Gå til innhold

Tråden for utvekslingsstudenter


MartinF

Anbefalte innlegg

Heisann. Noen som vet om det er mulig å bytte stat når en skal bytte vertsfamilie? Og prosessen? Er det for tidlig å bytte vertsfamilie? - Har vært her siden starten av september.Føler jeg har prøvd alt. De ville i utgangspunktet ikke være vertsfamilie, så de ble det helt uforventet.

De fleste organisasjonene har som praksis å prøve å finne en familie i samme stat, og gjerne i samme område som du allerede bor i. Dette fordi man vil unngå å flytte studenter til andre skoler, så lenge det er mulig. Jeg vet det har vært statsbytte, men det er ikke vanlig praksis. På det andre spørsmålet, så vil jeg svare nei. Det er ikke for tidlig å bytte vertsfamilie. Har du snakket med områderep. og/eller organisasjonen i Norge? Om et familiebytte skal skje, så hadde det passet bra å gjøre det nå til juleferien, sånn i tilfelle du måtte bytte skole osv.

 

Å bo hos noen som ikke er int. i å være verstfamilie kan umulig være bra for deg nå som julen står for tur. Anbefaler deg å kontakte områderepresentanten din med en gang, og forklare situasjonen, evt. snakke med org. i Norge om du har snakket med områderepresentanten allerede.

 

Håper det ordner seg for deg ganske snart! :)

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
Videoannonse
Annonse

Hvordan funker dette med sport i USA egentlig? Er det sånn at en sport bare varer i en sesong, og i så fall, holder man ikke på med den sporten i det hele tatt resten av året? Og er det likt over hele landet, hvis football er om høsten i Texas f.eks, er den da om høsten i Minnesota også?

Skjønner ikke heeelt dette her... :hmm:

Lenke til kommentar

Det varierer. Football er nesten garantert en høstsport, slik er det bare. "The boys of fall". Ellers er det mye forskjellig. Skolen min ( I Virginia) hadde soccer på våren, mens Maryland hadde høst. Lacrosse er også ofte en vårsport.

 

Ellers er det vanskelig å få oversikt. Soccer kan være høst, vinter og vår avhengig av klima. Det samme kan track and field, cross country og crew (roing). Basketball er som regel en vintersport da det er innendørs.

 

En sesong med skoleidrett varer ikke hele året, men om du for eksempel vil fortsette med soccer kan du finne deg et klubblag som ikke har noe med skole å gjøre.

Lenke til kommentar

Mitt inntrykk er at football, basketball, lacrosse, soccer, cross country og track and field er de vanligste.

 

For eksempel football er dog en sport som krever mye ressurser og mange spillere, så svært små skoler har ikke alltid lag. Det samme gjelder soccer, hovedsaklig pga manglende interesse og omslutning mange steder.

 

Sære og mindre sporter varierer, men det finnes ofte club sports, som ikke er finansiert av skolen, men som fortsatt representerer skolen ( skolen er ikke ansvarlig). Min skole hadde crew (roing) og ishockey (club sport pga risiko og forsikring) som club sports. Ishockey er dog en skolesport i flere nordlige stater. Club sports kan være mye rart, min skole hadde både quidditch og bowling.

Lenke til kommentar

Lacrosse er større på østkysten, kanskje derfor jeg anser det som standard..

Sporter som en store på regionsbasis bør ikke tas med når man snakker generelt om skolesportene, syns jeg. Litt som at ishockey er vanlig og nord/nord-øst-statene osv. :) Men Lacrosse blir større og større da. Artig sport!

Lenke til kommentar

Var det noen av USA-studentene som spilte Baseball? Jeg synes sporten ser morsom ut, og den er VELDIG populær i Japan. Hvis jeg ikke finner noe interessant fotballag, blir det nok baseball på meg.

 

Men var det vanskelig å holde tritt med nivået? Slåball fra gymtimen i grunnskolen er liksom ikke helt det samme.

Lenke til kommentar

Skal du spille baseball, så anbefaler jeg deg å se på regler og spillet før du reiser over. Skolene satser ofte på de store am. sportene, (baseball, basket, am. football osv.), så det å få spille er ikke like lett i disse idrettene om man ikke kan basicen i sporten. :)

 

Jeg tenker nok å drive med fotball. Altså det vi i Norge kaller fotball. I Japan spiller barna baseball fra de lærer å gå, så nivået blir nok for høyt for meg. Men jeg kan jo alltids prøve.

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Jeg vet at spørsmålet mitt antageligvis allerede er besvart, men jeg mister motet til å lese gjennom tråden når den er 610 sider lang ..

 

Jeg går VG1 nå, og vurderer et år i utlandet til neste år, men er det bare for rikinger? Jeg kan søke stipend og få mye av kostnadene dekt, men må man betale femti tusen på forskudd for å begynne der?

Endret av Ph.D
Lenke til kommentar

Du betaler for oppholdet før avreise. Hvis du ikke skal til Australia, England eller USA, må du regne språkkurs i tillegg. Jeg har brukt over 10 000 kroner bare på språkkurs.

 

Jeg vet ikke hvor du skal, eller hvor mye det koster, men stipendet jeg får vil bare dekke rundt 50% av kostnadene. Og ingenting betales før utreise.

 

Men nå er vi i slutten av januar, og jeg antar at du planlegger å reise i august - da er du altfor seint ute.

Lenke til kommentar

Tja, ja du er litt sent ute om det er penger du tenker på, da det vil være vanskelig å tjene opp de 50 k før utreise. Om du hadde begynt for ett år siden så hadde det jo vært fult mulig å ta seg en deltidsjobb å tjene opp det du må legge ut før stipendet kommer, men nå er du nok avhengig av et privatlån av foreldre e.l.

Lenke til kommentar

Jeg kan bare jobbe noen timer i måneden. Jeg har mye lekser og siden jeg bor på internat er det veldig mye jeg går glipp av hvis jeg jobber fast hver helg. Men går det ikke an å søke lån for neste år, og bruke tredjeåret mitt på VGS til å jobbe og betale tilbake lånet? Jeg får jo ikke renter på lånet siden jeg er student, så da er vel det like greit?

Endret av Ph.D
Lenke til kommentar

Er det noen som har skaffet seg en egen vertsfamilie? Jeg kjenner en amerikansk familie som bor i Norge, men de flytter tilbake til Amerika neste år. Noen som vet om hva sjansen er for at de blir godkjent osv?

Hva slags relasjoner har du til denne familien? Sålenge du ikke er i familie med dem, samt at de får skoleplass i i nærheten av der de bor og at de går igjennom denne samme intervjuprosessen som andre familier, så burde ikke det være noe problem. :)

Lenke til kommentar

Er det noen som har skaffet seg en egen vertsfamilie? Jeg kjenner en amerikansk familie som bor i Norge, men de flytter tilbake til Amerika neste år. Noen som vet om hva sjansen er for at de blir godkjent osv?

Hva slags relasjoner har du til denne familien? Sålenge du ikke er i familie med dem, samt at de får skoleplass i i nærheten av der de bor og at de går igjennom denne samme intervjuprosessen som andre familier, så burde ikke det være noe problem. :)

 

Jeg spiller basket og sønnen dems spiller på samme lag som meg. Har søkt med Speak og de sier det er greit så lenge det ikke er at de ikke "headhunter" meg på grunn av ferdigheter. Men dette burde ikke ødelegge noe for opplevelsen, eller? De har en sønn på samme alder som meg som jeg syntes er veldig hyggelig, men kan det være negativt at jeg bestemmer meg for å bare være med han istedenfor å lete etter nye venner?

Speak sa ogsa at ingen i familien måtte kunne norsk, men dette er ikke et problem :)

Faren i familien jobber i marinen og er ikke 100% sikker på å ende opp samme sted som resten av familien (Det er bestemt at resten av familien uansett skall til Virginia). Tror du det å mulig å komme til familien selv om faren er ute i et land med krig?

Endret av BasketBall
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...