Gå til innhold

Skal jeg kjøpe Xbox, PS2 eller GameCube?


Lux vs Lyon

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Ikke fordi jeg har Xbox, men jeg mener virkelig du burde kjøpe det konsollet. GameCube er kjempe moro, men spill-utvalget synes jeg er litt begrenset. Det har ikke HD, spiller ikke DVD osv. Naturligvis, noen synes dette er helt greit, så det må du finne ut om du verdsetter eller ikke.

 

Bortsett fra det så tar Xbox helt av nå. Over 300 titler er i utvikling, og det kommer nye konstant. Man har en stor harddisk å lagre ting på, alternativ DVD-spiller, og så kommer jo Xbox LIVE på nyåret som lar deg spille online med andre Xboxere.

 

PS2 er vel annen valg. Flott konsoll, mega utvalg, grafikken ikke så bra, er på vei ut.

Lenke til kommentar

Sjanger-preferansene dine tatt i betraktning, bør du kanskje satse på PS2. Fighting og Rollespill er best på PS2.

 

Fighting : Tekken 4, Soul Calibur 2 og Virtua Fighter 4

 

Rollespill : Final Fantasy X, Kingdom Hearts og Baldur's Gate Dark Alliance

 

Adventure : Maximo, Soul Reaver 2 og ICO

 

På en annen side så kommer jo Soul Calibur 2, et av de mest lovende fighting spillene på lenge, til både Gamecube og Xbox. Det samme gjelder, såvidt jeg vet, Baldur's Gate, og Mortal Kombat for den saks skyld. Mens, Dead or Alive 4 for Xbox, som vi vet svært lite om enda, antageligvis blir bra.

 

Men, de beste Adventure spillene vil antageligvis komme til Gamecube med Zelda, Starfox og Eternal Darkness. Og Super Mario Sunshine, hvis du anser det for å være i adventure-sjangeren.

 

I rollespill sjangeren vil jo Xbox få Project Ego, mens Gamecube vil få Skies of Arcadia og Final Fantasy : Chrystal Chronicle.

 

Uansett hvilken konsoll du velger, vil du for det meste av sjangre dekt, så det bør ikke bli noe problem. Uansett, akkurat nå er PS2 det desidert beste valg, etter mitt skjønn.

 

Hvis du fremdeles har problemer med å velge, kan du jo se på hvilke spill du har mest lyst på. Les litt på Gamer.no, eller sjekk ut andre spillsider på nettet som for eksempel IGN eller Gamespot.

 

_________________

Jon Are Dahl

Gamer.no

 

[ Denne Melding var redigert av: Roamer på 2002-09-29 03:06 ]

Lenke til kommentar

Xbox. Og det er flere gode grunner til det.

 

1. Grafikken er det råeste du får på konsoll i dag. Den går en PC til 15000,- en høy gang (og det sier en som faktisk har, ja.. en bra PC - AMD XP 2000+, GF Ti 4600, ++)

 

2. Xbox får du i dag til drøyt 1600,-. Det eneste jeg kan si her er at det er totalt sprøtt. Bare skjermkortet er omtrent verdt 2 X så mye.

 

3. Spill utvalget tar fullstendig av nå. I den nær fremtid har du Hitman 2 (kommer også til PS2), Morrowind, Fellowship of the Ring, Colin McRae Rally 3, Unreal Championship, TransWorld Snowboarding, Sega GT 2002, Splinter Cell, Blinx: The Time Sweeper, Brute Force, Dead or Alive Xtreme Beach Volleyball, Panzer Dragoon Orta++++ Jeg kunne fortsatt leeeeenge. Det er 317 spill under utvikling til Xbox. Se også opp for Fabel (Project Ego), BC og Starcraft Ghost på litt lengre sikt.

 

4. Selve konsollen er rent teknisk totalt overlegen alle de andre, med kraftig grafikkbrikke, stor harddisk og nettverkskort. Du aner ikke hvor mye du kommer til å sette pris på de to sistnevnte. Med harddisken kan du si et endelig farvel til alle minnekortene. Den er så stor at du aldri kommer til å klare å fylle den utelukkende med savegames. Du må fylle den opp med musikk, noe som også er en enormt bra side ved Xbox. Det er ingen ting som å kjøre til favorittlåten i Rallisport, Moto Gp eller Amped. Nettverkskortet kommer du til å dra nytte av når Xbox Live kommer til neste år. Nettspilling blir aldri det samme...

 

5. Sist, og like viktig som alt annet: det er allerede kommet ut utrolig mange bra spill til Xbox. Jeg har aldri kjøpt så mange spill, så kjapt til en konsoll. (Den har bare vært ute i 6 mnd.) Her er et par killere: Rallisport, Amped, Dead or Alive 3, JSRF, Moto Gp og ikke minst Halo, som etter min mening er tidenes beste spill, uansett plattform og sjanger.

 

Uansett må du ha lykke til i valget av konsoll!

Lenke til kommentar

Det er ikke vi som kan velge det for deg... Hvis du ser på de gamle emnene så ble det alltid krangling om hva som er best..

Velg den maskinen som DU synes passer deg best, når det gjelder spill så vil de fleste spill som kommer ut på Xbox og PS2 være de samme. Mens GameCube vil ha en del spill som ingen andre har... (Tenker da på Spill som Nintendo selv lager)

Lenke til kommentar

Hvis du er mest opptatt av spillefølelse - gå for PS2. Den har flest og best spill som passer til sjangerne du liker, og dessuten kan du spille PS1 spilla på den også.

 

Hvis du er mest opptatt av pen grafikk, gå for Xbox. Det er et veldig rimelig kjøp og det kommer forhåpentligvis en del bra spill til den også etterhvert.

 

Hvis du er mest opptatt av Nintendo, gå for GameCube - som definitivt gir deg mest Nintendo for penga, hehe. Bra liten sak, men tror jeg hadde kjeda meg litt etterhvert hvis jeg var hardcore gamer og BARE hadde en GameCube.

Lenke til kommentar

jeg ville valgt gamecbue.

jeg bruker samme punketen som Jc-g

 

1. vel jeg ville ihvertfall prøvd resident evil til gc...det kaller jeg sinsyk grafikk...

 

2. gc koster om trent det samme som xbox. jeg lover deg...ati brikken i gc er ikke dårligere enn xbox brikken...(resident evil...)

 

3. mange spill på xbox ja...men nesten alle de spillene er også å finne på pc eller andre konsoller...gc har mange bedre og orginale eksklusive spill.

 

4. gc er en spille maskin, kunn det. den trenger ikke alt pøet. det kan kjøpes utenom visst du føler for det. husk... du må betale for de 8gbene du aldri bruker opp på xbox...gc kommer med 251 blokkers minnekort nå, det holdet i lange baner. det kan man bytte med venner o.l. nettspilling kommer til gc og...

 

5. gc har ikke så mange spill, men har ikke vært ute så lenge heller. men bare se høstene super titler:

Super Mario Sunshine.

Resident evil.

Eternal Darkness: Sanity's Requiem.

Star Fox Adventures.

Mario Party 4.

Tony Hawk's Pro Skater 4.

nesten alle disse er kun for gc.

 

 

4.oktober kommer også gamecube+sunshine+minnekort pakke! en perfekt start pakke!

 

gc var i hvertfall mitt klare valg.

vel vel, det var min mening :smile:

Lenke til kommentar

personlig synest jeg ingen av gamecube spillene som er ute i dag er noe bra, bortsett fra pikmin så klart.

dessuten har jo microsoft kjøpt Rare, så det kommer sikker masse bra adventure spill til boxen snart.

 

pluss at harddisken kan brukes til mer en bare savegames.

du kan lagre musikk som du kan bruke istede for ingame musikken. og bare se på blinx, der kan du ta opp allt du har gjort, for så å spille tilbake tiden å gjøre noe annet, samtidig som ditt tidligere jeg gjør det du gjorde i sted!(vanskelig å forklare)

 

harddisken er genial, og gir boxen mange muligheter som gamecube og ps2 ikke har.

 

og kan du modde en gamecube?

 

kjøp ps2 eller xbox.

Lenke til kommentar

Ok, nå skal jeg være forsiktig med å starte en ny "krig" her mellom fanboyene, men det er et par ting her jeg vil kommentere.

 

Quote:


Den 2002-09-29 14:12, skrev Caveman:


1. vel jeg ville ihvertfall prøvd resident evil til gc...det kaller jeg sinsyk grafikk...


 

Ok, Resident Evil har bra grafikk, men har du noen gang tenkt over hvorfor? Det er fordi bakgrunnen er prerendered. Dvs. at den ikke blir rendered i realtime. Det er derfor ikke noe vanskelig i det hele tatt å lage utrolig vakre bilder, med slik teknikk, men prøv å kjør den samme grafikken i realtime. Jeg tror GC er den siste som hadde taklet det.

 

Quote:


2. gc koster om trent det samme som xbox. jeg lover deg...ati brikken i gc er ikke dårligere enn xbox brikken...(resident evil...)


 

Som jeg sa over. Resident Evil er ikke i nærheten av å vise hva Gamecuben er i stand til rent teknisk, nettopp fordi man kan få minst like bra resultat med samme teknikken, på samtlige konsoller. Rent teknisk er Ati brikken underlegen NV2A brikken som sitter i Xbox. Nvidia brikken har mange egenskaper Ati brikken ikke har, ved siden av at den er kraftigere.

 

Quote:


3. mange spill på xbox ja...men nesten alle de spillene er også å finne på pc eller andre konsoller...gc har mange bedre og orginale eksklusive spill.


 

Selvfølgelig er de fleste spillene multiplattform, det gjelder jo samtlige konsoller (og når vi er inne på temaet, så kommer, nesten uten unntak, den visuelt peneste versjonen til Xbox) At GC har de beste spillene blir en helt personlig sak, så det gidder jeg ikke å kommentere. Men at de har flest eksklusive titler....hmmm, hvor har du det fra? Nintendo har en del egne serier, men det har jo samtlige konsoller. Og nå som MS er på handletur, kan det se ut som om mange av de største franchisene blir eksklusive til Xbox. Men når det er sagt: Alle konsollene har first party spill, som aldri vil komme til andre konsoller.

 

Quote:


4. gc er en spille maskin, kunn det. den trenger ikke alt pøet. det kan kjøpes utenom visst du føler for det. husk... du må betale for de 8gbene du aldri bruker opp på xbox...gc kommer med 251 blokkers minnekort nå, det holdet i lange baner. det kan man bytte med venner o.l. nettspilling kommer til gc og...


 

Her klarer du å irritere meg mest. Gc er bare en spill maskin og kun det ja, men det er vel for hæ.lvete ikke noe negativt at et produkt har flere egenskaper. Det blir som å si: Min mobil kan bare ringe, så den er bedre enn din som både kan ringe og sende tekstmeldinger. Hvor er logikken?? Det er klart at fokuset bør ligge på at maskinen kan spille spill, men så lenge de ekstra egenskapene ikke går ut over spillytelsen, blir det bare for dumt å si at det er negativt! Nettspilling kommer til GC og ja, men Nintendo har vært totalt handlingslammet i forhold til hele temaet. De har manglende strategi i forhold til hvordan tjenesten skal fungere, i motsetning til Xbox Live. Ved siden av dette må du til GC og PS2 kjøpe ekstra utstyr, og hvor mye koster det? Fort like mye som et par dataspill. Til PS2 må du både kjøpe nettverkskortet og en harddisk, og det koster i Japan ca 2500,- Samtidig må du der betale til hver enkelt produsent av spillet, hvis du øsnker å spille online. Et lite eksempel: la oss si at du har 5 spill som du ønsker å spille online. For hvert av spillene må du betale 50,- måneden for nettspilling. Det blir 50 x 12 x 5 som er 3000,- + 2500 for ekstra utstyr. Det blir 5500,-. 3000,- for et helt år, Xbox: 500,- med ekstra headset og to medfølgende spill, samtidig som du kan spille så mange spill du vil online.

 

Du sier at man må betale for den harddisken du aldri klarer å bruke opp, men det er vel også noe av det dummeste jeg har hørt. For det er vel nettopp det du ikke gjør. Til 1600,- kan du si meg hvor de ekstra utgiftene ligger? Dessuten får du også minnekort til Xbox hvis du skulle ønske å ta med savegames til andre.

 

Quote:


5. gc har ikke så mange spill, men har ikke vært ute så lenge heller.


 

Dette er bare tull. GC ble lansert lenge før Xbox, i Japan vel og merke. Xbox er den som har vært kortest tid ute på markedet. Så argumentet ditt faller sammen. Ser du på kommende spill, så er det GC som har færrest spill i produksjon, uten å hinte om at det har noe å gjøre med kvaliteten.

 

Ok, jeg høres sikkert ut som tidenes mest påtrengende selger, så dere får ha meg unnskyldt. Jeg gjør ikke annet enn å opplyse folk.

Lenke til kommentar

Quote:


Den 2002-09-29 16:24, skrev Jc-g:

la oss si at du har 5 spill som du ønsker å spille online. For hvert av spillene må du betale 50,- måneden for nettspilling. Det blir 50 x 12 x 5 som er 3000,- + 2500 for ekstra utstyr. Det blir 5500,-. 3000,- for et helt år, Xbox: 500,- med ekstra headset og to medfølgende spill, samtidig som du kan spille så mange spill du vil online.


 

...forutsatt at de som hoster spillet tar seg betalt i det hele tatt da. Eller så er det vel en mulighet at man kan abonnere på en site som hoster mange/alle forskjellige spill. Forskjellen blir vel mest at det ikke er Sony som hoster spillene og at det vil bli konkurranse mellom tilbyderne.

Lenke til kommentar

Alle spill som kommer ut til Xbox LIVE, vil ikke koste penger å spille. Lurer faktisk på om noen av dem vil det i det hele tatt. I såfall er det MMORPG-er hvor de har faste servere oppe 24/7.

 

Ellers vil jo Xbox LIVE koste ca 2-300 kr i året, noe som er billig i mine øyne. Spill man kan spille med andre, slik som Battlefield til Xbox, og Unreal Championship, vil trolig ikke koste penger å spille. Det vil være spillere som setter opp serverne vil jeg tro.

 

PS! True Fantasy Live Online til Xbox blir jo helt fantastisk moro. Tenk å springe rundt i en gigantisk online-verden på TV-en din, hvor du snakker med alle gjennom headsetet. Tenk rollespill mulightene! Gleder meg som en unge.

 

 

_________________

Erling Ellingsen

Gamer.no

 

[ Denne Melding var redigert av: Erling E. på 2002-09-29 17:55 ]

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...