Gå til innhold

Hva er feil med Lidl?


Anbefalte innlegg

Grunnen til det, er at det ALLTID er de som synes det er håpløst, og vil derfor handle på en annen butikk. Alt som bestemmes i butikker som Rema, Mega må gjennomtenkes om det kan provosere enkelte kunder. Jeg har mange gang spurt om det er mulig å få laget en plakat som sier noe så enkelt som "Store potet -og grillsekker trenger ikke løftes opp på båndet". Dette kan ikke gjøres, fordi enkelte vil da tenke "de kan ikke bestemme hva jeg kan gjøre og ikke kan gjøre".

 

Har et godt eksempel på dette. Snakket med ei som sitter i kassa. Hun hadde spurt en fyr om han kunne la være å sette den store 10 kilo potetsekken opp på båndet, siden  hun bare kunne taste inn en kode. Da hadde fyren lagt alle varene i vogna, latt den stå ved siden av kassen, og bare forlatt butikken, uten å si et ord.

 

Tåpelig? Jess, sånn er folk! Derfor må slike ting tenkes gjennom før de gjennomføres, fordi ikke alle ser på det slik du og jeg gjør det. Tro meg, dette finner du fort ut etter 1 måned i kassa.

6597086[/snapback]

 

 

Og hvis det stod en tier i vognen så ville kunden tatt med seg vognen ?

 

Hadde det vært meg, så hadde jeg ikke brydd meg om 10-kroningen(men igjen, jeg hadde gjort som betjeningen sa).

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Trodde så å si alle butikker hadde poletter og 10kroninger som måtte brukes nå, av de større butikkene.

 

Men hvorfor finnes dette topicet egentlig ? Ok Lidl gjør det dårlig her i Norge, men hva så egentlig ? Det finnes nok av butikker her i landet allerede, og Norge er vel et av de få landene i Europa hvor det finnes en matvarebutikk på hvert gatehjørne.

Selv flytter jeg snart fra Norge, og en gjennomsnittlig småby her har mer dagligvarebutikker enn en by som er 10 ganger større i mesteparten av andre land i europa.

Så spørsmålet er, trenger vi Lidl ? Så lenge prisene ikke er spesiellt lave, de som regel ligger kronglete til og det allerede finnes såpass mange butikker allerede så føler jeg ikke behovet er særlig stort.

Lenke til kommentar

Om valget står mellom Rema eller Lidl, så blir det Rema. Hvorfor? Simpelthen fordi jeg da vet at kvaliteten på produktene er gode, ja, kall det gjerne elitisme. For det meste synes jeg maten man får kjøpt på vanlige norske butikker er bedre enn det Lidl har å tilby. Selvsagt har Lidl noe bra også; billig og god iste og sider, samt noe kjeks/potetgull og lignende. Dette holder rett og slett ikke til at man gjør all handlinga si der.

Lenke til kommentar
jeg syntes at lidl har drita god iste..noen som er enig?? de har også sykt masse dritt og jalla produkter...

Eller synes jeg det er for mange utlendinger der inne...

Føler meg som en utlending når jeg er der inne....dette viser jo også at norge holder på å bli innvadert av "DE"

6575591[/snapback]

 

Vel, er det noe nytt? Dette skjer i alle land..

Samfunnsfagslæreren min hadde en gjennomgang i en av timene våre om norsk kultur og innvandring. Det meste av det de fleste tror er norsk kultur har egentlig ingenting med Norge å gjøre. Dersom du tror bunad, potet og det å gå i kirke om søndagen hadde noe med Norge å gjøre må du tro omigjen. Det er tatt ifra andre land.. Selv samene og deres kultur har lite med Norge å gjøre.

Ulike kulturer og folkeslag smelter sammen, vi tar litt fra andre og litt fra oss selv og gjør det til vårt eget. Det finnes knapt noe som helst lenger som vi har laget helt selv.

De "norske" butikkene som Rimi, Rema 1000 o.l. er nok like inspirert av utlandet som det Lidl måtte være, mange av produktene kommer fra utlandet. Coca Cola kommer tilsendt til Norge i konsentrert form, vi brygger det ikke selv, Norge er lite og utlandet stort - det sier seg selv at mange gode ting vil da komme fra utlandet.

Forresten er Freeway-colaen på Lidl den beste jeg vet om, jeg kjøper den nesten hver helg, kjempegod og fyldig smak.

Lidl var også utsatt for en enorm sverte-kampanje i etableringsfasen, sjefen for konsernet ble fremstilt som en mystisk enstøing og det var ikke måter på hvilke sjokknyheter som nådde førstesider og beste sendetid på nyheter. At det bare var rykter en rask telefonsamtale kunne avkrefte var ikke så viktig..

Jeg mener ikke at en bør føle sympati for Lidl og sende dem brev og penger, jeg syntes de bør få en lik sjanse som andre kjeder som har etablert seg i Norge (Spar for eksempel). La forbrukerne handle der de selv foretrekker å handle av sine egne grunner.

Lenke til kommentar

Hva er galt med norsk kjøtt, grønnskaker og poteter ? I norge som alle andre plasser får du det du betaler for. Men ja i noen land så ser en del ting bedre ut grunnet at de kan bruke sterkere sprøytemidler. Smaksmessig vil jeg ikke påstå at andre land i Europa ligger over eller under Norge i kvalitet. Selvfølgelig finnes det noen produkter som smaker bedre i andre land, men som regel er det ganske jevnt hvis du sammenligner mange produkter i samme land.

 

Derimot hvis du sammenligner med produkter kjøpt på kiwi som er importert så ja, da er selvfølgelig kvaliteten bedre i land som ikke har hatt den samme lange transporten, eller blitt lagret 1 uke på et sentrallager for Coop, Reitan, Norgesgruppen eller Ica kjeden.

Lenke til kommentar
Det jokkemann sier er jo at alle utenlandske produkter er dårlige, og Norske er best. Hadde du vært født og oppvokst i Tyskland, ville du mest sannsynlig synes varene fra Lidl vært vanlige, og Norske som noe vrøvl.

6605307[/snapback]

 

Hmmmmmm...

 

Jeg sier at de har god iste og at de har mye dritt også...

Nevnte ikke at norge er best og at alt annet er dårlig...

 

Tror ikke det de har på lidl hadde smakt bedre om jeg var tysker...

Eller om varene var norske.

 

Nå er jo faktisk en del av varene norske og da...

Som brødet. Det er hardt og ekkelt alltid...

Har aldri smakt et godt lidl brød...

Lenke til kommentar
Hva er galt med norsk kjøtt, grønnskaker og poteter ? I norge som alle andre plasser får du det du betaler for. Men ja i noen land så ser en del ting bedre ut grunnet at de kan bruke sterkere sprøytemidler.

Altså å skrive "ferskt kjøtt" på pakken hvis kjøttet har ligget i fryseren 1 uke og det renner blod ut som bare det er vel ikke akkurat "appetitelig". Potetene ser heller ikke ut å bli vasket og når halve poteten faller fra hverandre når man skal skrelle den syns ikke jeg det oser av kvalitet. Det er ikke alltid slik, jeg har fått kjøpt fine poteter her og der men stort sett er det ikke mye å rope hurra for.

Lenke til kommentar

Har ikke handlet hos Lidl, da som mange har nevnt, de ikke akkurat ligger på lett tilgjengelige steder. Hadde det vært noen i nærheten skulle jeg med glede ha tatt noen handleturer dit. Ting kan umulig være verre der enn i de usigelige triste norske kjedebutikkene med den vestlige sivilisasjons dårligste vareutvalg.

Endret av Vice
Lenke til kommentar

Nei, det er nok heller mer av det samme med andre navn. Jeg ble ganske skuffet over at utvalget var dårlig, og det var litt vel mye fokus på andre ting enn mat på Lidl. Lidl er faktisk ikke noe særlig spennendes, noe som heller ikke kan forventes av Tysklands svar på Rema 1000.

 

Her i Stavanger ligger Lidl i stadionbygget til Viking. Stadion ligger ganske langt fra sentrum av byen (ca. 8km). Når jeg først gidder å ta turen til stadion for å gå å handle der, så foretrekker jeg Ultra fremfor Lidl. Utvalget av både norsk og internasjonal mat er mye større på Ultra.

Lenke til kommentar
Her i Stavanger ligger Lidl i stadionbygget til Viking.

6627537[/snapback]

Ligger Lidl i selve Stadionbygget? I så fall er det første plassen i verden Lidl ikke har bygd selv, og det er stikk i strid med deres egne retningslinjer.

 

Ellers er vel norske folk veldig skeptiske til fremmede ting, fremmede folk osv. ”Åhhh, det er sikkert farlig”…

 

En ting jeg virkelig hater med Lidl er lokketilbudene deres. Har flere ganger stått på døra der som førstemann når de åpner den dagen de annonserer at salget starter for så å få beskjed om at de er utsolgt… Når jeg så spør hvordan de klarer det bare drar de på skuldrene.

Lenke til kommentar
Om valget står mellom Rema eller Lidl, så blir det Rema. Hvorfor? Simpelthen fordi jeg da vet at kvaliteten på produktene er gode, ja, kall det gjerne elitisme.

6602491[/snapback]

Det er interesant å se hvor hjernevaska mange nordmenn er.

 

At Rema matvarer og norske matvarer generelt er så gode produkter er bare tull. E-coli skandalene som var i vinter er et eksempel på dette. Jeg handler selv på Lidl flere ganger. Grønnsakene for eksempel har veldig god kvalitet der.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...