Gå til innhold

Tråden for aktive kaffedrikkere!


Når jeg er på kafé, bestiller jeg oftest en  

1 121 stemmer

  1. 1. Når jeg er på kafé, bestiller jeg oftest en

    • "Espresso"
      123
    • Cappuccino
      140
    • Café au lait
      18
    • Café Latte
      121
    • Café creme
      4
    • Americano
      112
    • Caffé Macchiato
      19
    • Caffé mocha
      110
    • Caffé Ristoretto
      2
    • Caffé Corretto
      3
    • Ordinær filterkaffe
      353
    • Presskanne
      71
    • Annet (gjerne spesifiser type i tråden)
      47


Anbefalte innlegg

Skrevet
Er det noen som drikker Krone kaffe i denne tråden her?

Stoler dere på fairtrade?

Ville dere betalt 1 kr mer for filterkaffen hvis dere visste at denne ene kronen gikk til et veldedig fond?

 

Holder på med en markedsundersøkelse så hadde vært til stor hjelpe hvis noen kunne gitt noen innspill på disse punktene.

Drikker ikke krone kaffe!

Om jeg stoler på firtrade: Tja ...

Betalt en korne ekstra til veldedighet: JA!

 

Tobias

  • 3 uker senere...
Videoannonse
Annonse
Skrevet

Jeg ser det er blandede reaksjoner (BT, NRK) på at Statoil skifter ut Friele med Löfbergs Lila til neste år. Selv ser jeg frem til å varme meg på mørkbrent svenskekaffe i bilkoppen. (Men det er fremdeles Zoégas Skånerost som rager på toppen. Takk, Rema 1000!)

Skrevet

Jeg søkte i tråden og er overrasket over at

Max Havelaar-stemplede Farmer's Coffee ikke er nevnt.. Det er en fantastisk god kaffe! Skikkelig god og brent smak, mye mer "mann" enn evergood, friele og de andre. Det er ordentlig god kaffe!

Se etter den, den ser slik ut: farmer.jpg Den koster deg strengt tatt ikke mer heller, da de fleste vil lage denne litt tynnere enn de andre merkene.

 

Er det noen andre som ser med bekymring på at Shell/7-11 tar over en masse YX-stasjoner? Jeg har alltid kunne stole på at min kjære YX-kopp holder meg med godsaker når jeg er på tur.. Nå må jeg kanskje gå over til statoil og maskin-kaffe :( Like mange statoilstasjoner er det heller ikke langs mine ruter..

Gjest Slettet+9871234
Skrevet
Nettopp drukket en ismocca med kokosnøtt.. Frisk & godt:D

Sjokolade, is og kokosnøtt? Kor blei det av kaffien? :dontgetit:

Skrevet
Nettopp drukket en ismocca med kokosnøtt.. Frisk & godt:D

Sjokolade, is og kokosnøtt? Kor blei det av kaffien? :dontgetit:

En ismocca lages vel gjerne med espresso, det vil si kaffe. Kokos kan jeg ikke tenke meg blir noe godt, men smaken er som baken.

Gjest Slettet+9871234
Skrevet
En ismocca lages vel gjerne med espresso, det vil si kaffe. Kokos kan jeg ikke tenke meg blir noe godt, men smaken er som baken.

"Hoppetihei, du overrasker ikke meg!" :p

Eg er nokså klar over at det er kaffi i blandinga. (:

Gjest Slettet+9871234
Skrevet

Poenget mitt var vel at det virka som ein veldig "utvatna" type kaffe. :)

Skrevet
Poenget mitt var vel at det virka som ein veldig "utvatna" type kaffe. :)

Syns du. Folk som liker kokosnøtt og har litt bedre utviklete smaksløker enn deg, vil kanskje si at det er en god blanding. Selv syns jeg ismocca er kjempe godt, men kun i varmen eller etter en lang dag bak espressomaskinen.

Gjest Slettet+9871234
Skrevet

Folk som likar og tåler kokosnøtt, that is. ;)

Og korleis veit du at eg har så dårleg utvikla smaksløkar?

Skrevet

Selv startet jeg med espresso, men det vanligste nå til dags er nok å bestille Caffe Mocca eller Caffe Latte/ Café au Lait, da dette er drikkene med mest melk i forhold til kaffe. Dette blir da på kaffebaren, hvis ikke du har mulighet til å lage espressobaserte drikker hjemme.

 

Når det gjelder "vanlig" kaffe (Traktekaffe, Presskanne osv.) tror jeg grunnen til at folk ikke liker dette i starten er at kaffen er sur fordi det ikke blir brukt riktig mengde kaffe. Prøv å ha et par skjeer til i kaffefiltere, så smaker det straks bedre.

Skrevet

Til nød kan du begynne med en grei porsjon sukker i vanlig svart kaffi, og minke mengden sukker etterhvert.

Sånn jeg begynte i 14-årsalderen, gikk vel ikke mange mndene før jeg sverget til standard svart.

Skrevet

Har det mye å si om kaffeposen står åpen eller lukket igjen i skapet?

 

Jeg har en tendens til å få en veldig bitter ettersmak i kaffen jeg lager, og prøver å finne årsaken..

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...