Gå til innhold

Tråden for utvekslingsstudenter


MartinF

Anbefalte innlegg

Takk takk, det har tatt sin tid, men nå er vi ihvertfall i gang :)

 

--

 

Vil anbefale alle nye brukere å ta turen innom "Introdusér deg selv"-forumet, og si litt om seg selv. I tillegg har vi fått opp to gode tråder om blant annet førerkort i USA, samt kontakt med familien hjemme i "FAQ - Ofte Stilte Spørsmål"-forumet. Flere organisasjoner har allerede fått gode informasjonstråder også.

 

Utvekslingsstudent.com

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

 

Wow! Takk for oppmuntringen :)

Gleder meg allerede skikkelig til å komme dit, siden familien virker så ressurssterke og slikt :)

Hvordan er klimaet i Idaho i forhold til Norge egentlig?

 

Men den skolen jeg skal gå på er en veldig "akademisk" skole, som vertsmor sa, og har ikke SÅ mange spennende aktiviteter.

 

 

Er det noen her som har prøvd amerikansk fotball eller baseball? Jeg tenker bare at det kan være tøft å komme inn på skolelagene når det liksom er det eneste de driver med, og som MartinF sa så er amerikansk fotball ganske stort i Idaho! :)

Noen her som har erfaringer? Selv er jeg ganske flink i sport, men ballteknikk er ikke akkurat min sterke side... :p

 

 

 

Været er veldig bra. Veldig varmt på sommeren, og kaldt på vinteren. Veldig likt Norge. Dog, i år har det vært den værste vinteren på lenge. Lite snø og kort sesong. Har vært mer eller mindre vår siden starten av mars, men vi har hatt noen "stormer" innimellom. Feks idag snødde det, første gang på lenge men rart uansett.

Boise state er kjent for å være et jævlig bra lag, og har gjort en veldig bra sesong. Og som Martin sa, de har den feteste banen. Blått og oransje gress.

 

Am fotball tror jeg hadde vært kjempe gøt, jeg valgte ikke dette da jeg ville prøve å ta opp soccer/fotball igjen. Noe som var veldig gøy. Men amerikanerne kødder ikke med treninger. De var hardcore!

Hvis du signer opp på Am fotball vil du nok ikke ha like mye spilletid. Siden du er nybegynner og her tar de fotball veldig seriøst. Sender highschool fotball på tv og radio. Men jeg skal ikke utale meg noe mer om dette. Spør heller noen andre på forumet, vet at Marius spilte fotball iallefall.

 

Spør hvis det er noe mer du lurer på!

 

 

Lenke til kommentar

Spør igjen, i tilfelle det er noen her som vet det. Er det noen som har erfaringer med å kun reise ett semester? Altså reise Jan. og dra tilbake i juni. Lurer på om dette lar seg gjøre i forhold til stipend osv.. :)

 

Edit: Tar meg en tlf til de forskjellige org. jeg.

Endret av Møkbook
Lenke til kommentar

Har ikke erfaring med det du spør om, men det jeg KAN si, er at når de 5-6 mnd har gått, så vil du ikke reise hjem igjen. Det er omtrent etter et halvt år du på en måte går over til et nytt stadie, og den beste delen er de siste 5 mnd, så 1 semester er veldig lite.

Lenke til kommentar

Ja, jeg har forståelse for det. Så synn at jeg la planene mine på is for et halvår siden. Fikk plutselig sykt lyst igjen. Nå er det nok for sent i forhold til å reise i August. Er vel ikke noen oranisasjoner som har ledige plasser til Australia nå.

Lenke til kommentar

Jeg tror nok Australia er fullt, for det er veldig mange færre plasser. Men hvis du virkelig vil reise et helt år, så er det bare å ta en telefon til organisasjonene og høre om det fortsatt er ledige plasser. Er det ledig, så er det bare å søke. Prøv Speak også, hørte noe si at de har 4-5 plasser igjen enda. :)

Lenke til kommentar

Ikke noe vits å høre med YFU om Australia i alle fall. Jeg søkte på det rett rundt juletider, tror jeg. De hadde bare èn plass til Australia, fordi myndighetene der har skrenket inn på antall utvekslingstudenter. Det var hvertfall det de sa til meg. Så hvis noen vil til Australia i 11/12 bør dere søke veldig tidlig.

 

Men jeg vet jo ikke med andre organisasjoner, og jeg krysser fingrene for deg, Møkbook. ;)

Lenke til kommentar

Drar ikke utv. studenter til Australia om vinteren? Pga skoleåret?

 

Uansett, YFU sa til meg at grunnen til at de hadde få plasser til Australia var at så få Australiere reiste hit eller noe. For å få en slags "balanse". Men det hørtes igjen rart ut, for det er vel ikke særlig mange amerikanere i Norge heller. :hmm:

Lenke til kommentar

De begynner med første semester i januar, ja, for Australia har annerledes skoleår. Men en del tar andre semester i en klasse og så første semester med en annen klasse, så det blir som et norsk år.

 

Men du har rett i det Attityd, det var det de sa til meg. At Australia ikke tok inn fler studenter enn de sendte ut. Det er vel ikke sikkert USA har det sånn. ;)

Lenke til kommentar

Fikk denne e-posten fra AFS på spørsmål om det er mulig å ta kun ett semester i Australia.

 

Vi tilbyr dessverre bare ettårsprogrammer, men vi har fortsatt plasser igjen til den sørlige halvkule der skoleåret begynner i februar/mars/april spørs hvilket land. Du vil da ta et helt år og lånekassen dekker dette året dersom skolen din godkjenner året. Det kan innebære noe lesing i fag som f.eks norsk mens du er på utveksling, men det er opp til skolen å godkjenne året. Land som det forsatt er plasser til og da med avreise i januar/februar/mars 2011 er:

 

Argentina

Australia

Brasil

Chile

Costa Rica

Japan

Malaysia

New Zealand

Peru

 

Desto snarere du søker desto bedre, og nå vil være en god tid å påbegynne søknaden din. Australia har vi veldig få plasser til.

 

Siden jeg går vg1 nå, så vil avreise bli midt i vg2-året mitt. Hvordan lar det seg gjøre? Hvis jeg reiser i Mars neste år f.eks.

Endret av Møkbook
Lenke til kommentar

Noen som vet hvordan det er å f.eks. kjøpe seg ny data i USA? Er det mulig å få norsk alfabet ol. på denne? Trenger egentlig ny data, men har skole pc, så vurderer å vente med å kjøpe en til jeg drar til USA, tenker meg at det er litt billigere der? :D

 

Akkurat dette lurer jeg også på! :)

 

De har jo et helt annet tastaturoppsett og slik?

 

Martin, jeg mener å huske at du hadde kjøpt en mac der?

Lenke til kommentar

Jeg kjøpte Mac ja. Den har amerikansk tastatur, men jeg endret språket på tastaturet i operativsystemet. Så selve tasturet er uten æøå, selvfølgelig, men tastaturoppsettet er endret til det norske.

 

Hvis du har tenkt på en Windows PC, så aner jeg ikke hvordan det er med å bytte tastaturspråk, men regner med det er mulig. Men det norske og amerikanske tastaturet er ikke likt ihvertfall, så om du må ha fysiske norske taster så kan det bli værre.

 

Det er klart billigere, og jeg har null problem med å ikke ha ÆØÅ fysisk på tastaturet. Operativsystem og tastaturspråk er på norsk, så ingen problemer der.

Lenke til kommentar

Har tenkt meg en mac, så det er ikke noe problem:)

Det var vell det jeg tenkte. Har de en fast plass, ligger de like naturlig til som f.eks. j, w eller o liksom? At man ikke må trykke CTRL + Alt og ^ for å få en bokstav som er så ofte brukt? Det synes jeg blir litt tungvint.. :)

 

Kort sagt; hvordan ligger de til?

Lenke til kommentar

Jeg har fått familie! I Anthem, Arizona, virker som et kjempefint sted (: Familien er også flott, de er kjempesporty og utrolig hyggelige!

Hadde sett for meg at jeg kom til å havne på et veldig lite sted, men skolen jeg går på har over 2000 elever, så.. Det kan vel være både negativt og positivt, noen som har erfaring med det?

 

Jeg kjenner jeg bare begynner å glede meg mer og mer nå! : )

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...