Gå til innhold

Billigere digitalkameraer i USA?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Husk at du må regne ut prisen slik.

 

Prisen i USA

+Frakt

+25% mva av pris+frakt

+tollgebyr (170-200 kroner?)

+Overgang fra amerikansk til norsk strømsystem (50-200 kr. avhengig av om laderen takler både norsk og amerikansk spenning).

 

Et kamera som koster 3000 kroner, og med frakt på 150 kroner, vil lett koste 4200 kroner før du får det i hendene.

 

I tillegg får du kun ett års garanti, og med mindre det er verdensgaranti (sjelden) må du selv bekoste frakt til USA for evt. garantisaker. Det vil også ta ekstra lang tid før du får kameraet tilbake. Og du mister fem års reklamasjonsrett som du får ved kjøp i Norge.

 

I det aller aller fleste tilfellene, lønner det seg ikke å kjøpe fra USA. Se om du finner noen interessante på seriøse amerikanske sider (er noen som er veldig billige, men da får du enten aldri det du bestiller, eller kun kamera uten ekstrautstyr som følger med som standard). Når du har funnet noen interessante, legg ut link til de her, og med pris, så kan både jeg og flere her inne kunne si deg om det er noe å tjene på det, og om det i det hele tatt lønner seg :)

 

Setter foresten denne som sticky, da dette er et spørsmål som kommer tilbake omtrent to ganger i uka (søk om du vil finne mer info...står masse om det i forumet).

Lenke til kommentar
Husk at du må regne ut prisen slik.

 

Prisen i USA

+Frakt

+25% mva av pris+frakt

+tollgebyr (170-200 kroner?)

+Overgang fra amerikansk til norsk strømsystem (50-200 kr. avhengig av om laderen takler både norsk og amerikansk spenning).

 

*snip*

 

Han skal en tur til USA, d.v.s. kjøper mens han er der (antar jeg). Så du kan sannsynligvis eliminere Frakt, Merverdiavgift og tollgebyr.

 

Men om man føler at den reduserte prisen forsvarer reduserte forbrukerrettigheter er noe man bare kan bedømme selv.

Lenke til kommentar

Vel, hvis du ikke er en hvor ting ryr-i-stykker-mellom-hendene, ville jeg ha (og har) gitt en lang f*** i den ekstra garantitiden vi har på utstyr kjøpt her til lands. Men det selvsagt opp til deg. Anbefaler også at du bestemer deg for noen modeller som er aktuelle og finner ut om de er billige nok i USA til at du synes det er verdt det (kan være vanskelig å huske norske priser nå du står i butikken og ser det overveldende utvalget der borte).

Lenke til kommentar

Var i USA rett etter påsken..kjøpte meg et Sony dsc-w50 kamera til 249$(1640 kr etter den tidas kurs)..ser at expert selger samme kamera til 2999kr i dag.Må si at jo det lønner seg å kjøpe kamera i USAkontra Norge(men det kan som sagt bli noe trøbbel med garantier osv,,but who cares,,it's only money)

Endret av uberboss
Lenke til kommentar
Vel, hvis du ikke er en hvor ting ryr-i-stykker-mellom-hendene, ville jeg ha (og har) gitt en lang f*** i den ekstra garantitiden vi har på utstyr kjøpt her til lands.
Hvis en ting går i stykker mellom hendene på deg, så er det antakeligvis støtskade/feil bruk og det dekkes ikke av garantien uansett. Men husk at det er større sjanse for at noe går i stykker som følge av fabrikasjonsfeil om halvannet år enn om under et år. Og enda større sjanse om fire år.

 

 

Så konklusjonen er?

6286199[/snapback]

Det er ingen konklusjon. Du må veie fordeler og ulemper opp mot hverandre. Er ikke garanti viktig, og det blir en god del billigere, kjøp fra USA. Vil du betale noen få hundrelapper mer for den ekstra garantien og servicen du får ved kjøp i Norge, så gjør du det. Samtidig støtter du norsk næringsliv.

 

Jeg ville gjort det sistnevnte, men det betyr ikke at det er det riktige for deg.

Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...