Gå til innhold

bra avansert søk på nettet?


Anbefalte innlegg

Hei,

 

Er på jakt etter nytt kompaktkamera rundt 3000kr, men har kanskje litt spesielle kriterier... Hadde vært glimrende med en avansert søkefunksjon som kunne vise hvilke kameraer det er å velge mellom med:

16:9 format på bilder

SD-kort/moderat minne i kamera

USB 2.0

brukbar zoom

brukbar makro

tynnere enn gjennomsnittet(ikke avgjørende)

god bildekvalitet

duganes ISO verdi

 

kjenner noen til en avansert søkefunksjon noe sted på nettet som har mulighet for valg av slike kriterier?

 

eller vet noen om et kamera som matcher disse?

Endret av Burrre
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
...

brukbar zoom

brukbar makro

tynnere enn gjennomsnittet(ikke avgjørende)

...

 

kjenner noen til en avansert søkefunksjon noe sted på nettet som har mulighet for valg av slike kriterier?

6577597[/snapback]

Disse tre begrepene er subjektive og ikke søkbare.

Lenke til kommentar

16:9 format på bilderPå grunn av skjermvisning på PC på en Widescreen skjerm? Greit nok, men styr unna TV'en :) . På grunn av papirutskrifter? Du finner ikke lett noen album til dette, og panorama kan være en del dyrere å printe ut både på hjemmeprinteren og på en fotobutikk. På grunn av video? I såfall er det bedre å skaffe seg videokamera.

SD-kort/moderat minne i kameraAlle produsenter bruker SD kort, bortsett fra Olympus (XD), Fuji (XD) og Sony (diverse typer Memorystick). SD kort må uansett kjøpes i tillegg, og ingen kamera har innebygget minne av noen særlig praktisk størrelse.

USB 2.0Tror de fleste kamera har fått dette etterhvert. Men er du opptatt av raskest mulig overføring, bør du bruke en kortleser i stedet. Lettere, raskere, slipper å koble kamera til og fra PC'n og så videre.

brukbar zoomHva er brukbar zoom for deg? Jeg sitter med 2x og synes det er brukbart i de fleste tilfeller.

brukbar makroHva er brukbar makro for deg?

tynnere enn gjennomsnittet(ikke avgjørende)Gjennomsnittet av hva? Er Ixus xx-serien tynn nok, eller vil du ha enda tynnere?

god bildekvalitetDa motsier ditt forrige krav dette kravet. Jo tynnere, jo mer uskarp optikk og gjerne mindre bildesensor.

duganes ISO verdiMulighet for høy ISO-verdi eller lavt ISO-støy på høyere ISO verdier? Høy ISO-verdi på et kompaktkamera blir stort sett ikke spesielt bra uansett.

 

Hva med optisk bildestabilisator? Et kamera som matcher mange av dine krav her (vet ikke hva du mener med brukbar zoom og makro) er Panasonic LX-1 som i tillegg har optisk bildestabilisator. Det er ikke av de beste på ISO-støy, men har knallskarp optikk fra Leica, en liten bryter som skifter mellom 16:9, 4:3 og 3:2 format, 4x zoom, ikke så veldig tynt, men skal du ha god bildekvalitet må du jenke litt på det kravet. Bruker SD kort.

 

Hvis 16:9 ikke er viktig (eller du kan beskjære til 16:) på PC'n i etterkant), så ville jeg anbefalt Ixus 800 IS. Det har optisk bildestabilisator, bruker SD kort, 4x zoom (mer enn normalen på så små kamera), god makro på 3 cm eller noe rundt der, veldig lite i forhold til ytelse, veldig god bildekvalitet (blant de aller aller beste i denne størrelsen), og er også blant de beste på ISO-støy. En annen bra ting med dette kameraet, er at det har optisk søker om det skulle bli for lyst for skjermen, eller du vil spare batteri.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...