Gå til innhold

Handle varer fra play til akkurat over 200,-


Anbefalte innlegg

Får snart ny Pc og vurderer å kjøpe BF2 hos Play.com på dette kampanje tilbudet. Men hvis man regner om dette til kr. blir beløpet like over 200,-

 

Finnes det noen muligheter får å få dette hjem uten og betalte mva og toll osv?

 

Kan man f.eks få play.com til å si at verdien er litt mindre evt. kjøpe noe annet av dem som blir sendt i en annen forsending og fordele beløpet slik at begge sendingen blir på under 200,-?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Når en bestiller slike varer fra utlandet så kommer det veldig ann på bedriften om den er villig til å begå lovbrudd for å tilfredstille kunden.

 

Som det nevnes her er play.com en såpass stor og seriøs bedrift at jeg tviler litt på om de går med på det. Andre mindre bedrifter er som oftest litt mer avhengig av å holde på kunden og av den grunn lettere å få til å gjøre det.

 

En måte å unngå dette på er at de sender det som "gift", presang. Da mener jeg tollgrensen er på 500,-.

 

Men som det nevnes så er dette et lovbrudd på lik linje med alle andre lovbrudd så personlig vil jeg ikke annbefale å strekke grensa for langt. :nei:

Lenke til kommentar

Jeg mener å ha lest for en tid tilbake at noen fikk igjen mva fra tollvesenet da verdien på pakken er inkludert porto. Har ikke funnet igjen den tråden. Noen som har en link til den.

 

Før noen begynner å mase om at det er gratis frakt hos play.com. There is no such thing as a free meal. Man betaler selvsagt for frakten, den er kalkulert inn i utsalgsprisen på produktet.

 

Ørjan...

Lenke til kommentar
enkleste lovlige måte å omgå 200 kroners grensen:

Send det Poste Restante til postkontoret i Strømstad og hent det der.

6535623[/snapback]

Da må man betale bensinutgifter+utallige bomstasjoner/bussutgifter dit da, så da skal man bestille en del veldig billige varer for å tjene noe på det kontra å kjøpe i Norge. I tillegg bruker man 3-4 timer på en slik tur-retur om man bor i Oslo-området.

Lenke til kommentar
Men det med Poste Restante i Sverige skjønner jeg ikke helt. Må man ikke betale Svensk moms engang da?

6535632[/snapback]

Når man selv reiser over landegrensa så kan man ta med varer inntil kr 3000 før man må betale moms (6000 hvis man har vært utenlands i mer enn 24 timer)

Lenke til kommentar
enkleste lovlige måte å omgå 200 kroners grensen:

Send det Poste Restante til postkontoret i Strømstad og hent det der.

6535623[/snapback]

Da må man betale bensinutgifter+utallige bomstasjoner/bussutgifter dit da, så da skal man bestille en del veldig billige varer for å tjene noe på det kontra å kjøpe i Norge. I tillegg bruker man 3-4 timer på en slik tur-retur om man bor i Oslo-området.

6542162[/snapback]

Når man først er i sverige så er det jo mye annet man kan handle samtidig.

Og kjører man 4 sammen i en bil og alle kjøper fulle kvoter samt henter ting på postkontor så blir det god fortjeneste.

Lenke til kommentar

Selvfølgelig baker Play.com frakten inn i prisene sine. Men de har i utgangspunktet veldig gode priser, og et kjempestort utvalg, så da blir det ikke så ille.

 

Jeg bommet forøvrig på 200-grensa en gang jeg ikke tenkte meg om i det hele tatt. Spillet jeg kjøpte fra Play kostet vel ca 220,- omregnet til norsk kurs, og jeg endte med å måtte vente to uker på spillet (pga tollvesenet), og betale rundt 350,-

Lenke til kommentar
Takker for alle svar og hjelp til å finne tilsvarende priser i Norge, men den på play.com inneholder både BF2 og expantionpack... Så det er en veldig bra deal... Hmmm... Kanskje jeg skal kombinere det med en harry-tur til Sverige  :blush:

6544893[/snapback]

Nå er det faktisk slik at Play holder til på Jersey, som er utenfor EU, og Sverige har i likhet med resten av EU tilsvarende regler (og lignende grense) for mva-fritak for kjøp fra områder utenfor egen handelssone (dvs fra utenfor EU)(Play forhåndsbetaler så vidt jeg vet mva/VAT på varer over grensen kun til England).

Jeg har ingen anelse om hvor nøye de er med grensen i Sverige for tiden, men vet de var minst like pirkete som i Norge for noen år siden. Du kan ende opp med et veldig dyrt spill.

Lenke til kommentar

Tollverket beregner tollverdi etter transaksjonsverdi, altså inkludert frakten, når de regner ut MVA. Du kjøper en frakttjeneste utenfor Norge, dermed må du betale MVA på frakten også. Om du kjøper fra play.com spiller det liten rolle siden de har "inkludert" frakt.

 

Derimot skal må du være oppmerksom på at tollverket opererer med "egne" valutakurser, som ikke nødvendigvis er identisk med valutakursen på det tidspunktet du betaler for varen. Uansett har jeg problemer med å få 17.99£ til å bli under 200kr med dagens kurser. Mulig du fant noe jeg ikke gjorde.

 

Så til den klassiske poste-restante-i-sverige-metoden. Som noen nevnte, så må du betale MVA til Sverige siden varen vil bli kjøpt utenfor EU. Sverige har samme MVA som oss (eller har de fortsatt 24% mot vår "nye" 25% ?), så overhodet ingen økonomisk gevinst å hente det der.

 

Og for de som er redd for å betale toll; det er ingen toll på spill. Kun toll på tekstilvarer, landbruksvarer og selvfølgelig tobakk og alkohol. Derimot er Posten noen slu rever, som vet å inndra gebyrer. Kjøper du en vare over 200kr, vil de gladelig gi deg et gebyr på 59kr for å gjøre "fortollingen" for deg. Om varen er over 1000kr blir det 169kr. Dette selvsagt i tillegg til MVA som staten skal ha.

 

Nå er det slik at du ikke skal betale MVA i begge land, men mange varer som er underlagt MVA i Norge, er det ikke i utlandet. Dessuten har de fleste land en lavere MVA (kalt VAT i de fleste andre land) enn Norge.

 

Marginale forskjeller i pris forsvarer altså ikke å handle utenfor Norge.

Meeeen, senest i forrige uke sparte jeg en drøye fire tusen på å kjøpe varer fra Italia, istedet for Norge. Privatimport er ikke til å kimse av, men det er sjelden mye å spare på spill, med såpass mange gode nettbaserte aktører i Norge. Dette gjelder selvsagt over 200kr-grensen.

 

Om de bare kunne få litt fart på høringene angående 1000kr-grense...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...