Gå til innhold

Tråden for aktive kaffedrikkere!


Når jeg er på kafé, bestiller jeg oftest en  

1 099 stemmer

  1. 1. Når jeg er på kafé, bestiller jeg oftest en

    • "Espresso"
      123
    • Cappuccino
      137
    • Café au lait
      18
    • Café Latte
      120
    • Café creme
      4
    • Americano
      110
    • Caffé Macchiato
      17
    • Caffé mocha
      105
    • Caffé Ristoretto
      2
    • Caffé Corretto
      3
    • Ordinær filterkaffe
      346
    • Presskanne
      71
    • Annet (gjerne spesifiser type i tråden)
      47


Anbefalte innlegg

Oppdaget denne tråden og ha den i mine innlegg :)

 

Når jeg ført begynte å drikke kaffe for noen år siden var det for å motvirke trøtthet i en periode hvor jeg fikk veldig lite søvn. Da gikk jeg for det meste for pulverkaffe. Nå i senere tid har jeg imidlertig fått opp øynene for skikkelig kaffe. Etter at jeg har blitt forelsket i smaken av god kaffe, synes jeg at pulverkaffe i forhold til god kaffe smaker som spaghetti à la capri på boks i forhold til hjemmelagd spaghetti bolognese. I dag drikker jeg kaffe for smakens skyld.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
  • 2 uker senere...

Noen som har en anbefaling til kaffetrakter til under tusenlappen? Flytter på hybel snart, og mor og fars Moccamaster blir jo selvsagt stående igjen hjemme. Har kaffekvern og Aeropress, men skulle gjerne hatt en trakter til hverdagskaffen. Helst med programmerbar starttidspunkt (slik at kaffen er klar når jeg står opp).

Noen forslag? :)

 

EDIT: Sett litt rundt. Hva med Electrolux EKF7000 eller Severin Café Caprice?

Endret av Webmaster Esso
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Fy faen som jeg ble forskrekket i dag.

Så at Stockfleths har begynt å selge eplejus til 85 KRONER

Det er rett og slett så kvalmende overpriset at det får meg til å tro kjeden sikter seg inn på kun rike mennesker som kunder. Det får meg til å vurdere om jeg kanskje skal slutte å kjøpe kaffe der.

 

Snakk om svindel. Det er ingen måte du kan forsvare at en liter med eplejus skal koste nesten en hundrelapp.

  • Liker 5
Lenke til kommentar

Ringi Eplejuice koster litt over femtilappen i butikken, så at Stockfleths legger på 30 kroner er da ikke så ille?

Jo, faktisk er det ganske ille. Den prisen kan ikke forsvares med mindre juicen består av tårene fra sultende afrikanerbarn i fairtrade-plantasjer.

 

Men det er jo intet nytt at produkter på kaffebarer er overpriset til de grader.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Priser som ligger over butikkpris er et nødvendig onde for å få restauranter og denslags til å gå rundt. De 30 ekstra kronene er med på å betale for lokale, strøm, telefon, internett, reklame, personale og en hel del andre små utgifter som blir store tilsammen.

 

Ser heller ikke helt problemet med å betale penger for et godt produkt, og jeg finner det merkelig at noen reagerer på det i en tråd som ikke akkurat handler om Friele frokostkaffe.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Priser som ligger over butikkpris er et nødvendig onde for å få restauranter og denslags til å gå rundt. De 30 ekstra kronene er med på å betale for lokale, strøm, telefon, internett, reklame, personale og en hel del andre små utgifter som blir store tilsammen.

 

Og alt dette er utgifter butikkene IKKE har?

 

At folk i den vestlige verden ikke setter pris på verdien av arbeidet som ligger bak gode matvarer er ikke noe nytt. Dessverre er dette også noe flinke kaffebønder verden over må lide for. 85 kroner er etter min mening lite penger å betale for det meste her i livet.

Enig og uenig. God kaffe er verdt det dobbelte av 85kr/kg. Eplejuice er ikke verdt 30% prispåslag bare fordi det selges i en kaffebar.

Lenke til kommentar

Det som sjokkerer meg her inne er at noen støtter å heve prisene på matvarer her. Mens befolkningen generelt er svært misfornøyd med de høye prisene, og vil ha prisene senket. Meg inkludert.

 

Det er derfor jeg styrer unna de fleste mikrobrenneriene, spesielt Tim Wendelboe, som snakker varmt om å øke prisene. Folk skjønner jo liksom ikke at det går på bekostning av deres egen lommebok. Og er så arrogante at dere sier "jeg betaler gjerne litt ekstra". Snakk om ha ukritisk forbruk av penger. Jeg er for at matvareprisene holdes nede, fordi de gagner FOLK best. Oss kunder.

 

Kjøpte en halvkilo nybrent espresso på Temperato til 90 kroner jeg. Det BURDE det koste alle andre steder også. Det beviste at det lar seg gjøre å levere god kvalitet til fornuftig pris. Det er altså halv pris av det det koster alle andre steder i byen.

 

85 kroner er ikke fornuftig for en liter med eplejus. Spesielt ikke når du får det samme for under ti kroner. Faen til jåleri.

 

Ja jeg kjøper dyre kaffemaskiner osv osv. Men det er fordi jeg syns det er fornuftige investeringer, som gjør at jeg faktisk kan lage noe selv, framfor å kjøpe det av andre. Samtidig lærer jeg meg et nytt fag, og kjøper et verktøy som er såpass solid at det vil vare livet ut, med riktig vedlikehold. Jeg investerer ikke dyre kroner, bare fordi jeg liker å kaste bort penger.

Lenke til kommentar

Når det gjelder kaffe så legger mange mikrobryggerier igjen mye arbeid (og penger) direkte hos bøndene de kjøper råvarene fra. For min del synes jeg det er morsomt å se bilder og historier fra de som driver de forskjellige plantasjene og betaler gjerne en premium for å vite at arbeidsforholdene er bra (i motsetning til f.eks. Fairtrade som NRK Brennpunkt flere ganger har avslørt at ikke holder mål).

Lenke til kommentar

Der jeg jobber er en av tingene vi jobber mye med at pengene skal gå til rett person - altså bøndene, ikke ørten mellommenn og -bedrifter/organisasjoner. Hvis det ikke er verdt pengene dine, så får det heller være, tror jeg.

 

Edit: Visste du forresten at om kaffebønner var like beskattet som råvarer til vin så ville de vært dyrere enn vin?

Endret av Eplefe
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...