese det som står på skjermen og kanskje scrolle. Tenkte nemmelig å få lagt skolebøkene inn på PCen.

 

Kan noen anbefale noen rimelige slike PCer?

Share this post


Link to post

Gå inn i control panel->regional options->input locales og velg norsk tastaturoppsett. Dette medfører at tastaturet vil oppføre seg som om det var norsk, ulempen er at flere av tastene, ikke bare de som får æøå-funksjonene, bytter plass.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...