Jump to content
Sign in to follow this  
Beinet1

Biltema bremser og støtdempere

Recommended Posts

Har planer om å handle bremseklosser/skiver og støtdempere på biltema til min 94 passat. Funker dette greit, eller burde jeg styre unna?

6637189[/snapback]

Har veldig dårlig erfaring med støtdemperene,men bremsene vet jeg ikke.Problemet når du skal reklamere er at du må skru de av så må de sendes inn for evaluering før du får nye.Når du må gjøre det et par ganger blir man lettere sur.KYB dempere er billige og bra hvis det kan hjelpe.

Share this post


Link to post

Har også dårlig erfaring med støtdemperene, de ble fort ødelagt i festene.

Men er det ikke KYB som produserer for Biltema?

 

Bremmseklossene fungerte bedre en orginalt(gammal MB) men ble slitt ganske fort.

Har sluttet å kjøpe deler hos dem.

Share this post


Link to post
Har planer om å handle bremseklosser/skiver og støtdempere på biltema til min 94 passat. Funker dette greit, eller burde jeg styre unna?

6637189[/snapback]

 

:dribble: Tror at Biltemademperne er KYB men er ikke sikker. Kjøpte dempere til min 245 Volvo en gang i tiden med dårlig erfaring. Når vinteren kom ble en demper full av vann via luftjusteringa, hvordan det gikk til aner jeg ikke. Det var å ta de vekk og kjøpe original. På kun ett år !!!

I min Peugot hadde jeg biltema belegg i en venstre trommel bak og Peugot original bremsebelegg på høyre side, den gikk ikke EU-kontrollen pga. for ujevne bremser bak. Helt bortkastet det også. Hvordan dette er nå er usikkert. Du kan jo teste, men er herved advart.

Share this post


Link to post
I min Peugot hadde jeg biltema belegg i en venstre trommel bak og Peugot original bremsebelegg på høyre side, den gikk ikke EU-kontrollen pga. for ujevne bremser bak.

6646396[/snapback]

Nå inviterer man til trøbbel ved å ha forskjellige bremsebelegg på samme aksel. Belegg fra forskjellige produsenter (eller typer) vil alltid ha forskjellige bremseegenskapewr og gir ujevn bremseeffekt. Ditt problem med EU-kontroll sier ingenting om kvaliteten på Biltemas bremsebelegg.

Share this post


Link to post

For noen år siden når jeg var Russ. Så kom Naf og hadde sjekk av biler på skolen vår. Jeg hadde nettopp montert gassdempere fra Biltema og regnet med at når de testet demperne, så skulle de ikke finne noe.

Han som testet demperne ga meg beskjed om å parkere bilen, til at jeg hadde fått tak i nye dempere......

Etter mye klaging og f.... i h.... så fikk jeg Biltema til å dekke prisen på de nye Monroe-demperne jeg hadde kjøpt.

Share this post


Link to post

Går vertfall rykter om at biltema bruker samme produsent av bremsedeler til bmw (lucky me) som bmw verkstedene bruker.

 

Dem jeg har snakket med som har brukt bremsedeler fra biltema (kompiser og diverse bmw forum) sier seg meget fornøyd med bremsene.

Share this post


Link to post

Valget falt på bremseskiver og belegg fra biltema og AL-KO støtdempere fra noen andre. De var ikke så veldig mye dyrere, men gir en bedre magefølelse :)

Share this post


Link to post

Jeg får vel mine dempere til opelen min fra biltema i dag... Får skrive her om det oppstår problemer med montering / bruk etterhvert :)

 

Biltema var billigere enn de fleste andre jeg var innom, derfor falt valget på dem. 1500kroner for 4 stk.... Regner det er bedre enn å kjøre uten. Bilen skal inn på EU kontroll innen november, så da får de som kontrollerer finne ut om det er greit eller ikke. :)

Share this post


Link to post

Gammel tråd, men greit med nye impulser... :yes:

 

Min erfaring er at bremsebelegget på delene fra Biltema slites svært raskt. Jeg må nå bytte bremsebåndene fra Biltema som varte i 3 år! De forrige (ikke biltema) varte i 7 år. -Jeg kjører ikke hardere nå enn før...

Det er nok det som er svakheten med en del ting fra Biltema, dårlig levetid/holdbarhet.

Totalt sparer man knapt noe som helst med å kjøpe slike deler på Biltema (man må bytte oftere), hvis man da ikke kun skal ha det til å holde en meget kort tid.

Pass på at delene fra biltema er identiske (ta mål selv), har oppleved å nesten ødelegge bilen pga små avvik i mål på en motordel, som skulle være identisk. Hadde mye pes og stress med å demontere delen igjen selv og få tilbake pengene. Er det lite å spare, kjøp andre steder.

 

Holdbarhet og livslengde er ikke Biltema sitt sterke kort.

De oppfyller minstekrav og ferdig med det.

Edited by plankeby

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...